Zdravím páni. Mám taký dosť divný problém s ktorým si neviem rady. Úvodom opíšem všetko podstatné.
Mám taký domáci server, ktorý funguje ako fileserver, DLNA a rekordér pre kamery. Mašina je Intel Core2Quad Q8200, 2GB DDR3, grafka integrovaná, zdroj Evolveo 450W, doska Gigabyte GA-G41ES2L. Ako OS je použitý ubuntu server 13.10. Na zdielanie dát je vyhradený jeden HDD, cez sambu. ako DLNA mám použitý MiniDLNA a na kamerové záznamy používam free appku Zoneminder 1.25.0.
Moj problém sa začal, keď som vymenil komponenty. Predtým tam bol starý Athlon XP 1,2 GHz, pred týždňom som to vymenil za uvedené 4jadro a ostatok. Ale nemyslím že by bola v komponentoch chyba, pretože predtým som to používal ako moj normálny PC, vyše 3 roky, bez problémov. Prešiel som na 6jadro, nové komponenty, tak som pôvodný komp použil ako serverík.
Problém: všetko ide normálne, ale náhodne, po určitom čase (niekedy deň, niekedy 2-3 dni) mi proste zmrzne. Zistím to tak, že sa neviem do neho nalogovať ani cez sambu na disk, ani do systému cez SCP alebo SSH, proste nenájde ho. Musím ísť k nemu, vypnúť ho, zapnúť a potom ide. Neviem či to robí nejaká appka, ale mám tam presne tie isté, ako na predchádzajúcom systéme kde bol athlon (samozrejme po výmene komponentov som systém nahodil načisto). Ak by ste ma niekto vedeli nasmerovať, kde hľadať chybu, budem vám všetkým moc vďačný. Prípadne, k riešeniu možem doložiť nejaké logy alebo čo bude treba.
P.S. možno sa pýtate, prečo som sa nepozrel do monitora ktorý je na tom serveríku aby som zistil či systém naozaj freezol - odpoveď je jednoduchá, monitor tam pripojený nemám. Je tam len skrinka, pripojené napájanie, sieť a káble z kamier do digit. kariet.
Vďaka za všetky rady, tipy a pod.
Linux po určitom čase zmrzne
Re: Linux po určitom čase zmrzne
pozri do /var/log/syslog ci tam nieco je.