Linux dilema

Informácie o software, ankety...
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Linux dilema

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

Zdravím, v budúcnosti mám záujem pracovať v oblasti informatiky a dostal som radu používať linux namiesto windows, jednak je údajne lepší a zároven mi pomôže lepšie pochopiť fungovanie počítača a celkovo zlepšiť prácu s ním.. podla mojich doterajších skúseností asi hlavne tým že nieje user-friendly :D chcem sa opýtať či je tomu naozaj tak ale sa s tým ubuntu "trápim" zbytočne. Dakujem za názory.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Linux dilema

Príspevok od používateľa audiotrack »

"údajne lepší" je veľmi zaujímavé tvrdenie. Ničím nepodložené, a založené na neexistujúcom kvantifikátore "dobrosti".
Nepomôže ti lepšie pochopiť fungovanie počítača, ani nezlepší prácu s ním. Na tieto veci nemá operačný systém žiaden vplyv. Je to všetko len o tvojej počítačovej gramotnosti. Ak mám v garáži ferari, nepomôže mi to zlepšiť moje šoférovanie. Ak mám parádny cestný bicykel za 10000, ešte to neznamená že som lepší cyklista ako som bol doteraz. Ukáž mi toho blázna čo ti takéto drísty vštepil do hlavy.

ubuntu nie je user-friendly? To nám ten nový rok začína pekne, toľko nových zistení :D
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

Mr-Freek takto: Je to blud, nie je to pravda. Ak chceš niečo "ne-user-friendly", stlač Win+R, napíš cmd, odentruj, napíš help, odentruj a ideš.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Inak.. viete, že najlepší programátori programujú cez copy con? ;)
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

brm ale pche
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

určite ubuntu kvôli ich fóram a tonám materiálu čo je na nete. používaním ubuntu sa ale prd naučíš, skôr riešením problémov a skúšaním, a hlavne googlením.
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa rochedo »

Ak sa chces naucit tak odporucam Arch linux a pomocou wiki ho nainstalovat. Staci aj do virtualky, naucis sa vela veci.
Mr-Freek
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Mr-Freek »

No pokúsim sa opraviť svoje tvrdenia :D tým pochopením/zlepšením práce s počítačom myslel ak som ho správne pochopil to že linux donúti pracovať s kopou vecí ktoré na windejsoch človek ani neskúsi. To že linux je "lepší" som zase zobral z rôznych for kde sa to rieši a hlavne počítačovo zdatnejší ludia to tvrdia, pre môjho starkého by bol zase možno lepší na používanie win to je uhol pohladu. To že nieje user-friendly zase usudzujem ja ale asi to bude skôr o mojej šikovnsti/nešikovnosti :D vo win vždy fungovalo všetko ako malo a ked bol problém tak ctr+shift+esc a problém zmizol :D v ubuntu sa musím veciam trochu viac venovať... googliť, zisťovať, skúšať :) ak som to ale správne pochopil tak názor môjho strýka je zlý a je jedno či používam linux alebo win...
Napísať odpoveď