PS: mam i ine PC, toto je vsak len na zoznamenia sa s tajmi linuxovych systemov. Takze normal starsia distribucia, zarucene obsahujuca bezne uzivatelske veci.
Linux pre P233MMX 96 MB RAM
Linux pre P233MMX 96 MB RAM
Chcem sa spytat zdatnych a skusenych harcovnikov, ktoru distribuciu Linuxu by mi odporucali na tomto zeleze: P233MMX, 96 MB RAM, 2,5 GB HDD, S3 VIRGE 4 MB + VOODOO2 8 MB, SB16, 10 Mbit Lan, CD-RW, FDD. Rad by som tam mal moznost grafickeho rozhrania. Samozrejme uplne nenarocneho a jednoducheho. Grafika zvlada 1024x768x24b/75Hz (vo Widlach). Takze skuste mi cosi poradit pre moj pokoj v dusi
PS: mam i ine PC, toto je vsak len na zoznamenia sa s tajmi linuxovych systemov. Takze normal starsia distribucia, zarucene obsahujuca bezne uzivatelske veci.
dik
Dik za raduq-parser napísal:No ja si myslim, ze hocaka odnoz dobreho Ubuntu by to pekne mohla zvladnut. Alebo by som vyskusal DSL (Damn Small Linux).
Presne Ubuntu som mal vo vyhlade. No obaval som sa, ze mi to na tej sumke nebude musiet ist. Stiahnute to samozereje davno mam. Takze skusim a pri dajakych problemoch s uzivanim mi hadam poradite ako dalej
PS: pojde mi to VOODOO2? Ovladace pre linux su, ale ci to bude fachat prave na tom Ubuntu to sa mi nezda
jj
Oki dik. Tak dajako som si to predstavoval (tu radu)mr.fritz napísal:ako graficke rozhranie ti odporucam niakeho minimalistickeho window managera ako napr. fluxbox, blackbox, icewm, openbox, window maker atd... ja pouzivam fluxbox a som uplne spokojny
KDE, Gnome, XFCE by ti asi nestihali.
skoda
Takze chlapci. Ubuntu sa nechce ani zaboha na to PC nainstalovat. Vo VMWare (na mojom primarnom PC) ide vsetko podla planu, no 233 nechce o tom ani pocut. Pravdepodobnost chyby bude nedostatok ram (101 vo VMWare - ja len 96), nekomplatibilita so starym hardware (Serial mys abs. nenaslo). Navyse to Ubuntu ma implicitne nastavene GNOME graf. rozhranie co je abs. nevhodne pre tu moju sumku. Namam ani najmensiu paru, ako nainstalovat z toho bootovacieho CD ten Linux holy, bez grafickeho rozhrania, bez prkotin (vo VMWare to zerie cca 2 GB!!!) a potom dodatocne doplnit to nenarocne graf. rozhranie co ste mi doporucili. Tie sa mi pacia a bohate by postacovali. No doteraz nemam na deduskovi nic
. Pomozete
Ak tak kludne cez ICQ 263384450
Dik
PS: Ak mi nepomozete budem musiet ostat na Widlach a to hadam nedopustite
Dik
PS: Ak mi nepomozete budem musiet ostat na Widlach a to hadam nedopustite
-
m3thod-man
Star
- Kontaktovať používateľa:
-
NuSuey
Professional
moje odporucanie - Fluxbuntu.. je to ubuntu zatial polozeny na 6.06tke.. co zase nemam problem upgr to potom
no k veci
ten by ti mal ist dobre .. www.fluxbuntu.org
aj ja samotny ho pouzivam hoci idem na 1.3Ghz Durone, 385ram.. dovod? pretoze je to pre mna priatelnejsie ako Ubuntu
sviznost najma
proste to odporucam
no k veci
Kód: Vybrať všetko
http://fluxbuntu.org/node/3proste to odporucam
-
NuSuey
Professional
coze? xubuntu? fluxbuntu je vitaz.. JEDNOZNACNE si daj fluxbuntu ..alebo DAMN SMALL LINUX
alebo Puppy Linux
Having run both Xubuntu and Fluxbuntu on the same (old - see above for specs) machine shortly after each other, I'm fairly confident in declaring Fluxbuntu the winner by a decent margin- this machine is running like it has never run before, I am very impressed. The lagginess of XFCE has gone, and everything is just humming along nicely...
A couple of pointers - Fluxbuntu nbuild1 Rev2, quick is the most current on the website, is based on Ubutntu 6.05 (Dapper). One of the major changes from Dapper to Edgy (6.10) was the use of an generic kernel - Dapper comes with the 386 kernel. I found that upgrading to the 686 kernel for my Pentium II processor made a big improvement in speed. Similarly, using swiftfox instead of firefox gives an excellent modern browser that flies along at quite a decent speed...