LED ziarovky do bytu
-
Ryan Giggs
VIP
Re: LED ziarovky do bytu
Power led maju ale horšiu svietivosť. A su zbytočne drahe. Ale väčšina power led nie su aj tak ani u Verbatimu.
Vsetko zavisi od toho ake silne tie LEDky chces mat. Take co maju silnu svietivost sa predavaju za prehnane ceny a kupovat slabu LED zase nema velky vyznam. Ja somto poriesil tak ze som si nechal poslat z Ciny,funguju asi rok a svietia paradne. Problem trochu je ze su velmi dlhe a do niektorych lamp moze byt problem ich dat,resp moze vadit ze trcia von. S tou zivotnostou LEd je to trochu loteria,mal somjednu ktora bola kupovana tu na Svk,svietila mi doma denne asi tak 10hodin a uz po dvoch rokoch odisla.
-
peterkozel
Medium Professional
myslel som ze ledka ktora ma dobry chladic vydrzi dlho ale asi to az tak nebude pravda, zhruba pol roka mam tesla a panasonic, tesla ktora je iba nepatrne vlazna odisla, dokonca 2.kusy co je pekne nahovno, dost zla vizitka ked 2 kusy ziaroviek za par tyzdnov odfajci za cca 13€, pritom sa nehriali a panasonic ktora ma chladic dost horucy ide v pohode, v com to potom je, udaj ze 25000h je inak riadny ofajc
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 10:20)
nemate niekto skusenost s osram ako je to s zivotnostou, farbou svetla a uhlom svietenia?
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 10:20)
nemate niekto skusenost s osram ako je to s zivotnostou, farbou svetla a uhlom svietenia?
Osram robi len jednu ledku, s jednym uhlom a jednou farbou svetla?
-
Michaelo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Ledky pre Osram vyraba Verbatim (tam to mas ako so zdrojmi kde mas nejaku znacku, no vyraba to pre nich Seasonic). Verbatimky mame doma takmer vsade a velka spokojnost (mam aj Osramky a aj vizualnym porovnanim vidis ze su to takmer tie iste ledky, len Osramky su drahsie).
-
peterkozel
Medium Professional
myslel som to tak ze je rozdiel medzi udajmi na obale a realom. na obale mas uhol 360 real 120. skusil som zopar znaciek a naj uhol mala zatiaľ ceska tesla. osram som neskusal preto ma to zaujmaheker napísal:Osram robi len jednu ledku, s jednym uhlom a jednou farbou svetla?
//autoeditácia príspevku (01 Nov 2014, 13:42)
mas ich aspoň rok?. bolo to aj vidno na spotrebe el?. mas nejaký prehľad ako je to kto co pre koho vyrába?. lebo v poslednom čase je tých znaciek fest velaMichaelo napísal:Ledky pre Osram vyraba Verbatim (tam to mas ako so zdrojmi kde mas nejaku znacku, no vyraba to pre nich Seasonic). Verbatimky mame doma takmer vsade a velka spokojnost (mam aj Osramky a aj vizualnym porovnanim vidis ze su to takmer tie iste ledky, len Osramky su drahsie).
-
Ryan Giggs
VIP
Nie je to tak celkom ofajc. Ten udaj sa totiz tyka samotnej diody. Lenze cela ziarovka ma aj inu elektroniku ktora tolko vydrzat nemusi.peterkozel napísal:myslel som ze ledka ktora ma dobry chladic vydrzi dlho ale asi to az tak nebude pravda, zhruba pol roka mam tesla a panasonic, tesla ktora je iba nepatrne vlazna odisla, dokonca 2.kusy co je pekne nahovno, dost zla vizitka ked 2 kusy ziaroviek za par tyzdnov odfajci za cca 13€, pritom sa nehriali a panasonic ktora ma chladic dost horucy ide v pohode, v com to potom je, udaj ze 25000h je inak riadny ofajc
Keď to ma horuci chladič, tak to znamena že to dobre odvadza teplo.
Mas na to 2 roky zaruku, tak to daj reklamovat.
-
Michaelo
Hardcore addict
Tie osramy mam uz asi 4 roky, ak nie viac, Verbatimy mam uz cez rok. Vsetky svietia rovnako (tie bodovky, od verbatimu som bral aj tie co vyzeraju ako klasicke ziarovky, tie nemam s cim porovnat ale), zatial som ziadnu degradaciu nespozoroval. Nad uctom za elektriku sa nijako nepozastavujem, takze to ti nepoviem, ale viem ti povedat, ze klasicke bodovky som musel menit kazdy rok, niekedy aj dva krat do roka v mojej izbe, takze uz teraz som v pluse.peterkozel napísal:mas ich aspoň rok?. bolo to aj vidno na spotrebe el?. mas nejaký prehľad ako je to kto co pre koho vyrába?. lebo v poslednom čase je tých znaciek fest vela
Sestrin priatel robi pre firmu co dodava taketo veci priamo od vyrobcov pre velkoobchody a co to o tom vie. Vsetky tie ledky co maju vnutri 3 vysoko svietive ledky (nie tie co maju 100 pidi lediek z polska) vyraba Verbatim vo svojich tovarnach a ostatne znacky si len mierne upravia obal, cenu a mrdnu na to svoju znacku.
Pochybujem, ze maju 369 stupnov. Mozno za predpokladu, ze je na ziarovke 60 lediek v kazdom uhle. Ledky sa skor hodia do bodoviek alebo ako cele led pasy. Zial, do lustrov a lamp je problem s uhlom svietenia.
-
peterkozel
Medium Professional
http://www.alza.sk/osram-superstr-10w-l ... 527865.htm
http://www.alza.sk/verbatim-classic-a-e ... 145836.htm
skoro rovnake parametre, led chip od jedneho vyrobcu a aky brutalny cenovy rozdiel, ked vasade sa clovek docita nieco ine, v tv na dvojke bola recenzia ktoru vyhrala nejaka led ziarovka ktora sa minimalne hriala tu zas citam ze velka teplota znamena dobre odvadzanie tepla, dost som sa bal kupovat ledky, hlavne ma seru 300k, to svetlo je moc biele, 2700 je omnoho prijemnejsie, inak pozor na znacku evolveo 10w verziu, ma sice hlinik chladic ale je tak tazka ze mi ohla svietidlo, som cumel jak puk
http://www.alza.sk/verbatim-classic-a-e ... 145836.htm
skoro rovnake parametre, led chip od jedneho vyrobcu a aky brutalny cenovy rozdiel, ked vasade sa clovek docita nieco ine, v tv na dvojke bola recenzia ktoru vyhrala nejaka led ziarovka ktora sa minimalne hriala tu zas citam ze velka teplota znamena dobre odvadzanie tepla, dost som sa bal kupovat ledky, hlavne ma seru 300k, to svetlo je moc biele, 2700 je omnoho prijemnejsie, inak pozor na znacku evolveo 10w verziu, ma sice hlinik chladic ale je tak tazka ze mi ohla svietidlo, som cumel jak puk
-
Michaelo
Hardcore addict
Mame aj tie ledky co vyzeraju ako klasicke ziarovky a tie svieta pekne dookola. Mozno nie aj nad seba tak ako klasicke ziarovky, no mame ich v lustroch a v pohode osvietia celu izbu a aj strop.
http://www.euronics.cz/zarovky/c-1821/# ... 82&b[]=252 - link treba skopirovat, nie len nan kliknut
presnejsie tuto: http://www.euronics.cz/led-zarovka-verb ... -parametry
Edit:
Ved skus kpuit jednu verbatimku, tych par € ta nezabije a uvidis co a ako. Ak sa nebude pacit, mozes ju do 7 dni vratit (ak vezmes cez net, ale to by sa moc oplatilo postovne, ktorym by si preplatil celu ziarovku
).
http://www.euronics.cz/zarovky/c-1821/# ... 82&b[]=252 - link treba skopirovat, nie len nan kliknut
presnejsie tuto: http://www.euronics.cz/led-zarovka-verb ... -parametry
Edit:
Ved skus kpuit jednu verbatimku, tych par € ta nezabije a uvidis co a ako. Ak sa nebude pacit, mozes ju do 7 dni vratit (ak vezmes cez net, ale to by sa moc oplatilo postovne, ktorym by si preplatil celu ziarovku
-
peterkozel
Medium Professional
hej je, ale ceska tesla podla toho co som skusal doma je v tomto naj, pekne je osvetleny aj stropheker napísal:Pochybujem, ze maju 369 stupnov. Mozno za predpokladu, ze je na ziarovke 60 lediek v kazdom uhle. Ledky sa skor hodia do bodoviek alebo ako cele led pasy. Zial, do lustrov a lamp je problem s uhlom svietenia.
http://www.alza.sk/tesla-crystal-led-6- ... 522312.htm
-
Ryan Giggs
VIP
Preco by mal byt? Ved existuju aj "kukurice" a tie svietia dookola.heker napísal:Zial, do lustrov a lamp je problem s uhlom svietenia.
O kukurici som pisal ako o ziarovke so 60timi ledkami.
-
peterkozel
Medium Professional
ale jasne. ide o peticu e14 tam mam vlampe 4 od panasonicu a krásne farby ma. do kupelne. chodby a wc som dal 3000k. a do kuchine a kde spim tiež 2700k tirz obyvacka ma nap toto a pecka http://www.alza.sk/panasonic-frost-svic ... 504759.htm
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2014, 9:30)
neviete ci treba odkladat aj obal z ziarovky aby som mohol reklamovat?, alebo staci iba doklad o zaplateni?, ak treba aj obal ako oni zistia ci dana ziarovka je prave ta ktora bola v tom obale
//autoeditácia príspevku (01 Dec 2014, 9:30)
neviete ci treba odkladat aj obal z ziarovky aby som mohol reklamovat?, alebo staci iba doklad o zaplateni?, ak treba aj obal ako oni zistia ci dana ziarovka je prave ta ktora bola v tom obale
-
Ryan Giggs
VIP
To je co za otazku? Obaly rovnakeho modelu su predsa uplne rovnake tak je hadam jedno od ktoreho kusu ziarovky je.
To ci treba obal si precitaj v reklamacnych podmienkach esopu. Podla zakona vsak obal mat nemusis. No lepsie sa bali do povodneho ako vymyslat nieco ine do coho to zabalit. Ked mas X rovnakych ziaroviek, nechaj si jeden a zvysne vyhod.
To ci treba obal si precitaj v reklamacnych podmienkach esopu. Podla zakona vsak obal mat nemusis. No lepsie sa bali do povodneho ako vymyslat nieco ine do coho to zabalit. Ked mas X rovnakych ziaroviek, nechaj si jeden a zvysne vyhod.
-
peterkozel
Medium Professional
takze uz mam rok namontovane ledky a da sa povedat ze to co som investoval sa po roku pri julovom vyuctovani prudu vratilo, uz len aby vydrzali co najdlhsie a je to docela fajn vec
to je velmi zjednoduseny pohlad, ze LEDky sa oplatia.
Nie som proti Led, ale pouzivam ich v byte iba malokde.Preco? Pretoze ked si zapnem klasicku 100W ziarovku a vedla Led tak je hned jasné. Ledka ma ovela horsie farebne podanie, dalej velmi mierne na vysokej frekvencii blika /vedome to nevnimas ale oko to registruje/ a potom ta uspora je cela iba polovicna pravda: klasicka ziarovka sa neoplati v lete a v mesiacoch ked mas vonku nad cca 23-25stupnov.Lenze to v nasom podnebnom pasme je iba obmedzenu dobu, zbytok roka o ziadnu usporu nejde. Ja dokonca rozmyslam ze sa zbavim uz lediek ktore mam, pretoze ta kvalita svetla pre citlive oci je nedostatocna. Este ze mam velku zasobu klasickych ziaroviek a ked sa minu tak pojdem kupit na Ukrajinu. apropo ohanat sa teoretickou 25rocnou zivotnostou Lediek je smiesne, pretoze samotne Ledky sice tolko aj vydrzia ale ich elektronika odide ovela skor. A aj samotne Ledky starnu takze uz po par rokoch maju nizsiu svietivost.
Nie som proti Led, ale pouzivam ich v byte iba malokde.Preco? Pretoze ked si zapnem klasicku 100W ziarovku a vedla Led tak je hned jasné. Ledka ma ovela horsie farebne podanie, dalej velmi mierne na vysokej frekvencii blika /vedome to nevnimas ale oko to registruje/ a potom ta uspora je cela iba polovicna pravda: klasicka ziarovka sa neoplati v lete a v mesiacoch ked mas vonku nad cca 23-25stupnov.Lenze to v nasom podnebnom pasme je iba obmedzenu dobu, zbytok roka o ziadnu usporu nejde. Ja dokonca rozmyslam ze sa zbavim uz lediek ktore mam, pretoze ta kvalita svetla pre citlive oci je nedostatocna. Este ze mam velku zasobu klasickych ziaroviek a ked sa minu tak pojdem kupit na Ukrajinu. apropo ohanat sa teoretickou 25rocnou zivotnostou Lediek je smiesne, pretoze samotne Ledky sice tolko aj vydrzia ale ich elektronika odide ovela skor. A aj samotne Ledky starnu takze uz po par rokoch maju nizsiu svietivost.
-
Ryan Giggs
VIP
To su samozrejme nezmysly.
Čo sa tyka farby svetla, vyrabaju sa samozrejme v rôznych teplotach aj s rôznym indexom podania farieb, aj v takej ako maju klasicke žiarovky. Nie je problem taku led s takou teplotou a indexom kupiť.
Čo sa tyka blikania, ano niekto to môže vnimať. Ale zase, vyrabaju sa aj ledky s CC driverom ktore neblikaju.
Treba si o tych žiarovkach aj niečo prečitať kym tu začneš vypisovať taketo hluposti.
A tu usporu hadam ani nema zmysel komentovať. 100 W a 10W je rozdiel. Matematika zo zakladnej školy.
Čo sa tyka farby svetla, vyrabaju sa samozrejme v rôznych teplotach aj s rôznym indexom podania farieb, aj v takej ako maju klasicke žiarovky. Nie je problem taku led s takou teplotou a indexom kupiť.
Čo sa tyka blikania, ano niekto to môže vnimať. Ale zase, vyrabaju sa aj ledky s CC driverom ktore neblikaju.
Treba si o tych žiarovkach aj niečo prečitať kym tu začneš vypisovať taketo hluposti.
A tu usporu hadam ani nema zmysel komentovať. 100 W a 10W je rozdiel. Matematika zo zakladnej školy.
uz som to raz napisal:usetris v letnom obdobi, v ostatnom prakticky nic, nebudem vysvetlovat, kto chape ten chape kto nie ten na to pride neskor..
Vsetko co pisem je na zaklade dlhorocnych vlastnych skusenosti a porovnavani viacerych typov Led ziaroviek. Ani jedna sa ani nepriblizila kvalitativne ku klasickej ziarovke aj ked to boli s roznym podanim farieb. Dlhu dobu som si to vobec neuvedomoval, ale ako oci prirodzene starnu tak si clovek vsimne javy ktore predtym neevidoval. Vnimam ze Led neprijemne blika. Nekomfortny smer vyzarovania svetla. Neprirodzene farebne spektrum. Maly vykon. Ked som potreboval nahradu za 120W klasicku ziarovku s priblizne rovnakym realnym svetelnym vykonom tak v krabici prisla obrovska kukurica ktora sa nezmesti nikam. opakujem: vykon samotnych lediek vekom klesa a s najvecsiu pravdepodobnostou sa aj mierne meni farebne spektrum /mierne slabsiu svietivost evidujem uz u 2rocnej Led ž./. Elektronika nie je vecna, chcem vidiet v ktorej pravidelne pouzivanej vydrzi tych 25rokov-alebo aspon polovicu /v skutocnosti na vecsine obalov pisu zivotnost DO 15tis hodin aj to su 15eurove znackove/.
A este nieco: kvalitna znackova 10w Led ziarivka ma vykon cca do 800lm a klasicka 100w cez 1400lm-jeto uplne ina vykonnostna trieda o ostatne parametre sisi uz vysvetlili.
Vsetko co pisem je na zaklade dlhorocnych vlastnych skusenosti a porovnavani viacerych typov Led ziaroviek. Ani jedna sa ani nepriblizila kvalitativne ku klasickej ziarovke aj ked to boli s roznym podanim farieb. Dlhu dobu som si to vobec neuvedomoval, ale ako oci prirodzene starnu tak si clovek vsimne javy ktore predtym neevidoval. Vnimam ze Led neprijemne blika. Nekomfortny smer vyzarovania svetla. Neprirodzene farebne spektrum. Maly vykon. Ked som potreboval nahradu za 120W klasicku ziarovku s priblizne rovnakym realnym svetelnym vykonom tak v krabici prisla obrovska kukurica ktora sa nezmesti nikam. opakujem: vykon samotnych lediek vekom klesa a s najvecsiu pravdepodobnostou sa aj mierne meni farebne spektrum /mierne slabsiu svietivost evidujem uz u 2rocnej Led ž./. Elektronika nie je vecna, chcem vidiet v ktorej pravidelne pouzivanej vydrzi tych 25rokov-alebo aspon polovicu /v skutocnosti na vecsine obalov pisu zivotnost DO 15tis hodin aj to su 15eurove znackove/.
A este nieco: kvalitna znackova 10w Led ziarivka ma vykon cca do 800lm a klasicka 100w cez 1400lm-jeto uplne ina vykonnostna trieda o ostatne parametre sisi uz vysvetlili.