Chcel by som do mjoho auta dať LED trubice ale neviem ako to spraviť
potreboval by som to dať do kufru aby mi to osvetlilo kufor lebo nemám tam žiadne svetlo..
lenže by som to chcel dať na tu dosku čo sa otvára ked otvorim zadny kufor
obrazok je tu:
http://www.katalog-automobilu.cz/inzerc ... i-r-v-1996
tu je obrazok ake trubice by som tam chcel dať niečo podobne len na inu koncovku nie USB:
http://www.tntrade.sk/revoltec-backligh ... s76698.jpg
potreboval by som to tak napojiť aby na tej doske bolo taka koncovka že hocikedy by som to mohol odpojiť keby chcem dať dole dosku.
ale neviem čo mám teraz robiť či to mám tahať k autobaterke alebo kupiť zvlášť autobateriu a na ňu napojiť..
a svetlo by sa zapinalo/vypinalo zo spredneho panelu na pristrojovke
dalej chcel by som sa opytať či sa neda nejako spraviť tento pristrojovy panel ručičky tachomteru,otačkomer,atd.. či by sa to nedalo osvetliť inou farbou.. mne to svieti na žlto a moc sa mi to nepači chcel by som to osvetliť na modro
niečo take by som chcel:
http://www.google.sk/imgres?hl=sk&sa=X& ... 3,s:0,i:96
led tunning
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
Re: led tunning
urcite nenapajaj trubice rovno na baterku a ani nekupuj druhu na trubice, zbehni do amater elektra a kup si nejake pätice. normalne za pultom povedz na co to chces a oni ti poradia. ked tam budu dve trubice tak kup nejakeho samca a k tomu samicu na 4 piny. snad ma chapes. ja by som si to predstavoval ako päticu zo zdroja napr. na MB. zatlacis cudlik a povytiahnes. zapojenie trubic by som urcite riesil napojenim na ziarovku v kufri. pises ze tam nie je ale podla mna by tam byt mala. ak nie tak to treba este nejako vydumat. pripadne skus vsetko zavriet otvorit kufor a ci sa ti nerozsvieti svetielko vnutri auta. ak ano napojil by som to na to. aj keby to svietilo keby bol kufor zavrety. v pristrojovke treba pozret aky typ podsvietenia je. ja mam napr. smd diody a ked chcem vymenit farbu musim zohnat take iste len v inej farbe. v tvojom budu zrejme ziarovky tak to rozober behni do mototechny a spytaj sa ci nemaju take iste ale modre a nakup tolko kolko ich ma byt. samozrejme musis dat pozor na co je ta ziarovka. inak by ti mozno svietili aj smerovky na modro aj vseliaky vystrazne srandy. a este jedna vec. mozno su tam biele, a folia je zlta cize to bude zlozitejsie. musis nejako zosuchat povod aby to bolo priehladne a vtedy menit. dufam ze som nenatrepal blbosti a snad som ti aspon 1% z tvojho problemu vyriesil alebo vnukol aspon nejaky napad
no ale kde to mám napojiť? ja som ešte dole palubovku nedal ale nechce sa mi vtom veľmi vrtať keby to chcem dať na zapalovanie ešte by som dačo dobabral.. ale tu žiarovku v kufri ja som normalne nenašiel ja neviem či som slepy alebo čo:D.. je to VW polo 1,4 1996 tak ani v manualy nenašiel som..
ak kde v pristrojovke zistim aky typ podsvetenia je?
tie petice si myslel take napriklad ?:
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... ov-s267410
a diky za rady
ak kde v pristrojovke zistim aky typ podsvetenia je?
tie petice si myslel take napriklad ?:
http://tuning.autodoplnky.cz/led-zarovk ... ov-s267410
a diky za rady
-
tacosi
Moderátor
- Kontaktovať používateľa:
Samec a samica tak,ako pise Zoidberg.
A pristrojovku musis najprv rozobrat,aby si videl co tam mas.
Ak su tam smd diody,tak je to lepsi pripad,ale ak su tam t5 klasicke,zak to bude horsie,pretoze ked si kupis modre,tak je to bieda,a zas ak tam das tie na ktore si dal posledny link,cize t5 led,tak to taktiez nebude ziadna vyhra,pretoze svietia iba bodovo.
Cize ak tam su klasicke t5 ziarovky,tak by som tam urcite dal smd diody spolu z rezistorom. Svietivost a hlavne vernost modrej farby je zarucena.
Ja som mal v celej pristrojovke vratane klimy,a t.d. smd cka biele,a prerabal som to vsetko na modro.
V spinacoch na okna v dverach som mal zas klasicke t5 ziarovky,a nahradil som ich 12volt. ledkami,no vsetky pomaly odchadzali,pretoze bolo kolisave napätie,tak som tam dal 3V led + 681 rezistor a krasotka.
Tu je zopar foto
A pristrojovku musis najprv rozobrat,aby si videl co tam mas.
Ak su tam smd diody,tak je to lepsi pripad,ale ak su tam t5 klasicke,zak to bude horsie,pretoze ked si kupis modre,tak je to bieda,a zas ak tam das tie na ktore si dal posledny link,cize t5 led,tak to taktiez nebude ziadna vyhra,pretoze svietia iba bodovo.
Cize ak tam su klasicke t5 ziarovky,tak by som tam urcite dal smd diody spolu z rezistorom. Svietivost a hlavne vernost modrej farby je zarucena.
Ja som mal v celej pristrojovke vratane klimy,a t.d. smd cka biele,a prerabal som to vsetko na modro.
V spinacoch na okna v dverach som mal zas klasicke t5 ziarovky,a nahradil som ich 12volt. ledkami,no vsetky pomaly odchadzali,pretoze bolo kolisave napätie,tak som tam dal 3V led + 681 rezistor a krasotka.
Tu je zopar foto
tak dobre idem sa do toho pusiť ale najprv začnem stym kufrom
ty to maš perfektne spravené presne toto chcem začnem kufrom potom budikmy, klimatizačnými prepinačmi, štuple na zamykanie dver, stropným svetlom,a potom to ukončim podsvietením pod auto už som si našiel niečo na diaľkove ovladanie podsvietenie aj 2x trubice ktore ked pripojiš namiesto zapaľovača tak budud hrať podľa hudby
takže dakujem vám za rady
ty to maš perfektne spravené presne toto chcem začnem kufrom potom budikmy, klimatizačnými prepinačmi, štuple na zamykanie dver, stropným svetlom,a potom to ukončim podsvietením pod auto už som si našiel niečo na diaľkove ovladanie podsvietenie aj 2x trubice ktore ked pripojiš namiesto zapaľovača tak budud hrať podľa hudby
takže dakujem vám za rady
-
Ing.Zoidberg
Guru wannabe
sorry, mam vazne pochybnosti ci to zvladnes a nepokazis
vela stastia
Ja o tom vôbec nepochybujemIng.Zoidberg napísal:sorry, mam vazne pochybnosti ci to zvladnes a nepokazis