Lenovo Gaming L340-15IRH Gradient Blue - Čierna obrazovka

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
jamalpp
Expert
Expert

Lenovo Gaming L340-15IRH Gradient Blue - Čierna obrazovka

Príspevok od používateľa jamalpp »

Dobrý deň,

mám problém s ktorým si nevime už poradiť prešiel som cely google ale nenašiel som nič čo by mi pomohlo tak ešte skúsim tu napísať či sa niekto s tím čo mam nestretol poprípade mi nevie poradiť . Mam notebook Lenovo Gaming L340-15IRH Gradient Blue . Asi cca 3 mesiace dozadu sa mi stala tak vec že som zapol notebook klávesnica sa mi rozsvietil ako vždy a ako vždy zhasla no display ostal čierny a notebook sa nevypol a ostal normálne zapnutý ako keby normálne išiel len display nezapol. Tak som podržal tlačidlo na zapnutie a notebook sa vypol a na ďalšie zapnutie sa už zapol aj monitor ale už sa nezobrazilo logo lenovo ale v horno hore len priblikoval text monitoring hardware a po chvíle sa zapol windows a všetko išlo normálne . Bohužiaľ tento problém sa opakuje a už to nezapne niekedy ani na 10krat . V notebooku som cca 2 mesiace pretím menil ramku z 8GB na 16GB dal som do neho tuto Crucial SO-DIMM 16GB DDR4 SDRAM 2400MHz CL17 Dual Ranked. Skúšal som zapnúť aj externý monitor na HDMI aj tak to stále robilo. Mám Windows 10.

Už predom ďakujem za každú radu a pomoc ktorú dostanem :)
K-u-b-i-a-k
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Lenovo Gaming L340-15IRH Gradient Blue - Čierna obrazovka

Príspevok od používateľa K-u-b-i-a-k »

otestuj disk cez hdrune a ramku cez memtest
heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa heker »

Vyzera to, ze odisla graficka karta alebo doska. Problem je, ze to nie je ako moc otestovat.
Pepo79
Star
Star

Príspevok od používateľa Pepo79 »

Podla specs co som nasiel by v tomto laptope mala byt externa grafika NVIDIA GeForce GTX 1050. Ak je to tak, bolo by dobre skusit v biose vypnut pouzivanie tejto externej grafiky a nech sa ako predvolena graficka karta pouziva Intel HD grafika vstavana v procesore Intel. Takuto zmenu ulozit v biose a otestovat spravanie laptopu, ci laptop po tejto zmene zacne nabehovat ok.
Napísať odpoveď