Linux je pazravy na miesto na disku
-
reDo
Star
- Kontaktovať používateľa:
Linux je pazravy na miesto na disku
Vytovoril som si na disku 10 GB particiu a dal tam Linux Mint ale zda sa mi ze sa strasne rychlo zapratava, nema linux nie co ako docasne subory alebo nieco take, lebo aj ked nieco instalujem z konzoly tak mi vzdy vypise stiahnute napr 20mb a a nainstalovane 50mb?
dakujem za odpovede 
Re: Linux je pazravy na miesto na disku
A čo sa ti na tom nezdá? Veď aj napr XP-čka z jedného 700 MB CD zaberajú po inštalácií pár GB...
Dočasné súbory nájdeš v zložke /tmp, ale nečakaj, že ich bude nejako extra veľa...
Dočasné súbory nájdeš v zložke /tmp, ale nečakaj, že ich bude nejako extra veľa...
Nazdar,
ako si sam povedal, stiahne sa napr. 20MB a tie ti ostavaju na disku. Skus si nasledovne:
Kludne tam moze byt niekolko GB balickov, ktore su stale aktualne a teda je mozne ich pouzit, kedykolvek si zmyslis a nemusis cakat, kym sa dany balicek stiahne. Co je samozrejme vzdy dlhsie.
ako si sam povedal, stiahne sa napr. 20MB a tie ti ostavaju na disku. Skus si nasledovne:
Kód: Vybrať všetko
du -ch /var/cache/apt/archives/
sudo aptitude clean
du -ch /var/cache/apt/archives-
reDo
Star
dakujem, presne to som mal namysly 
10 GB HDD je ozaj málo na prácu. Na odskúšanie dajme tomu, ale aktualizácie, SW a dáta chcú svoje. A NET, multimédiá...
-
reDo
Star
ja to mam len skusanie