Lenovo chybny display - ztmavne

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Lenovo chybny display - ztmavne

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Zdravim chcel by som opravit moj stary notebook Lenovo (IBM) T60.

1. Display mi zacal na niektorych miestach tmavnut/hnednut.
Edit:
Faza 1,5. Display blikal :D
2. Potom nastala konecna faza. Display (na max jas + napajanie zo siete) zacal sycat asi 10 sekund potom to cvaklo a display zhasol.
3. Teraz je to v takom stadiu, ze ked klavesovymi skratkami nastavim jas na minimum, tak display ide viac menej OK. Ked pridam jas display instantne zhasne.

Kto sa do toho rozumie, viete mi napisat ktory komponent je vadny?? Invertor? samotny display? nejaky kablik?

Za odpovede dakujem :)
nath4n
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Lenovo chybny display - ztmavne

Príspevok od používateľa nath4n »

Skús notebook pripojiť na externý monitor či to pôjde, možno je to aj grafika. Ak to pôjde rozober notebook, vyčisti spoje liehom a zubnou kefkou, pokýv káblikmi. Ak to nepomôže začni meniť invertor a nakoniec displej.
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Externy monitor ide, takze grafike je asi OK.

Da sa podla priznakov zistit ci odisiel invertor, alebo LCD display, alebo iba tiez ziarivky co su tam?
Aby som nemusel metodou pokus omyl do toho notebooku vrazit 100€..

Viem nejak pomocou skusacky(multimetra) overit funkcnost invertora? Na minimalny jas display ide OK, tak som rozmyslal ze moze byt chyba aj v rom invertore.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dekarbon »

Samozrejme môže byť vadny invertor.Čo sa týka premerania toho invertora tam toho moc nenameráš nakolko ti invertor mení malé napätie z notebooku a pretvára ho na vysokonapäťové jednosmerné ktorým napája podsvedcovacie trubice v displeji.Pokial ti ale multimeter podporuje meranie vysokeho jednosmerneho napätia tak môžes skusiť premerať svorky na výstupe invertora,predtým by som si podľa čísla invertora našiel datasheet alebo nejake info kolko ten invertor má dávať výstupné napätie.Pokial by dával správne podľa info čo si si zistil zo špecifikácií toho invertora, vieš že na vine môžu byť podsvecovacie trubice v displeji.Potom stačí si iba na overenie od niekoho požičať starý vymontovaný CCFL displej, je jedno aká veľkosť, lenje potrebné aby sedeli piny na LVDS kábel (30 alebo 40-pin).Pripojíš invertor na ten testovací LCD displej aj LVDS kábel a ak máš invertor zmeraný správne tak obraz by mal chodiť normálne.Takto vieš zistiť či je vadný invertor alebo displej.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

zneužijem

mam spadnutý tablet, na displeji sa zobrazuju pruhy a artefakty, po prepojení hdmičkom k telke sa na telke zobrazuje obraz z tabletu korektne - plocha, ale nefunguje dotyk, stačí mi keď kúpim toto a svojpomocne vymením? v záruke už nie je
Prílohy
asus.jpg
asus2.jpg
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nestaci, to je len to vrchne sklo, potrebujes aj displej.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

Aha, takže tamto a ešte toto?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Displej sa so sklom lepi pod UV lamou, je tam specialne lepidlo. Doma to na 99 percent nespravis. Potrebujes teda displej a vrchne sklo (dotykovi plochu). Napriklad toto - http://www.ebay.com/itm/192143871699
Napísať odpoveď