Lietadlá a lietanie..
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Lietadlá a lietanie..
Takže navzdory tomu že v poslednej dobe čítam čím ďalej častejšie že padajú lietadla a ľudia v nich zomierajú tak chcem vedieť čo si vy myslíte celkovo o lietaní lietadlom? Cestovali ste niekedy a pred letom ste sa báli o život?
Viď napríklad http://www.cas.sk/clanok/86821/v-kirgiz ... -ludi.html
Človek aby sa bál nastúpiť do lietadla ..
//ak tu podobná téma je tak mi dajte vedieť díky..
Viď napríklad http://www.cas.sk/clanok/86821/v-kirgiz ... -ludi.html
Človek aby sa bál nastúpiť do lietadla ..
//ak tu podobná téma je tak mi dajte vedieť díky..
V Europe a hlavne v serioznych aerolinkach to moc nepada, takze ja az tak vystresovany niesom.
Podla mna sa staci pozerat na statistiky, kedze je to vlastne najbezpecnejsi dopravny prostriedok, len ked to holt padne, tak to ludia moc nepreziju. To ze na ceste mas vacsiu sancu sa zabit ti nepride.
Ked su potom statistiky priaznive tak je to asi jedine. Blbe haluze sa mozu stat vzdy a vsade a to aj ked ides po ulici pesi, takze ak sa nebojis vychadzat z domu, nemal by som strach.
Podla mna sa staci pozerat na statistiky, kedze je to vlastne najbezpecnejsi dopravny prostriedok, len ked to holt padne, tak to ludia moc nepreziju. To ze na ceste mas vacsiu sancu sa zabit ti nepride.
Ked su potom statistiky priaznive tak je to asi jedine. Blbe haluze sa mozu stat vzdy a vsade a to aj ked ides po ulici pesi, takze ak sa nebojis vychadzat z domu, nemal by som strach.
Lietanie a lietadla ... da best! ^^
Uz som co-to polietal a jednoznacne je to pre mna najlepsi sposob dopravy, aky poznam. Ved kde v autobude vam ponukne sarmantna letuska (ci autobuska?:)) 10 rocnu whisku s ladom, alebo len neaky lahky snack?
Proste rychle, pohodlne a relativne lacne. To ze lietadla padaju je normalne (surovo napisane). Nuz ale, vlaky sa vykolajuju, autobusy padaju do roklin a cyklisti do zihlavy.
Jednoznacne som za lietanie. A co sa tyka rozvoja BAS letiska, hovorim, ze je to neskoro. To malo byt uz davno.

Uz som co-to polietal a jednoznacne je to pre mna najlepsi sposob dopravy, aky poznam. Ved kde v autobude vam ponukne sarmantna letuska (ci autobuska?:)) 10 rocnu whisku s ladom, alebo len neaky lahky snack?
Jednoznacne som za lietanie. A co sa tyka rozvoja BAS letiska, hovorim, ze je to neskoro. To malo byt uz davno.
Padaju preto, lebo dane auerolinky zrejme zanedbavaju udrzbu. Sem tam to spadne aj u vacsich, ale to je uz len nahoda. Ja sa nebojim, vzdy to beriem tak, ze piloti chcu prezit rovnako ako ja, takze sa posnazia, aby lietadlo dostali na zem.
PS: cele toto s havariami lietadiel v novinach sa mi nepaci...pisu o tom len preto, ze na jednom mieste zahynulo viac ludi, rovnako by mali kazdy den pisat o kazdej jednej autonehode, kde niekto zahynul. Ja osobne sa viac bojim pred jazdou po ceste ako pred letom.
PS: cele toto s havariami lietadiel v novinach sa mi nepaci...pisu o tom len preto, ze na jednom mieste zahynulo viac ludi, rovnako by mali kazdy den pisat o kazdej jednej autonehode, kde niekto zahynul. Ja osobne sa viac bojim pred jazdou po ceste ako pred letom.
-
Kibo
Hardcore addict
mne to je v podstate jedno, nepocitujem strach ani v aute, buse, vo vlaku ci v lietadle. ani ked som letel prvy krat som sa nebal, len som mal motyle v bruchu ako na husenkovej drahe, ale potom som sa naramne bavil hlavne pri vzlete pri tom odpichu, letel som vrtulakom aj prudovym, pristaval som pocas dost drsnej burky, lialo ako z krhle, na drahe bola pomaly vichrica a neviem ci neprimrzalo. ked sme dosadali na drahu, oprel sa do nas z boku vietor a pilot nevedel ubrzdit a udrzat lietadlo na drahe. takze sme sa troska posmykali, pokorculovali a takmer na konci drahy zastali, ale strach som nepocitoval. Kamoska zabavala cele lietadlo vdaka svojej histerii...
Mal som aj dake vacsie buracky ako spolujadzec v aute, ale nebojim sa sadnut do auta. Tak ako tu uz bolo povedane, ludia zomieraju vsade, ale tym ze v aute sa vozia mozno styria, nie je pri smrtelnej havarii tolko mrtvych, ako pri pade lietadla. ale stale je to statisticky bezpecna preprava. Stale sa preto cudujem, preco zakazali Concordy. nikdy mi to neslo do hlavy. Padol jeden, mozno dva a bol okolo toho cirkus, aky nebol ani okolo padu 150 boeingov
nemam problem so ziadnym druhom prepravy, cestoval som uz aj v kufri auta
Mal som aj dake vacsie buracky ako spolujadzec v aute, ale nebojim sa sadnut do auta. Tak ako tu uz bolo povedane, ludia zomieraju vsade, ale tym ze v aute sa vozia mozno styria, nie je pri smrtelnej havarii tolko mrtvych, ako pri pade lietadla. ale stale je to statisticky bezpecna preprava. Stale sa preto cudujem, preco zakazali Concordy. nikdy mi to neslo do hlavy. Padol jeden, mozno dva a bol okolo toho cirkus, aky nebol ani okolo padu 150 boeingov
nemam problem so ziadnym druhom prepravy, cestoval som uz aj v kufri auta
-
pryja
Darca
Lietanie je super, hlavne vzlet a pristavanie a este miesto pri okne k tomu
Co sa tyka tych havarii a padov, tak pred vstupom do lietadla nad tym vobec nerozmyslam, jedine pocas letu, ked zblbne pocasie a zacne to s nami mavat. Vtedy ma napadne vselico. Ale osobne mam vasci strach napr. z lanoviek, balznivych, extremnych kolotocov, alebo storocnych vrzgajucich vytahov.
Concordy zakazali preto, lebo na nich neboli nahradne diely, stale ich ziskavali ba z vyradenych strojov. Navyse mam pocit, ze na letoch cez atlantik AirFrance nezarabali, ale prevadzkovali ich iba kvoli prestizi. Concordy boli navyse viac opotrebovane, ako by mali byt, pretoze ich vyuzivali na kratke lety okolo stredozemneho mora ci kde, cim vznikol nepomer medzi opotrebovanim motorov a poctom letovych hodin. (pri tych kratkych letoch bolo logicky viac startov a pristati)
Lietanie je super, statistiky su statistiky tak rpeco sa obavat...
Btw, teraz posledny let asi pred mesiacom z ostrova Mallorca, bol neskutocny
tolko som sa narehotal, ti dvaja piloti si take zj*eby robili... napr sme isli uz pristavat tak jeden pilot hovoril take bezne veci o zapnuti sa... a druhy mu do toho skoci ze : " Pristavanie, pristavanie, to co je?", no cele lietadlo malo dost...
A moj kamarat nedavno letel do New Yorku, uz isli pristavat, boli tesne nad zemou a vtedy ten co sedel pri okne hovori, ze nepocul vysunutei kolies... a vtedy zacala panika a hned kazdeho operlo do sedadla, ked kapitan to zvyhol a dal si to este raz... aj ked sa mi to zda byt kusa nerealne co nemaju ziadne bezpecnostne zariadenia ze ked neamm vysunute kolesa tak nic neda znamenie o chybe....
Btw, teraz posledny let asi pred mesiacom z ostrova Mallorca, bol neskutocny
A moj kamarat nedavno letel do New Yorku, uz isli pristavat, boli tesne nad zemou a vtedy ten co sedel pri okne hovori, ze nepocul vysunutei kolies... a vtedy zacala panika a hned kazdeho operlo do sedadla, ked kapitan to zvyhol a dal si to este raz... aj ked sa mi to zda byt kusa nerealne co nemaju ziadne bezpecnostne zariadenia ze ked neamm vysunute kolesa tak nic neda znamenie o chybe....
-
dudinko
Light Professional
Vo vacsine lietadiel sa tento system signalizovania stiahnutia podvozku nachadza a na lete do NewYorku urcite kedze ta linka je operovana B747 alebo niecim podobnym. Stava sa ale ze podvozok sa proste zasekne (ci uz kvoli rychlosti, narazu vetra, etc.) alebo rovno neaku cast poodtrhne (to by musel byt ale kapitan fakt blbecek).Retne napísal:aj ked sa mi to zda byt kusa nerealne co nemaju ziadne bezpecnostne zariadenia ze ked neamm vysunute kolesa tak nic neda znamenie o chybe....
On potom argumentoval s tym ze mal nejake problemy s hydraulikou na kolesach...dudinko napísal:Vo vacsine lietadiel sa tento system signalizovania stiahnutia podvozku nachadza a na lete do NewYorku urcite kedze ta linka je operovana B747 alebo niecim podobnym. Stava sa ale ze podvozok sa proste zasekne (ci uz kvoli rychlosti, narazu vetra, etc.) alebo rovno neaku cast poodtrhne (to by musel byt ale kapitan fakt blbecek).
-
seth82
Darca