Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

Lolofon
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Lolofon »

zuzkazuzka napísal:to lolofun: v nízkonákladovkách jedlo nedostaneš zadarmo, možnosť kúpiť si ho je tam ale vždy. Riadne letecké spoločnosti ťa ponúknu aj viacchodovým jedlom, i keď to nie je nič extra, ale aspoň ubehne cesta rýchlejšie, keď sa musíš v tom obmedzenom priestore chvíľu potrápiť s nakrájaním porcie umelohmotným príborom :lol:
no diki za pekny vyklad. ale tak ma napadlo ak povedzme letis,jedlo a dostanes..... je to skutocne zadarmo,nebolo v cene listka ? :lol: to mi len tak na um prislo :D . ale z isteho uhla pohladu zadarmo je kedze za neho netrebalo platit este naviac.
osobne ked som letel do anglicka ,dostal som taky malilinky jogurtik kvapku vody nejaku sladkost(znacku a co to bolo uz nepametam ach ta hlava derava)a pod. ale nic kde by som potreboval nejake ine nacinie ako jednu malu (fakt malu) lyzicku na jogurt.
dudinko
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

Lolofon napísal:nemas preco zavidiet,ak sa budes snazit a ucit mozno budes mat svoju vlastnu letecku spolocnost a mozes lietat do aleluji . alebo ked chces tak lietat chod za pilota,zozen si par milionov na palivo a podho :lol:
osobne som lietal asi tak 5x tam + 5x spet,cize da sa povedat ze som v lietadle sedel asi 10x.
este by som sa chcel spytat , kdeze ste dostavali jedlo v lietadle ? ja som siel z BA do KE a nejako som nic nedostal ale moznost kupit si bola :D
No s tym zamestanim ako pilot to nieje az tak jednoduche. Najprv si zozen 1 milion CZK na integrovany vycvik aby si si mohol spravit preukaz ATPL + neake dolozky ako su night fly, cabin crew a pod.. a az potom si mozes nalietavat hodiny na Cessnach, Zlinoch. Po urcitych nalietanych hodinach ta moze letecka spolocnost zamestnat. Kazda letecka spolocnost ma urcenych niekolko nalietanych hodin. Napr. CSA ich ma min 100.

Poziadavky na pilota u CSA su nasledovne

Minimální kritéria pro uchazeče na funkci pilot
- úplné středoškolské vzdělání
- výborná znalost českého jazyka
- znalost anglického jazyka na úrovni 4 dle ICAO klasifikace
- platný Class 1 Medical Certificate
- Nálet minimálně 100 hodin ve funkci velitele letounu
- platná licence CPL(A)/ME/IR - průkaz způsobilosti obchodního pilota letounu s vícemotorovou kvalifikací
a kvalifikací pro přístrojové lety
- úspěšné absolvování teoretických zkoušek ATPL (A) dle JAR-FCL1

//Edit: Jasnee, zuzka ma pravdu s porcovanim jedla. Pre mna je umenie ked si dokazem natriet maslom ten ich rohlicek na tom fakt mini stoliku.

Pri mojej poslednej ceste s AUA sme mali pekne rezen so zemiackami, vyborny kolac, zeleninovy salat, dresing. + pribor bol kovovy :D
Prílohy
pic.jpg
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Lolofon napísal:..... je to skutocne zadarmo,nebolo v cene listka ? :lol:
jasné, že je to v cene lístka, práve preto sú letenky normálnych leteckých spoločností drahšie ako nízkonákladoviek. Ale stále je tam ten psychologický efekt, že pokiaľ nemusíš na palube vytiahnuť peňaženku, tak máš pocit, že je to všetko zadara
J.O.S.E
King
King

správa

Príspevok od používateľa J.O.S.E »

Let lietadlom je to posledné počom túžim, pretože ja mam závraty už z toho, že sa pozeram na zem z piateho poschodia a tak si neviem predstaviť ako by som reagoval pri pohľade na zem z lietadla. Z týchto možnosti cestovania sa mi najviac páči cestovanie autom, autobusom - aj ked je pravda,že v autobuse cestovať 12 hod. a viac nie je nič príjemne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Letim pozajtra do Nemecka. To, co by som robil priblizne 10 hodin budem mat z krku za 2 hodiny. :smt023
vojtk
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa vojtk »

Letel som uz aj v sportovom aj velkom dopravnom lietadle. Najme v sportovom to bol dost o nicom pocit. Dobravne bolo v pohodke.
lukop
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lukop »

juuuj, to ja sa len pozriem na fotky fotene z lietadla a uz sa mi toci hlava, takze som velmi zvedavy na moj prvy let.... :( :)
insane
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa insane »

lukop napísal:juuuj, to ja sa len pozriem na fotky fotene z lietadla a uz sa mi toci hlava, takze som velmi zvedavy na moj prvy let.... :( :)
Neboj sa toho...sadni si do ulicky a nie k oknu a uvidis ked tak modru oblohu/oblaky...a to mas ako keby si sa pozeral z okna ;). Jedine zaujimave fazy su podla mna vzlet a pristanie...samotny let je ako "cesta autom"...nic take sa nedeje, teda kym vas nechytia turbulencie, burky, superman a tak :)
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Nepoznam lepsi sposob dopravy ako lietadlom. Niet nad to, ked letite na oblacikmi, ktore pripominaju vatu, pocuvate oblubenu hudbu, letuska beha okolo vas, so sarmantnym usmevom vam ponukne dzusik, kavicku, mentolku. No proste... ^^
Co myslite, ktora spolocnost ma najkrajsie letusky? Vidim to na Lufthansu. :)
A z letusiek v AustrianA a KLM som bol sklamany. :(
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

pre tych co sa boja mam recept ..zoberte si let lietadlom z racionalnej stranky ..kolko je kazdu sekundu vo vzduchu lietadiel? kolko ma nehodu .. v autach zahynie ovela viac ludi ... lietadlo je BEZPECNE! :wink:

kua ja som letel raz v zivote a just tam aj naspat v noci ..videl som tak akurat svetielka :(
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Neviem, ako ty kinjeril, ale ked som bol s Austrian Airlines, tak som mal pekne letusky na trase z Belehradu do Viedne. :)
SRneC
Addict
Addict

Príspevok od používateľa SRneC »

to si si moc p4ra neuzil kolko to trvalo? 35 min? :D
podla mna naj su slovenske letusky ... nemam s nimi skusenosti ale ak su ako niektore slovenky co vidim na ulici 8)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

SRneC, hodinka. :) Ale bolo to super. Prva trieda, pekne letusky, nejaka komedialna show v telke - parada. :)

heker, k tej tvojej karme, beriem si laptop, mam v hoteli net. :)
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

este sa vratim k jedlu: letel som zatial len s British Airways a zo stravy,ale aj z lietadla som bol dost sklamany... :?
IMI
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa IMI »

milujem vlaky, nesiel som ani lodou ani lietadlom.vlak je proste pohodickaaa.hawk - uz som siel aj lodou
drakeman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa drakeman »

H@luzak napísal:Leteli ste už niekedy na lietadle ??? Kde ste leteli ??? Aký ste z toho mali pocit ??? Nebolo vam zle ???

No ja sa priznam že som letel 2-krát na lietadle a to mám 14.Bolo to fajn ale keď to bolo prvýkrát trocha som sa bál.Ale inač pohodička na Aute 1 a 1/2 dňa a na lietadle 1 a pol hodiny. :) .No prvyraz to bolo : GRÉCKO a druhýkrat : BULHASKO.A vy ???
//pridaná anketová odpoveď "Vlakom"...upravil eritrocit
Uz sa mozem pochvalit ze ano. Boli sme sa preletiet az na Mallorku a spat. Zo zaciatku som mal dost divny pocit. Nebol to pocit ze by mi bolo zle, ale taky zvlastny. Bolo to nieco uplne nove a vzrusujuce pre mna. Sa mi najviac lubilo ako ma priklincovalo do sedacky a pri vzlietani som mal zalutok niekde v "pate" :) Jediny nedostatok je asi ten, ze pri turbulenciach som sa skoro oblial teplou kavou, no ale pekne letusky to vykompenzovali :)
dudinko
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa dudinko »

kinjeril napísal:Nepoznam lepsi sposob dopravy ako lietadlom. Niet nad to, ked letite na oblacikmi, ktore pripominaju vatu, pocuvate oblubenu hudbu, letuska beha okolo vas, so sarmantnym usmevom vam ponukne dzusik, kavicku, mentolku. No proste... ^^
Co myslite, ktora spolocnost ma najkrajsie letusky? Vidim to na Lufthansu. :)
A z letusiek v AustrianA a KLM som bol sklamany. :(
Najkrajsie ma jednoznace Lufthansa...
Vcera som letel s Airslovakia a to bola katastrofa. Posadka bola vsetko taliani a ochota personalu nula bodov. + meskanie 1 hod a pol.
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

dudinko napísal:Najkrajsie ma jednoznace Lufthansa...
Vcera som letel s Airslovakia a to bola katastrofa. Posadka bola vsetko taliani a ochota personalu nula bodov. + meskanie 1 hod a pol.
omg ja s nimi idem 22.7. do turecka :shock: :?

jedlo na palube davaju? co take? ako vzdy?
lukop
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa lukop »

insane napísal:Neboj sa toho...sadni si do ulicky a nie k oknu a uvidis ked tak modru oblohu/oblaky...a to mas ako keby si sa pozeral z okna ;). Jedine zaujimave fazy su podla mna vzlet a pristanie...samotny let je ako "cesta autom"...nic take sa nedeje, teda kym vas nechytia turbulencie, burky, superman a tak :)
hej...alebo dajaky terorista... :? ... :lol: :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Dnes mam za sebou let s Lufthansou. Do Mnichova z BA a z BA do Leipzigu. Baby boli pekne, jedlo v pohode. :)
Napísať odpoveď