Linux verzia
Re: Linux verzia
clean_up -> nauc sa bash a python, prejdi na gentoo, arch alebo slackware -> potom budes vediet co je inteligentne 
Kód: Vybrať všetko
deefler@deefler-desktop:~$ sh ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
sh: Can't open ./ati-driver-installer-9.3-x86.x86_64.run
mas ten subor v adresari v ktorom pracujes? 
zadaj prikaz:
$ ls
potom zadaj resp. okopiruj
$ find ~/ | grep ati-driver
a postni oba vypisy
zadaj prikaz:
$ ls
potom zadaj resp. okopiruj
$ find ~/ | grep ati-driver
a postni oba vypisy
deefler@deefler-desktop:~$ ls
Dokumenty Hudba Plocha Šablóny Video
examples.desktop Obrázky Stiahnuté Verejné
deefler@deefler-desktop:~$ find ~/ | grep ati-driver
/home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
/home/deefler/Plocha/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.runRe: Linux verzia
okey tak zadaj do terminalu:
$ chmod +x /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
$ sudo sh /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run

$ chmod +x /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
$ sudo sh /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
deefler@deefler-desktop:~$ chmod +x /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
deefler@deefler-desktop:~$ sudo sh /home/deefler/Stiahnuté/ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run
[sudo] password for deefler:
Created directory fglrx-install.Fk0Gyy
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing ATI Proprietary Linux Driver-8.593.......
==================================================
ATI Technologies Linux Driver Installer/Packager
==================================================
Error: ./default_policy.sh does not support version
default:v2:i686:lib::none:2.6.31-14-generic; make sure that the version is being
correctly set by --iscurrentdistro
Removing temporary directory: fglrx-install.Fk0Gyy
deefler@deefler-desktop:~$Re: Linux verzia
Deefler instalujes to do wmware ? ak hej tak samozrejme ze to nejde
Ano do VMWARE, ale nechapem preco mi seka. Na Ubuntu 10 mi isiel plynule.
do wmware sa neinstaluje ovladace. je to virtualizacia (alebo para ?) ovladace ma wmware v sebe. totiz ubuntu vo wmware nevidi tvoju graficku kartu ale graficku kartu ktoru mu pridelil wmware. v tvojom pripade VMware SVGA II Adapter. a v ostanych pripadoch (sietova karta, zvukova atd.) je to rovnake
A mal by problem zmiznut sekania zvuku po cistej instalacii na NB? Inac mam problem na VMWARE rozbehat wi-fi
nabotujes live skusis. popripade pouzi wubi. ja nema carovnu gulu a ani nitko na fore ci to bude fungovat. pogoogli po nete podla typu notebooku ake su skusenosti.
ked praska zvuk vacsinou staci upravit nejaky konfig. ale je to individualne.
k wifi. opat... je to vec wmware aky wifi driver priradil a co na to povie ubuntu.
pozri si vypis lspci riadok kde sa nachadzaju sietove adaptery. najdi ten co je wifi. a potom daj wmware <nazov wifi adapter> + ubuntu <verzia ubuntu> do google.
alebo nieco podobne. a hladaj. popripade ked nic nenajdes napis sem.ale aspon typ booku a to co vypluje lspci.
ked praska zvuk vacsinou staci upravit nejaky konfig. ale je to individualne.
k wifi. opat... je to vec wmware aky wifi driver priradil a co na to povie ubuntu.
pozri si vypis lspci riadok kde sa nachadzaju sietove adaptery. najdi ten co je wifi. a potom daj wmware <nazov wifi adapter> + ubuntu <verzia ubuntu> do google.
alebo nieco podobne. a hladaj. popripade ked nic nenajdes napis sem.ale aspon typ booku a to co vypluje lspci.
Uz len k tomu Wubi. Viem ze je to Ubuntu instalator pre Windows. Len mam otazku. To ked nahodim a nainstalujem Ubuntu, tak mi vymaze Windows? Na akom principe to taha. Lebo keby sa mi dokaslal windows tak nemam ako nainstalovat, pretoze mam prave nefunkcu mechaniku
wubi je uplne nedestruktivny sposob vyskusania linuxu
pri instalacii sa ti vytvori na disku jeden subor (virtualny harddisk) do ktoreho sa ti nainstaluje to ubuntu. ubuntu potom budes spustat pri starte pocitaca, tj. budes mat na vyber windows alebo linux
ak ubuntu nebudes chciet jednoducho ho odinstalujes vo windowse ako aplikaciu
ak ubuntu nebudes chciet jednoducho ho odinstalujes vo windowse ako aplikaciu
Hmm to vypada velmi zaujimavo. Vecer sa stym pohram.
. Dam vediet ako to vypada s tymi drivermi. A pri instalacii mozem pouzit virtualnu mechaniku?(DAEMON)
nesom si isty, nieco sa instaluje vo windowse, nieco po restarte v linuxe - ci vsak tam potrebujes instalacne cd ti uz nepoviem, ale myslim ze nie
wubi totiz ide instalovat aj tak ze stiahnes jednoducho wubi, vyberies aky chces linux (ubuntu, kubuntu, xubuntu...) a on stiahne iso obraz 
Hmm no skusil som Wubi. Takze grafika ide hned. Aj Wi-Fi. Zvuk som neskusil este. Len mam problem pripojit sa na internet. Ale to je pravdepodobne asi kvoli routeru. V poslednej dobe strasne vypadava.