zdravim, potrebujem poradit, dostal sa mi do ruk notebook lenovo g70-80 s tym ze nejde zapnut, notebook donedavna mal problemy so zapnutim ale ze po niekolkych desiatkach minutach, par hodinach dokonca pol dna, sa nakoniec zapol a siel, potom majitel prisiel na "fintu" ze ked ntb nevypne ale len zavrie veko tak sa spusti hned po otvoreni veka a teraz je notebook u mna...
ked ho zapnem tak ventilator roztoci ale obrazovka cierna, ani len nezasvieti ledka vedla kamery, ziaden pokrok ked dam ntb na externy monitor, skusal som aj spustat s onekey recovery buttonom ale stale to iste len cierna obrazovka a ventilator sa toci, nejake napady niekto?
pred casom rozbil obrazovku a zevraj odvtedy ako ju vymenil mu toto robi
Lenovo G70-80 cierna obrazovka
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Lenovo G70-80 cierna obrazovka
Mozno kabel, ktory je zle zapojeny. Alebo odisla grafika. Bezna prax, ze po par rokoch odide grafika na doske. Kedze nejde ani externy monitor, pripisoval by som to skor grafike.
-
Brahmin
Light Professional
najprv som myslel aj ja ze to bude grafika, no lenze ono je to naozaj tak ako to popisoval znamy, notebook som zapol cierna obrazovka tak som ho nechal bezat a asi po polhodke lcd siel a bol spusteny windows, to iste robi aj ked pripojim na externy monitor, cierna obrazovka a po case uz nabehnuty windows, to iste s biosom, cierna obrazovka a po case obrazovka ide a spusteny bios...
ja mam taky pocit akokeby si notebook myslel ze je veko zatvorene a dojde mu az pocase ze veko je otvorene
ja mam taky pocit akokeby si notebook myslel ze je veko zatvorene a dojde mu az pocase ze veko je otvorene
-
hojko
Site Admin
Hmm. Treba pozriet kolik, ktory sa zatlacuje pri zaklapnuti displeja. Zrejme by to chcelo zatvorit a vyskusat. Pripadne zatlac kolik rucne a uvidis, ze ked ho pustis, ze ci sa Windows rozvieti spat ako po prebudeni zo spanku (zrejme bude treba stlacit este vypinac pre zapnutie).
-
Brahmin
Light Professional
nema to kolik na to, je to novsi typ a ten to uz riadi asi magnetom
-
hojko
Site Admin
Treba to otvorit a pohrat sa s tym.
Pozri si toto video v case okolo 3:30, tam zacina podobny problem:
Skusit mozes aj tento reset:
Pripadne toto:
Pozri si toto video v case okolo 3:30, tam zacina podobny problem:
Skusit mozes aj tento reset:
Pripadne toto:
Môže byť studený spoj na VGA, keď po zahriatí čipu sa to rozbehne. Najlepšie spraviť reball VGA, vo väčšine prípadov to pomôže. Keď nefunguje ani externý monitor tak to nebude problém s káblom.