Linux win zavadzanie
-
Romanko
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Linux win zavadzanie
Mam na jednom hdd xp.potom bol odpojeny a pripojil som iny hdd kam som nainsta mandrivu.ked su zaPojene oba spusta sa xp ako mam urobit aby som si mohol vybrat?ked je zapojeny len jeden mandriva ide pustit.
-
makaveli
King
skus nejako v biose nastavit nech sa bootuje z toho druheho hdd, pripadne skus vymenit ich pozicie (ak je napr. teraz ten s windowsom primary master, skus tak zapojit ten s linuxom) a potom si v mandrive nakonfiguruj boot loader, najlepsie grub a cez ten si potom budes volit operacny system, pri bootovani
-
Šu-Do
Redeemer
prvy krat ked som to pozeral som tomu asi nepochopil.. ale
kedze si instaloval asi mandrivu len na ten HDD bez zapojeneho toho s XP tak MBR sa nezapisalo na ten s XP..
cize staci ked prepnes v biose na ten HDD kde mas mandrivu... potom pri zapojeni oboch ti bude spustat len mandrivu.. pokym nevypojis ten HDD alebo nezmenis v biose na ten kde je XP
kedze si instaloval asi mandrivu len na ten HDD bez zapojeneho toho s XP tak MBR sa nezapisalo na ten s XP..
cize staci ked prepnes v biose na ten HDD kde mas mandrivu... potom pri zapojeni oboch ti bude spustat len mandrivu.. pokym nevypojis ten HDD alebo nezmenis v biose na ten kde je XP