Prosím ťa, na 911 mám úplne iný názor a nemá to nič spoločné s touto témou. Ja proste neverím, že tam 3 hodiny rozprávali o vymyslenom príbehu.krija napísal:Ja som tu cast videl. ako ten brckavy chmulo prirovnal let na mesiac k 911, tak tiez je vsetko jasne. to podla teba nie je dehonestacia zavrazdit na 3000 vlastnych obcanov?
Lož USA o ich pristátí na mesiaci
Ja som tiež niekedy pochyboval, ale po tom čo som videl, prečítal atď. už nemám o čom.krija napísal:nepros! predsa som nemal namysli teba. to je ich domena-tliachat 3 hodiny o nicom. je to jednoduche. staci sa na veci pozerat s otvorenou myslou a nacuvat argumentom oboch stran. aj to ich arogantne spravanie k ludom s inym nazorom hovori same za seba.
Takisto odporúčam dokument : Pravda o pristáti na Mesiaci.
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Nasiel som tu mnoho zaujimavych nazorov, mnoho moze byt pravda a mnoho moze byt naopak kravina.
Avsak k mojmu prispevku.
Krija..cital som tu kazdy tvoj prispevok, ale nenasiel som ani jeden ustup z tvojej strany..Na vacsinu prispevkov reagujes,ze su totalny bullshit, ale zato tie tvoje su pravda..Nieco podobne sme tu mali v nejakej teme..Ale to ma netrapi..
Skor ma zaujima otazka..
Obhajujes nieco, co svet bere ako skutocnost..Reagujes k tomu a snazis sa obhajit tvoje vlastne nazory toho, ze na mesiaci nikto nepristal..Avsak v svojej hlave davno vies, ze vo svojom zivote pravdepodobne nezistis ci tam naozaj niekto bol a ci nie..Vzdy tam bude tych tvojich 10%, ktore mozu byt pravdou..Naco teda tak vo velkom davas pocitovat, ze vsetci co sa k tejto teme vyjadria so svojimy materialmi nemaju pravdu?
Aspon ja to tak trosku vnimam..ale to je len taka otazka do vetra
nic osobno..
Avsak k mojmu prispevku.
Krija..cital som tu kazdy tvoj prispevok, ale nenasiel som ani jeden ustup z tvojej strany..Na vacsinu prispevkov reagujes,ze su totalny bullshit, ale zato tie tvoje su pravda..Nieco podobne sme tu mali v nejakej teme..Ale to ma netrapi..
Skor ma zaujima otazka..
Obhajujes nieco, co svet bere ako skutocnost..Reagujes k tomu a snazis sa obhajit tvoje vlastne nazory toho, ze na mesiaci nikto nepristal..Avsak v svojej hlave davno vies, ze vo svojom zivote pravdepodobne nezistis ci tam naozaj niekto bol a ci nie..Vzdy tam bude tych tvojich 10%, ktore mozu byt pravdou..Naco teda tak vo velkom davas pocitovat, ze vsetci co sa k tejto teme vyjadria so svojimy materialmi nemaju pravdu?
Aspon ja to tak trosku vnimam..ale to je len taka otazka do vetra
Ja by som požiadal kriju, aby nám tu poskytol aspoň jeden skalopevný dôkaz o ne-pristáti Američanov na Mesiaci.
Alebo nech nám skopíruje tie zázračné české weby.
Ak to tu už niekde je, hľadať sa mi to nechce, pre takého nadšenca určite nebude problém spraviť ctrl+c + ctrl+v a urobiť jeden príspevok navyše.
Alebo nech nám skopíruje tie zázračné české weby.
Ak to tu už niekde je, hľadať sa mi to nechce, pre takého nadšenca určite nebude problém spraviť ctrl+c + ctrl+v a urobiť jeden príspevok navyše.
-
krija
VIP
Soviet, nehadam sa, mozes to tak vnimat. ale mohol si si vsimnut, ze cela diskusia sa ubrala od faktov k filozofovaniu. a nebol som to ja, kto sa k tomu filozofovaniu uchylil (Peter Pan). preco si myslis, ze tu neargumentujem vlajucou vlajkou, tienmi atd?
kazdy konspiracny teoretik tak ako to je v pripade 911 by mal upustit od tvrdeni, ktore boli vyvratene. tie, ktore som tu ja predniesol zatial vyvratene neboli a tym nemam namysli iba na tomto fore. to o tych hviezdach za bieleho dna (na zemi) vie pravdepodobne iba minimum ludi tejto planety. k hviezdam sa vyjadrim este raz nizsie.
preco tí, co so mnou nesuhlasia pred "mojimi" zavermi sa utiekaju k tejto ceste?
pod tiahou argumentov som aj ja ochotny zmenit svoj nazor na vec. dokazom nech je moja davna diskusia s Tomasitom, Aryanom Angelom a s Kali520.
pokracujme napr. takym van allenom.
verejne prezentoval vysledky svojho vyskumu v roku 1959 pred Academy of Science. jeho praca vysla aj v casopise Scientific American Magazine, marec 1959. vysledky svojho vyzkumu zopakoval v roku 1961 v casopise Space World Magazine, kde potvrdil zavery z roku 1959. v tom istom roku prisiel prezident kennedy s planom letiet na mesiac a van allen svoj nazor zmenil. svoj dlhorocny vyskum hodil za hlavu a prakticky poprel vsetko na com pocas tejto doby pracoval.
mozno viete aj o tom, ze americania menili (zvysovali) normy pre povolene zdraviu neskodne davky radiacie na ludsky organizmus. stale si myslite, ze vesmir a van allenove pasy sa pytaju, ze ake byrokraticke normy spisal nejaky trulo na papier v USA pripadne na zemi?
k slubenym hviezdam. suvisi to s tzv. albedom co je:
albedo zeme je v priemere okolo 30%, podla inych 37-39%.
albedo mesiaca je 7%, podla inych 12%.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albedo
cize mesiac ma cca 3x az 5x mensie albedo ako zem. toto odrazane svetlo znemoznuje ludom vidiet hviezdy aj za bieleho dna. vdaka nizkemu albedu mesiaca je teda 3x az 5x vyssia pravdepodobnost vidiet hviezdy aj za bieleho dna na mesiaci skor ako na zemi.
apropo hviezdy:
ak aj neviete anglicky, tak staci kliknut a pozriet si obrazky na nasledovnom linku:
http://www.erichufschmid.net/Astro-Nuts-see-stars.html
alebo
http://spaceflight.nasa.gov/gallery/ima ... age24.html
takze este raz:
"Když jste se podívali nahoru na oblohu, viděli jste hvězdy a solární záři i přes to oslnění?" - novinář
"Nikdy jsme nebyli schopni zahlédnout hvězdy..." - Niel Armstrong
( )
a to aj ruske luny, zondy a lunochody nafotili hviezdy (napr.):
http://www.mentallandscape.com/C_Luna17_Horz10.jpg
pri tych x tisickach fotiek NASA z tohto projektu to je co sa tyka hviezd strasna bieda.
ak by ich z mesiaca naozaj nevideli, tak cestou tam a spat sa im z toho poctu hviezd, ktore MUSELI vidiet mala hlava zatocit a rozum zastavit
.
kazdy konspiracny teoretik tak ako to je v pripade 911 by mal upustit od tvrdeni, ktore boli vyvratene. tie, ktore som tu ja predniesol zatial vyvratene neboli a tym nemam namysli iba na tomto fore. to o tych hviezdach za bieleho dna (na zemi) vie pravdepodobne iba minimum ludi tejto planety. k hviezdam sa vyjadrim este raz nizsie.
preco tí, co so mnou nesuhlasia pred "mojimi" zavermi sa utiekaju k tejto ceste?
pod tiahou argumentov som aj ja ochotny zmenit svoj nazor na vec. dokazom nech je moja davna diskusia s Tomasitom, Aryanom Angelom a s Kali520.
pokracujme napr. takym van allenom.
verejne prezentoval vysledky svojho vyskumu v roku 1959 pred Academy of Science. jeho praca vysla aj v casopise Scientific American Magazine, marec 1959. vysledky svojho vyzkumu zopakoval v roku 1961 v casopise Space World Magazine, kde potvrdil zavery z roku 1959. v tom istom roku prisiel prezident kennedy s planom letiet na mesiac a van allen svoj nazor zmenil. svoj dlhorocny vyskum hodil za hlavu a prakticky poprel vsetko na com pocas tejto doby pracoval.
vo vyskeThey were trying to measure the nature of low-energy cosmic raysswirling around the earth.
uz len z tohto vyplyva, ze davky radiacie, ktore kozmonauti dostali zodpovedaju tomu, ze k van allenovym pasom sa ani nepriblizili, nie to este, ze nimi presli. proste a jednoducho tie nizke davky pod van allenovym pasom su dokazom toho, ze na mesiaci neboli a nie, ze tam boli.12 to 15 miles into space
mozno viete aj o tom, ze americania menili (zvysovali) normy pre povolene zdraviu neskodne davky radiacie na ludsky organizmus. stale si myslite, ze vesmir a van allenove pasy sa pytaju, ze ake byrokraticke normy spisal nejaky trulo na papier v USA pripadne na zemi?
k slubenym hviezdam. suvisi to s tzv. albedom co je:
zdroje sa roznia, ale pre ilustraciu:miera odrazivosti telesa alebo jeho povrchu.
albedo zeme je v priemere okolo 30%, podla inych 37-39%.
albedo mesiaca je 7%, podla inych 12%.
http://en.wikipedia.org/wiki/Albedo
cize mesiac ma cca 3x az 5x mensie albedo ako zem. toto odrazane svetlo znemoznuje ludom vidiet hviezdy aj za bieleho dna. vdaka nizkemu albedu mesiaca je teda 3x az 5x vyssia pravdepodobnost vidiet hviezdy aj za bieleho dna na mesiaci skor ako na zemi.
apropo hviezdy:
... http://sk.wikipedia.org/wiki/HviezdaHviezda (nesprávne tiež stálica) je plynné (plazmové), približne guľovité teleso vo vesmíre, ktoré má vlastný zdroj žiarenia...
ak aj neviete anglicky, tak staci kliknut a pozriet si obrazky na nasledovnom linku:
http://www.erichufschmid.net/Astro-Nuts-see-stars.html
alebo
http://spaceflight.nasa.gov/gallery/ima ... age24.html
takze este raz:
"Když jste se podívali nahoru na oblohu, viděli jste hvězdy a solární záři i přes to oslnění?" - novinář
"Nikdy jsme nebyli schopni zahlédnout hvězdy..." - Niel Armstrong
( )
a to aj ruske luny, zondy a lunochody nafotili hviezdy (napr.):
http://www.mentallandscape.com/C_Luna17_Horz10.jpg
pri tych x tisickach fotiek NASA z tohto projektu to je co sa tyka hviezd strasna bieda.
ak by ich z mesiaca naozaj nevideli, tak cestou tam a spat sa im z toho poctu hviezd, ktore MUSELI vidiet mala hlava zatocit a rozum zastavit
K tomu Van Allenovi som nasiel toto:
Citacia
Nikde v tom rozhovore nespomina Armstrong ci tie hviezdy nevideli pocas cesty, spomina len mesiac.
Kód: Vybrať všetko
http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_astro/answers/970228a.htmlToto mi teda nepride ako nebezpecne mnozstvo radiacie ktore meni ludsku DNA a neviem co vsetko.I looked up a typical satellite passing the radiation belts (elliptic orbit, 200 miles to 20000 miles) and the radiation dosage per year is about 2500 rem, assuming one is shielded by 1 gr/cm-square of aluminum (about 1/8" thick plate) almost all of it while passing the inner belt.
Nikde v tom rozhovore nespomina Armstrong ci tie hviezdy nevideli pocas cesty, spomina len mesiac.
-
krija
VIP
eMPiko k vyroku armstronga: to je sice pravda, ale kolega collins, ktory po cely cas zostal v command module povedal:
"I don't remember seeing any." o niekolko rokov sa uz vo svojej knihe ale rozpamatal
.
takze pracujme teda s "tvojimi" 2500 REM per year.
How much radiation do AEC standards allow Americans to receive as a result of peaceful uses of the atom?
Answer: The maximum allowable whole-body dosage at the perimeter of a nuclear installation is 500 millirads to any individual. The average dose allowable for the U.S. population is 170 millirads per year. In fact, part of the justification for the average allowable dose being 170 millirads per year is that it was considered that this limit would prevent any individual from receiving over 500 millirads per year. (Millirads are equivalent to millirems.)
http://www.ratical.org/radiation/CNR/PP/app1.html
2 500 REM = 2 500 rad = 2 500 000 mrad
2 500 / 365 = 6,85 REM
6,85 / 24 = 0,285 REM per hour
let cez van allenove pasy trval okolo 70 minut a to je 0,342 REM edit: opravene, diky.
btw. myslim si, ze tie tvoje cisla su aj tak pekne podsadene.
"I don't remember seeing any." o niekolko rokov sa uz vo svojej knihe ale rozpamatal
takze pracujme teda s "tvojimi" 2500 REM per year.
How much radiation do AEC standards allow Americans to receive as a result of peaceful uses of the atom?
Answer: The maximum allowable whole-body dosage at the perimeter of a nuclear installation is 500 millirads to any individual. The average dose allowable for the U.S. population is 170 millirads per year. In fact, part of the justification for the average allowable dose being 170 millirads per year is that it was considered that this limit would prevent any individual from receiving over 500 millirads per year. (Millirads are equivalent to millirems.)
2 500 / 365 = 6,85 REM
let cez van allenove pasy trval okolo 70 minut a to je 0,342 REM edit: opravene, diky.
btw. myslim si, ze tie tvoje cisla su aj tak pekne podsadene.
. http://hey_223.tripod.com/bulldoglebeautaketooooo/id82.html...from 1969 to 1972 there were 27,019 flares or 19 storms a day. Rene concluded that Apollo 15 would have been bathed in 268 flares (an average of over 22 per day, from July 26 through August 7 of 1971). (...)
"the sun can act as a formidable source of radiation." (p.128) which is just what the Russians told NASA in 1963.
-
Sagittarius
Guru
Ja sa teraz nejdem hádať, len ťa chcem poopraviť za tých 70 minút je to 0,342 REM a nie REM per hour, REM per hour zostáva tých 0,285...krija napísal: 6,85 / 24 = 0,285 REM per hour
let cez van allenove pasy trval okolo 70 minut a to je 0,342 REM per hour.
Stale vsak v otazke o mesiaci, nemozes z tamtoho uryvku vediet, ako to myslel.krija napísal:eMPiko k vyroku armstronga: to je sice pravda, ale kolega collins, ktory po cely cas zostal v command module povedal:
"I don't remember seeing any." o niekolko rokov sa uz vo svojej knihe ale rozpamatal.
Mozno su podsadene ale urcite verim viac stranke nasa.com ako tripod.com, kedze pochybujem ze ta stranka, resp. jej zdroj dokazu vykonat akekolvek merania radiacie v oblasti Van Allenovych pasov. Takto su stale pod smrtelnou davkou (170 miliradov je odporucena pre civilne obyvatelstvo, 500 je smrtelna), pricom pocitaj ze po prilete prebehli nejakou cistickou. Taketo mnozstvo radiacie podla stranky ktoru ty uvadzas nezapricinuje priamo rakovinu, geneticke zmeny ci smrt, ale len vyssiu pravdepodobnost ze sa tak stane.takze pracujme teda s "tvojimi" 2500 REM per year.
2 500 / 365 = 6,85 REM
let cez van allenove pasy trval okolo 70 minut a to je 0,342 REM per hour.
Aj ked dalsia vec je, ze tamto REM nie je vypocitane pre astronautov. To aku dostali naozaj radiaciu som nenasiel.
-
Sagittarius
Guru
to nevyratas, kym nenajdes kolko olova mal modul na sebe a kolko ho mali v skafandri astronautiSagittarius napísal:Otázka je, či v celých Van Allenových pásoch rovnaká radiácia a koľko z nej zachytí modul (v tomto prípade Apollo)...?
-
twardykamen
Medium Professional
-
krija
VIP
cast z tohto 23 dielneho videa som sem uz postol. tusim to bola 5 cast. za zmienku stoja urcite vsetky casti, ale pre zaujimavost davam do pozornosti casti 19, 20 a 21.
19
20
21
je to samozrejme hra s uplne inymi cislami a samozrejme aj s odvolavkami na zdroje.
pre istotu sem davam niekolko obrazkov s relevantnym info. samozrejme, ze ide iba o "nic nehovoriace" cisla a pre doplnujuce info treba pozriet aspon tie 3 vyssie uvedene videa.
"Rusko vypustilo prvni satelit, 4. 10. 1957. (Sputnik)
Rusko vypustilo prvni zvire do vesmiru, 3. 11. 1957. (Lajka)
Rusko vypustilo prvni automat k Mesici, 2. 1. 1957. (Luna 1)
Rusko dostalo prvniho muze do vesmiru, 12. 4. 1961. (Jurij Gagarin)
Rusko dostalo prvni zenu do vesmiru, 16. 6. 1963. (Valentina Těreškovová)
Rusko dostalo poprve do vesmiru tri kosmonauty najednou, 12. 10. 1964. (V. Komarov, K. Feoktistov, B. Jegorov)
Rusko vypustilo poprve dve soubezne mise na orbitalni draze.
Rusove vysli prvni jen ve skafandru do vesmiru, 18. 3. 1965. (Alexej Leonov)
(tie dve korytnacky co sa od mesiaca vratili zive a zdrave k maticke rusi v roku 1968, tak o tom zmienka chybat nesmie. dovod preco sa vratili zive najdes v prilohe obr.2)
Rusko vypustilo prvni stalou orbitalni stanici do vesmiru, 1986 - 2001. (Mir)
Rusko dovezlo prvni automaticky sebrane vzorky sondou z Mesice na Zemi, 24. 9. 1970 (Luna 16)
Rusko dopravilo na Mesic prvni pojizdnou sondu 10. 11. 1970 (Lunochod) - Amici Rover dostali na Mesic az 26. 7. 1971 s Apollo 15 misi...
...a pak zrusilo svou mesicni program a Americane dostali prvniho cloveka na Mesic?!
Rusko dopravilo prvni sondu na Venusi, 15. 12. 1970 (Veněra 7)"
Boris Valentinovich Volinov (Russian Cosmonaut):
"Of course, we were worried to go out to the unknown space of course we were fearful. We had no Idea how human would be affected by the radiation. We suspected possibly the radiation could even penetrate the craft itself."
19
20
21
je to samozrejme hra s uplne inymi cislami a samozrejme aj s odvolavkami na zdroje.
pre istotu sem davam niekolko obrazkov s relevantnym info. samozrejme, ze ide iba o "nic nehovoriace" cisla a pre doplnujuce info treba pozriet aspon tie 3 vyssie uvedene videa.
"Rusko vypustilo prvni satelit, 4. 10. 1957. (Sputnik)
Rusko vypustilo prvni zvire do vesmiru, 3. 11. 1957. (Lajka)
Rusko vypustilo prvni automat k Mesici, 2. 1. 1957. (Luna 1)
Rusko dostalo prvniho muze do vesmiru, 12. 4. 1961. (Jurij Gagarin)
Rusko dostalo prvni zenu do vesmiru, 16. 6. 1963. (Valentina Těreškovová)
Rusko dostalo poprve do vesmiru tri kosmonauty najednou, 12. 10. 1964. (V. Komarov, K. Feoktistov, B. Jegorov)
Rusko vypustilo poprve dve soubezne mise na orbitalni draze.
Rusove vysli prvni jen ve skafandru do vesmiru, 18. 3. 1965. (Alexej Leonov)
(tie dve korytnacky co sa od mesiaca vratili zive a zdrave k maticke rusi v roku 1968, tak o tom zmienka chybat nesmie. dovod preco sa vratili zive najdes v prilohe obr.2)
Rusko vypustilo prvni stalou orbitalni stanici do vesmiru, 1986 - 2001. (Mir)
Rusko dovezlo prvni automaticky sebrane vzorky sondou z Mesice na Zemi, 24. 9. 1970 (Luna 16)
Rusko dopravilo na Mesic prvni pojizdnou sondu 10. 11. 1970 (Lunochod) - Amici Rover dostali na Mesic az 26. 7. 1971 s Apollo 15 misi...
...a pak zrusilo svou mesicni program a Americane dostali prvniho cloveka na Mesic?!
Rusko dopravilo prvni sondu na Venusi, 15. 12. 1970 (Veněra 7)"
Boris Valentinovich Volinov (Russian Cosmonaut):
"Of course, we were worried to go out to the unknown space of course we were fearful. We had no Idea how human would be affected by the radiation. We suspected possibly the radiation could even penetrate the craft itself."
Krija kazda konspiracna teoria musi predsa na niecom stat
, ak by nestala, nejestvovala by. Je jasne ze na internete najdes hrby materialov, ktore podporia to comu chces verit. Doveryhodnost, opodstatnenost a skutocna realita vsak mozu byt na hony vzdialene napriek tomu ze teoria ma svoju dokonalu logiku
. Hlavne, ze je vsetko jasne tebe ked otvaras dokoran svoje oci, srdce a sedliackym rozumom si davas vsetko dokopy. Vskutku nechapem o co sa tu snazis.
ps. sice off topic, ale pamatam sa ze som raz pozeral neaku ptakovinu o 911 kde proste ukazali ze pod dvojickami nasli pasy tych unoscov a argumentovali ze je to jasny dokaz, lebo akoby mohol papierovy pas prezit naraz lietadla, vznietenie leteckeho benzinu atd. Prislo mi to velmi logicke. A pouzival som to v diskusiach s kamaratmi pri pive. Nedavno som pozeral niekde na cnn zabery z miesta leteckej havarie .. snad v irane.. neviem presne, a ludia ktori tam cistili krater a hasili poziar ukazovali pred kameru neake zachovane pasy pasazierov.
Boli ako nove... Co tym chcem povedat je ze akakolvek informacia sa da spravne zneuzit a polozit, aj stareho rockefelera mozem vykreslit ako imperatora, a mozno si dedo teraz laha do postele a ani nema ponatia o neakom new order ale trapi ho zvacsena prostata. Tak isto kedysi jestvovali ludia ako ty ktori spochybnovali ze sa clovek moze vobec dostat do vesmiru a prezit tam. A vidis dnes maju vesmirne stanice stalu posadku. A tak isto sa dnes vrazaju tazke mega do vyskumu letu na Mars, osidlenia Mesiaca a podobne, .. vedci pracuju na metodach prezitia, budovania jednoduchych budov na inych planetach, pestovania rastlin, rias, obzivy. Hladaju zamrznutu vodu pod povrchom. Toto vsetko sa nerobi len tak. Bez urazky ale ani co sa tyka inteligencie, ani pokial ide o vedomosti, ani pokial ide o odbornost na vesmirne lety, TY NEpatris k ludom ktori by boli na spicy ludstva, skor pri najlepsom niekde v strede. Celosvetova vedecka obec, desat tisice mozgov, astronautov,astronomov, fyzikov sa zaobera vyskumom kozmu, mozstami zivota v nom a tak dalej. Ak by bol neaky seriozny dovod na spochybnenie toho co dokazali americania, tak uz by ho za 60 rokov bol niekto uplatnil. Myslis ze vsetci su hebnuti len ty jediny mas patent na rozum? Rusi, Cinania su trafeni.. vsakze. Alebo nie, vsetko je to tak dobre vymyslene a najvyssi su dohodnuti a vsetko len aby oklamali biedny lud a teba. Ale ty si svetlo pravdy a vo volnom case ked sa akurat nesprtas v diferencialy poodhalujes vsetky zahady sveta.
C´mon man, give me a break..
ps. sice off topic, ale pamatam sa ze som raz pozeral neaku ptakovinu o 911 kde proste ukazali ze pod dvojickami nasli pasy tych unoscov a argumentovali ze je to jasny dokaz, lebo akoby mohol papierovy pas prezit naraz lietadla, vznietenie leteckeho benzinu atd. Prislo mi to velmi logicke. A pouzival som to v diskusiach s kamaratmi pri pive. Nedavno som pozeral niekde na cnn zabery z miesta leteckej havarie .. snad v irane.. neviem presne, a ludia ktori tam cistili krater a hasili poziar ukazovali pred kameru neake zachovane pasy pasazierov.
C´mon man, give me a break..
-
Sagittarius
Guru
Bol tu podaný argument, že všetci sa tešia dobrému zdraviu, a preto je jasné, že na Mesiaci neboli. Je to z časti pravda, ale však nie úplná. Z 24 astronautov, čo preletelo cez van Allenove pásy (Apollo 8, 10 - 17, vždy posádky po 3 a 3 boli dva razy) je 6 mŕtvych, pritom jeden zomrel pri autonehode, dvaja na infarkt, jeden na chorobu pankresa a dvaja na rakovinu, resp. leukémiu (John Leonard Swigert,Alan Bartlett Shepard). Pričom astronauti všetkých misií sa narodili medzi rokmi 1928 a 1936. To tento argument však ani nepotvrdzuje ani nevyvracia...
z tychto kadejakych videi z youtubu a 100x prekrutenych faktov na wikipedii co stoja s prepacenim za
...
otocne me to, aky fakt/skutocnost/vypoved svedka/osobny zazitok by teba co toto citas presvedcilo, ze skutocnost, ktora je prezentovana je pravda, a vsetky "konspirance", internetove a neviem ake vsetky teorie su len blud
otocne me to, aky fakt/skutocnost/vypoved svedka/osobny zazitok by teba co toto citas presvedcilo, ze skutocnost, ktora je prezentovana je pravda, a vsetky "konspirance", internetove a neviem ake vsetky teorie su len blud
imho ludske ego nedovoli priznat si chybu, takze nic take nikdy existovat nebude
-
krija
VIP
bez akehokolvek ovplyvnovania (mozno mierneho) bez uvedenia zdroja. daj vyhladat v googli "brzdné žiarenie". mozno sa docitas mnoho zaujimavych veci.Sagittarius napísal:Bol tu podaný argument, že všetci sa tešia dobrému zdraviu, a preto je jasné, že na Mesiaci neboli. Je to z časti pravda, ale však nie úplná. Z 24 astronautov, čo preletelo cez van Allenove pásy (Apollo 8, 10 - 17, vždy posádky po 3 a 3 boli dva razy) je 6 mŕtvych, pritom jeden zomrel pri autonehode, dvaja na infarkt, jeden na chorobu pankresa a dvaja na rakovinu, resp. leukémiu (John Leonard Swigert,Alan Bartlett Shepard). Pričom astronauti všetkých misií sa narodili medzi rokmi 1928 a 1936. To tento argument však ani nepotvrdzuje ani nevyvracia...
no dal som sem povodne citacie od samotneho van allena, ktory si to rozmyslel a na svoj dlhorocny vyskum zabudol. snad nasledovny si to od roku 1992 nerozmyslel:sundevil napísal:z tychto kadejakych videi z youtubu a 100x prekrutenych faktov na wikipedii co stoja s prepacenim za...
otocne me to, aky fakt/skutocnost/vypoved svedka/osobny zazitok by teba co toto citas presvedcilo, ze skutocnost, ktora je prezentovana je pravda, a vsetky "konspirance", internetove a neviem ake vsetky teorie su len blud.
"The following quote is from Prospects for Interstellar Travel by John H. Mauldin. The author worked for NASA on the Voyager missions, has a Masters in physics and a Ph.D. in science education. He writes:
"By comparison, solar flares can deliver GEV protons in the same energy range as most cosmic particles but at much higher intensities. Increase of energy accounts for most of the increased radiation danger because GeV protons or their products will penetrate several meters of material."
"Cosmic particles are dangerous, come from all sides, and require at least 2 meters of solid shielding around all living organisms."
"Solar (or star) flares of protons, an occasional and severe hazard on the way out of and into planetary systems, can give doses of hundreds to thousands of rem over a few hours at the distance of Earth. Such doses are fatal and millions of times greater than the permitted dose. Death is likely after 500 rems in any short time, ..."
k tvojej otazke: to co pravdepodobne 99% ludi, ktori do dnesneho dna pochybuju. z nasledovneho citatu to snad bude jasne (sice tam ide iba o obleky, ale k ochrane, ktoru poskytoval samotny raketoplan som sa vyjadril uz skor):
Brian Welch (NASA Spokesman) :
" The claim that the radiation, lunar surface would have. There's equal parts bad sides and bad understanding of how we went about designing the equipment the space suits that they wore were incredibly tough and very resilient to lots of different things"
Ralph Rene (Author/Scientist):
"If those suits do what NASA says they can do then I wanna see them sued up a guy or two put them up into three mile Allen pit that still high and have them clean up the mess. But they can't they don't"
k "zamaskovanemu" citatu: odhalil si ma Very Happy chyby vyplyvajuce z mojho spravania pripadne akejkolvek mojej cinnosti osobne nemam rad. a ako dufam kazdy sa ich snazim nerobit, pripadne ich pocet drzat na minimalnej urovni. preto je moje ego strasne vysoko (niekde tu: "...three mile Allen..." nastastie egu ziadna radiacia nehrozi a obcas som naozaj vdacny za to, ze sa niekomu podari to moje ego dostat spat na Zem Laughing .
tu je niekolko fotiek, ktore sa riesia:
http://anquetil.rajce.idnes.cz/APOLLO_- ... lez/#album
netvrdim, ze vsetky su "nepriestrelne", ale aspon vas donutia trochu nad vecami porozmyslat, nez sa rozhodnete vyniest svoj verdikt
-
Sagittarius
Guru
A toto dúfam, že nechcú brať ako dôkaz, ale len ako nejakú ilustračnú fotku, lebo ak by bol toto dôkaz, ostatné by som si už ani pozerať nemusel.
No priznám sa, že neviem tak po anglicky, aby som si tie články pri fotkách prečítal a pochopil presne, čo tým chceli povedať, a pri tejto veci je pochopenie veľmi dôležité, takže som sa ich ani nesnažil čítať. Niektoré fotky boli naozaj zaujímavé, len bohužiaľ boli to len fotky, a tak isto ako mohli byť nafotené v štúdiu pred 40 rokmi, mohli byť nafotené aj neskôr autormi konšpiračnej teórie, po prípade graficky upravené...
A tá fotka, na ktorej som sa na začiatku smial je táto:
No priznám sa, že neviem tak po anglicky, aby som si tie články pri fotkách prečítal a pochopil presne, čo tým chceli povedať, a pri tejto veci je pochopenie veľmi dôležité, takže som sa ich ani nesnažil čítať. Niektoré fotky boli naozaj zaujímavé, len bohužiaľ boli to len fotky, a tak isto ako mohli byť nafotené v štúdiu pred 40 rokmi, mohli byť nafotené aj neskôr autormi konšpiračnej teórie, po prípade graficky upravené...
A tá fotka, na ktorej som sa na začiatku smial je táto: