lista na kazdej stranke

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

lista na kazdej stranke

Príspevok od používateľa Jojko3191 »

Zdravim,
nevedel by niekto poradit ako by som spravil to aby lista/panel bol v pate stranky a zobrazoval sa vsade bez toho aby som ten kod musel do kazdej stranky pisat? Nieco ako ma ic.cz hore tu reklamu len ja to potrebujem dole.
Dakujem.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: lista na kazdej stranke

Príspevok od používateľa DjBass »

Sprav si samostatný footer, ktorý do všetkých stránok vložíš pomocou include.
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

DjBass napísal:Sprav si samostatný footer, ktorý do všetkých stránok vložíš pomocou include.
Ale ja to chcem tak aby som nemusel do kazdej podstranky pisat. Ja to chcem tak ako to maju na napriklad Ic.cz ... bez zadavania kodov. Proste napriklad vytvori sa nova subdomena a po vytvoreni cistej stranky tam bude hned ta lista.
DjBass
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DjBass »

Neviem, či také niečo spravíš na obyčajnom webhostingu. Podľa mňa to IC.cz prebehuje nejakým softom, ktorý na výstupe doplní medzi <body></body> tú lištu.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa weroro »

teraz dobre asi trepnem. nemoze pouzit frame-y?
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

DjBass: No pocul som ze sa to da nastavit v configoch Apache serveru len uz mi nebolo povedane ako.

weroro: mohol by som ale ako som uz pisal ja nechcem do kazdej stranky vpisovat nejaky kod. A chcem to aj tak aby sa to nedalo odstranit. A zase vsetky podstranky a subdomeny v jednom iframe nechcem mat.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

No . Pisat kod do kazdej stranky nebudes vytvoris si index.html s dvomy frame-mamy do vrchneho budes nacitavat napr. reklama.html a do spodneho tvoje podstranky. tak isto nechapem preco by si nemohol mat podstranky v druhom frame - na google vyhladavace to vplyv nema - a iFrame je nieco ine ako stranka rozdelena na framey ktoru navrhujem..
sice viem, ze skuseny web kodery framey "odsudzuju" ale niekedy je to najjednoduchsie riesenie.
A ako si to myslel stym vymazavanim? teraz neviem ale to stym vymazavanim mi pripomína ako keby sisi chcel robit vlastny web hosting.
Ja by som to asi riesil pomocou PHP ktory by mi generoval tu reklamu v dakom intervale (preistotu) ze keby sa nasiel daky chytrak co by to odstranil tak to PHPcko proste znovu pridalo bud tag frame (ak je to hosting tak na framy zabudni), alebo by generovalo priamo tu reklamu alebo odkaz nanu a vkladalo by to do stranky a jej DIVu, tak ako to ma IC.cz.
Jojko3191
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

No web hosting zatial robit nejdem. To vymazavanie nie je az take dolezite zatial, hlavne nech to tam same dava.
Skus trocha viac popisat to generovanie. Alebo nejaky iny sposob napriklad cez htaccess (neviem ci je to mozne) alebo vraj je to mozne nastavit niekde v configoch apache ale neviem kde.
weroro
Flash coder
Flash coder
Kontaktovať používateľa:

Ak chces priame vysvetlenie alebo "vytvorenie niekym" ako urobit ten script odporucam napisat prispevok v sekcii programovanie. ja osobne PHP viem len na urovni mne postacujucej (zapis do a citanie zo suborov ,takze su to znalosti uplne minimalne - nie modifikacia html) a tam ti poradia ludia co su v tomto ohlade ovela zdatnejsi (mozno az experti). ja som ti nacrtol riesenie pre mna postacujuce a akym sposobom by som to riesil ja osobne.

Pre moderatorov a adminov: Ak som tym, ze som odporucil "duplicitu" temy porusil pravidla, prijmem trest.
Napísať odpoveď