lekárska fakulta UPJŠ- prípravné kurzy

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jozotom
Light Star
Light Star

lekárska fakulta UPJŠ- prípravné kurzy

Príspevok od používateľa jozotom »

Dobrý deň, Chcem sa spýtať aké máte skúsenosti s rôznymi prípravnými kurzami organizované či už Slovenským inštitútom vzdelávania alebo kurzom priamo na UPJŠ. Pomohlo Vám to ??
lumir
King
King

Re: lekárska fakulta UPJŠ- prípravné kurzy

Príspevok od používateľa lumir »

mam skusenost s pripravnymi kurzami (r. 2002 na prirodovedeckej fakulte) na medicinu v BA. preberala sa gymnazialna latka. nic viac. pre mna a mojich spoluziakov to boli vyhodene peniaze a po 3 sedeniach sme sa na to vyflakli.
.
takze ak chodis na gymnazium, mas seminare z bio a chem, tak je to pre teba zbytocne.

ps.: na medicinu nas prijali 6 zo 7 (BA, MT, Olomouc). ja som sa na to vyflakol a vybral som si inu skolu :D

//tak na to kukam.. uz je tomu 9 rokov. :smt081
jozotom
Light Star
Light Star

chodim na gymnázium a mám semináre z CH a BIO. Kúpil som si podklady a odtiaľ si budem neako opakovať učivo. Iné názory ??
master23
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa master23 »

neviem ako to je v KE, ale nechapem ludi co chodia na doucovanie/pripravu na prijimacky z mediciny na UKBA. totalna zbytocnost.
kamarat chodil kazdy vikend, a kazdy druhy tyzden aj cez tyzden- teda 2 razy za tyzden. stalo ho to vela penazi, casu, celkom dlha cesta.
boli to sukromne doucovania, 2 max 3 tam boli. a aj tak sa tam nedostal. vobec nevidim zmysel chodit na pripravne kurzy na medicinu, co ti tam povedia jak mas citat knizku? podla toho co viem, tak na UKBA su skripta-tusim 1000 otazok. a tie su aj na prijimackach. staci si to kupit a uz sa to len ,,biflit,,.

dostat sa na medicinu je hlavne o pevnej voli ucit sa neustale tie otazky.
jozotom
Light Star
Light Star

na LF UPJŠ v KE je to podobne len kúpil som si podklady Biola-1500 otazok + Chemia-1500 otazok. Posnazim sa tym otazkam predovsetkym pochopit... velmi by ma mrzelo keby som sa tam nedostal a nechal tam okolo 1200 €. Diky za názor
stevi
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa stevi »

aj ja som mal tie podklady chemia a biologia, podla mna na to aky som bol traged z chemie tak som na prijmackach dost zamiesal kartami :D , jeden rok 560 a druhy 640 bodov ale zial nestacilo chybalo asi 30 bodov(po znizeni limitu), ten kurz co som tam kazdy druhy tyzden chodil my dal dost vela(ale za tu cenu :?) mali sme tam takeho veseleho pana a ten perfektne vysvetloval chemiu ( na gymnaziu som to vobec nechapal ale po kurze som uz vela toho pochopil a zacal povazovat chemiu za lahku) na biologiu som nechodil to sa prakticky stacilo naucit a prijmacky su na 90 percent z tych knih. Teraz som na TUKE a je my dobre :D
jozefitko
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa jozefitko »

takze vyjadrim sa aj ja kedze to mam za sebou :D vkladal som do tych kurzov vela nadeje (konkretne kurzy SIV) mozno mi dali nieco ale dostat sa na medinu mi velmi nepomohli, teraz to uz vidim s nadhladom a zistujem ze som investoval zbytocne kopu penazi do nicoho!

takze ak sa chces fakt dostat na medicinu tak zacina makat doma v izbe sa zavri zober tie knihy s otazkami a aj proti svojej voli sa ich drv donekonecna potom to spravis! na prijmackach je fakt velka konkurencia a zvlast na UPJŠke

ja konkretne som tie otazky prebral z jednej aj druhej knihy (BIO n CHEM) do polovice (800 z jednej a asi 700 z druhej) resp. som sa nato s prepacenim vysral a zacal som sa pripravovať asi 2 tyzdne pred prijmackami co bolo uz zjavne neskoro

jedine co ti poradim zacni sa pripravovat cim skor tym lepsie :)
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Filein »

Bumpan. Nenájde sa tu niekto, kto to už má za sebou z minulých rokov a zvýšili sa mu tie knihy s podkladmi na testy? (Bio a Chem). Bude sa ma to týkať až o rok, ale za pokus nič nedám. Poprípade odkiaľ ste to zháňali vy? Viem o jednom obchode/e-shope, ktorý je napojený na LF a ich cena za obidve knihy je spolu cez 30 eur, ale najprv chcem skúsiť túto cestu - z druhej ruky. Prípadne ak to niekto dáva tento rok a po júni 2012 mu to už nebude na nič, nech sa ozve v tejto téme.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Čo ty nejdeš študovať filozofiu ? :shock:
Filein
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Filein »

hughito napísal:Čo ty nejdeš študovať filozofiu ? :shock:
Dobrá pamäť... Ostane to v rovine vážneho záujmu. + Keď si pomyslím, že väčšina fil. študuje ako poslednú záchranu... Skrátka, keď sa podarí, tak med. bude práca a literatúra s fil. mi ostanú v podobe polodiletantského hobby. Veď si niekde vravel, že si zapisuješ predmety s dejinami filozofie. Posúď, čo ťa tam naučia, čomu by si sa sám nepriblížil čítaním vo voľnom čase.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak ja to mám čisto ako zábavku, sú to dejiny filozofie, čiže len tak hrubý náčrt a prierez vývojom dejín filozofie, ale ten, kto to má ako študijný odbor ide určite viac do hĺbky a takým štýlom, ktorý domácim čítaním nedosiahneš.
S.T.E.A.L.T.H
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa S.T.E.A.L.T.H »

Zdarec

Nechcem zakladat novu temu, tak to napriek tomu, ze to pojde mierne offtopic napisem sem.

Urcite ti niekto snad robim prijimacky na Lekarsku fakultu UPJS. Chcel by som sa spytat ako to prebieha, co je dovolene pouzivat a pod. Len tak v strucnosti.
Dakujem :)
medica24
Novice
Novice

Príspevok od používateľa medica24 »

Neviete niekto prsím vás koľko stoja tie prípravné kurzy z bio a chémie na LF UPJS?
Napísať odpoveď