Logitech G502X vs Logitech G502 hero
Logitech G502X vs Logitech G502 hero
Vyberám novú mišku ku PC. Aktuálne mám g502 hero je super a som spokojny len pravé tlačidlo mi začalo po dlhej dobe blbnúť.
Podľa infa g502x má mať 13 tlačidiel. Ale ja nech robím čo robím napočítam presne taký istý počet tlačidiel ako na obyčajnej 502. Tiež má mať lepšie tlačidlá. Viete mi teda poradiť či ísť do x verzie alebo zase len do obyčajnej ?
Podľa infa g502x má mať 13 tlačidiel. Ale ja nech robím čo robím napočítam presne taký istý počet tlačidiel ako na obyčajnej 502. Tiež má mať lepšie tlačidlá. Viete mi teda poradiť či ísť do x verzie alebo zase len do obyčajnej ?
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Logitech G502X vs Logitech G502 hero
doteraz som mal a teda aj mam logitech g502 proteus core, mal som ju cca 6 rokov, v podstate je to prva variacia tejto mysi, doteraz som s nou nemal ziaden problem, kazdopadne uz ma celkom stval kabel a tak isto aj dost zatvrdol, nasiel som celkom peknu cenu na g502x pls v bielej farbe, pocitovo je myska ovela lahsia, pricom stale nieje lahka ako su niektore progaming mysi, v praci stale pouzivam povodnu mys, no ked ju chytim tak tvarovo nieje co riesit, je to to iste, bezdrat je uplne iny vesmir a co sa tyka vahy tak tu je citit takt isto, otazka znie za kolko si ochotny mys kupovat, mna vysla 104eur, co je menej ako verzia bez pluska, niekedy sa da vychytat lepsia cena, plnu sumu okolo 150eur by som asi za mys uz nedaval
Ako si s tou G502x spokojný? Už nejakú dobu uvažujem, že by som vzal G502x Lightspeed, kde ju viem z Amazon-u mať za 115€. Aktuálne mám už nejakých pár rokov A4TECH Bloody V7M, ktorá mi celkom dobre sadne do ruky. No chcel by som vyskúšať nejakú bezdrôtovú myš. A zasa by som nerád kúpil niečo, čo po pár dňoch hodím do skrine a zabudnem na to.
-
cORP.
Addict
ja som s nou spokojny viacmenej dost, kedze som isiel do bezdratu ktory ma popravde uz dost iritoval, je lahsia a v podstate dodrziavam tu istu ergonomiu ktora mi u logitechu uz par rokov sedi najviac, senzor je okej, no s tym som nemal problem ani pred tym, viacmenej aktualne na trhu ani nic extra lepsie nieje, 150eur by som za nu nedal, no ked ta rgb verzia vysla v datarte 104 tak som nevahal a vzal ju, baterka s rgb vydrzi cca 40hodin, bez rgb 120
Vďaka za info, tak som objednal tú G502x Lightspeed, samozrejme non-PLUS verziu.
-
cORP.
Addict
ak ti pride napis kludne ake mas z nej pocity, ja som popravde cakal mensi rozdiel, staru pouzivam k praci na notebooku stale, no ked ju chytim tak mi vyslovene uz nepride taka dobra ako ta nova
Zrovna včera mi bola doručená, tak som stihol už nejaký ten test spraviť.
Začnem asi tými negatívami, čo som si všimol.
- Ľavé a pravé tlačidlá, sú na môj vkus až príliš hlučné.
- Detto koliesko na myši, to som bol fakt veľmi prekvapený, aké je hlučné.
To by bolo snáď všetko, čo sa týka negatív.
Stiahol som si software Logitech G HUB a spravil nejaké základné nestavenie. Nechal som si citlivosť nastavenú len na 3200 DPI, trocha stiahol rýchlosť pohybu kurzora v nastaveniach vo Windows 10 a vyskúšal si myš v hre World War Z. Môj subjektívny pocit je taký, že som vedel rýchlejšie a presnejšie reagovať pri mierení. No videl som na jednom YouTube kanáli video s tipom, ako si nastaviť hernú myš. Bolo tam spomenuté, že hráči si nastavujú zámerne vyššie DPI (10000+), kedy si priamo v hre, znížia v nastaveniach citlivosť. Vraj tá myš dostáva zo senzora viac dát, a tým pádom sa zlepší presnosť hráča pri FPS hrách. Tak som dnes nastavil cez software DPI na 20000 a priamo vo Windows-e som si znížil rýchlosť pohybu kurzora na hodnotu 3 z 20. Ešte som to ale v žiadnej FPS hre nevyskúšal, takže nemám tušenie, či to bude mať nejaký efekt.
A k pozitívam.
- Sadla mi dobre do ruky.
- Vyhovuje mi váha (čakal som ale, že bude ľahšia).
- Rýchlo sa nabíja a zrejme aj dlho vydrží na batérií. Myš mala kapacitu batérie na úrovni cez 50% a za nejakých cca 35 minút nabíjania a používania na kábli, bola batéria nabitá na 100% a ukazovalo cca 145 hodín výdrž na batériu. Teraz mi ukazuje kapacitu batérie 94% a cca 135 hodín výdrže.
- Software, a že si viem nastaviť myš podľa vlastných preferencií.
- Rozmiestnenie tlačidiel, na každé pohodlne dočiahnem.
- Materiál je príjemný na dotyk.
Ešte by som dodal, že budem chcieť vymeniť aj podložku pod myš. Zatiaľ som si podľa recenzií vybral Logitech G440. Je to tvrdá podložka a podľa recenzií, na nej myš veľmi ľahko kĺže. Teraz mám nejakú kancelársku podložku z umelej kože (alebo PVC?) od Speedlink. Tak som aj zvedavý, že či podložka spraví nejaký rozdiel. Plus som našiel na Amazon-e aj dokovaciu stanicu pre myšky od Logitech a Razer (boli tam vypísané konkrétne podporované modely).
Začnem asi tými negatívami, čo som si všimol.
- Ľavé a pravé tlačidlá, sú na môj vkus až príliš hlučné.
- Detto koliesko na myši, to som bol fakt veľmi prekvapený, aké je hlučné.
To by bolo snáď všetko, čo sa týka negatív.
Stiahol som si software Logitech G HUB a spravil nejaké základné nestavenie. Nechal som si citlivosť nastavenú len na 3200 DPI, trocha stiahol rýchlosť pohybu kurzora v nastaveniach vo Windows 10 a vyskúšal si myš v hre World War Z. Môj subjektívny pocit je taký, že som vedel rýchlejšie a presnejšie reagovať pri mierení. No videl som na jednom YouTube kanáli video s tipom, ako si nastaviť hernú myš. Bolo tam spomenuté, že hráči si nastavujú zámerne vyššie DPI (10000+), kedy si priamo v hre, znížia v nastaveniach citlivosť. Vraj tá myš dostáva zo senzora viac dát, a tým pádom sa zlepší presnosť hráča pri FPS hrách. Tak som dnes nastavil cez software DPI na 20000 a priamo vo Windows-e som si znížil rýchlosť pohybu kurzora na hodnotu 3 z 20. Ešte som to ale v žiadnej FPS hre nevyskúšal, takže nemám tušenie, či to bude mať nejaký efekt.
A k pozitívam.
- Sadla mi dobre do ruky.
- Vyhovuje mi váha (čakal som ale, že bude ľahšia).
- Rýchlo sa nabíja a zrejme aj dlho vydrží na batérií. Myš mala kapacitu batérie na úrovni cez 50% a za nejakých cca 35 minút nabíjania a používania na kábli, bola batéria nabitá na 100% a ukazovalo cca 145 hodín výdrž na batériu. Teraz mi ukazuje kapacitu batérie 94% a cca 135 hodín výdrže.
- Software, a že si viem nastaviť myš podľa vlastných preferencií.
- Rozmiestnenie tlačidiel, na každé pohodlne dočiahnem.
- Materiál je príjemný na dotyk.
Ešte by som dodal, že budem chcieť vymeniť aj podložku pod myš. Zatiaľ som si podľa recenzií vybral Logitech G440. Je to tvrdá podložka a podľa recenzií, na nej myš veľmi ľahko kĺže. Teraz mám nejakú kancelársku podložku z umelej kože (alebo PVC?) od Speedlink. Tak som aj zvedavý, že či podložka spraví nejaký rozdiel. Plus som našiel na Amazon-e aj dokovaciu stanicu pre myšky od Logitech a Razer (boli tam vypísané konkrétne podporované modely).
nerozmyslal si nad tou logitech podlozkou co aj nabija? predpokladam ze asi nie ked stoji pomaly tolko co mys samotna... ale je to lakava predstava ze mas bezdratovu mys a nemusis ju nikdy nabijat. aj ked je pravda ze mne sa mys vybije tak raz za 2 mesiace a aj ked je to pocas hrania (a trochu to naserie) tak za 10 sekund mam baterky vymenene a hram dalej.
ja mam inak s vyberom mysi najvacsi problem, logitech su asi najlepsie ale ich software je tragedia a postupne rusim vsetky logitech zariadenia, uz mi ostala iba mys.
ja mam inak s vyberom mysi najvacsi problem, logitech su asi najlepsie ale ich software je tragedia a postupne rusim vsetky logitech zariadenia, uz mi ostala iba mys.
Nevedel som, že Logitech má aj takú podložku. A čo som teraz pozeral, tak je dokonca o troška menšia (dĺžka aj šírka, čo by mi veľmi vyhovovalo, nakoľko som obmedzený priestorom, viď foto) ako tá G440, čo som objednal. Cenovo je to do 110€ na Amazon-e, čo by som aj bol ochotný dať, keďže tá G440 vyšla na cca 22€ + third párty nabíjačka (tú som zatiaľ neriešil) je ďalších 40€. Ak budem aj doma na Slovensku riešiť nejaký setup, tak budem nad ňou určite uvažovať.
Inak, čo za problém máš s tým software od Logitech? Ja som sa s tým včera trocha viac hral, a to nastavenie myši, je tam vcelku bohaté. A všetko mi funguje tak, ako som nastavil. To len aby som vedel, kde sú problémy, nech sa na to poprípade zameriam.
Inak, čo za problém máš s tým software od Logitech? Ja som sa s tým včera trocha viac hral, a to nastavenie myši, je tam vcelku bohaté. A všetko mi funguje tak, ako som nastavil. To len aby som vedel, kde sú problémy, nech sa na to poprípade zameriam.
-
cORP.
Addict
k tomu softwaru by som povedal len tolko, ze predosla aplikacia ktoru mal logitech sa mi pacila viac, tato mi pride podstatne horsia
Co sa tyka software, vytvoril som k tomu temu:
Tipy na mysie skratky - www.hojko.com
Neviem ako je to s podporou dalsich tlacidiel, ale mne na beznej 5-tlacidlovej mysi nic nechyba, prave vdaka mysim skratkam, hlavne pri beznom pouzivani, bezdrotova mys moze fungovat aj ako dialkove ovladanie, na hry to asi nebude vhodne, teda ani som to neskusal, ale inak si uz neviem predstavit pouzivanie mysi bez mysich skratiek.
Podobne skratky mi chybaju v hrach, na gamepade, stacilo by jedine tlacidlo, LB a hned by mala hra takmer dvojnasobny pocet nastavitelnych akcii.
Tipy na mysie skratky - www.hojko.com
Neviem ako je to s podporou dalsich tlacidiel, ale mne na beznej 5-tlacidlovej mysi nic nechyba, prave vdaka mysim skratkam, hlavne pri beznom pouzivani, bezdrotova mys moze fungovat aj ako dialkove ovladanie, na hry to asi nebude vhodne, teda ani som to neskusal, ale inak si uz neviem predstavit pouzivanie mysi bez mysich skratiek.
Podobne skratky mi chybaju v hrach, na gamepade, stacilo by jedine tlacidlo, LB a hned by mala hra takmer dvojnasobny pocet nastavitelnych akcii.
G502 za mna uz nie… mal som ju 6 rokov (rozne verzie), ale ta myska je proste tazka. Teraz mam Zowie FC2-C a neda sa to porovnat. Zdravie, klby ruky a karpalny tunel sa vam za par rokov podakuju. Ak by spravili tu mysku vo vahe max 70g, tak by to bolo super.
najviac ma hneva ze ten soft musi bezat aby ti tie skratky fungovali. ja mam G602, mozno na novsich to funguje uz lepsie.Noobsz DJ napísal: 06 máj 2023, 12:37Inak, čo za problém máš s tým software od Logitech? Ja som sa s tým včera trocha viac hral, a to nastavenie myši, je tam vcelku bohaté. A všetko mi funguje tak, ako som nastavil. To len aby som vedel, kde sú problémy, nech sa na to poprípade zameriam.
v applikacii si viem vybrat medzi on-board memory mode a software control mode.
ten on-board je to co chcem aby tak mys fungovala. lenze si odkazany len na jeden profil. takze ked nemam na tlacidlach namapovanu zmenu citlivosti tak som odkazany na nu na kazdom pocitaci a v kazdom programe.
ked chcem zmenit citlivost tak musim zapnut logitech soft, prepnut do software rezimu, otvorit si profil ktory mam normalne ulozeny s mysi, zmenit tam citlivost, ulozit ho a znova prepnut do onboard rezimu a skopirovat do mysi upraveny profil.
ked nastavim ten software control mode tak je super ze zmenim citlivost aj softwarovo a jednoducho alebo ze sa mi vedia profily dynamicky menit podla toho ktoru hru mam zapnutu.
lenze na to musi furt bezat ta aplikacia. co si povies ze nie je az taky problem, az na to ze sa kym sa spusti po nastartovani windowsu tak to trva celkom dlho, takze prvych 15-20 sekund ked uz chcem pouzivat mys tak ma nejaku uletenu defaultnu citlivost a mys mi lieta z jednej strany monitora na druhu az kym nevyskoci notifikacia ze appka bezi a zmenila citlivost na taku aku potrebujem.
no a este sa moze kludne stat ze appka sa nenastartuje, sice ako proces bezi ale nepodarilo sa jej plne spustit a vtedy treba rucne killnut process a znova ju zapnut.
a to dynamicke prepinanie tiez nefunguje na 100%, stava sa mi ze pri alt-tabe sa ten profil skratka neprehodi...
keby mam kupovat novu mys tak ma urcite najviac zaujima ze ci je zavysla na applikacii alebo vie plnohodnotne bezat len z internej pamate.
G502 - pocitam ze to ma aj G602 - ma on board memory kde sa da ulozit jeden profil.
Ak potrebujes viac profilov tak to bez softu asi nepojde. Ale ja pouzivam jeden profil a mam ho ulozeny v mysi a funguje to fajn, k comukolvek pichnem mys mam vsetko nastavene ako som si nastavil vr. keybindov, dpi, farby a pod. bez toho, aby som cokolvek instaloval/nastavoval - proste plug and play.
Ak potrebujes viac profilov tak to bez softu asi nepojde. Ale ja pouzivam jeden profil a mam ho ulozeny v mysi a funguje to fajn, k comukolvek pichnem mys mam vsetko nastavene ako som si nastavil vr. keybindov, dpi, farby a pod. bez toho, aby som cokolvek instaloval/nastavoval - proste plug and play.
nj, len potom celu mys ktora ma cez 10 tlacidiel si kupoval viac menej zbytocne pretoze ich nevies v hrach nabindovat.
respektive vies ale iba niektore a iba v niektorych hrach...
respektive vies ale iba niektore a iba v niektorych hrach...
Je pravda, ze dokopy hram 3 hry ale co som spravil je, ze som si nastavil v myske bindy takto (priklad):
... mb5 = ô
mb6 = ú
mb7 = [
mb8 = ] ...
A potom som si v hrach nabindoval podla toho veci podla potreby
... ô = reload
ú = zoom in
[ = zmena zbrane
] = vyhodit zbran ...
A tie hry maju configy bud v steam cloude alebo inac synchronizovane nastavenia cize ked sa pripojim na novom PC na svoj steam a spustim hru, pripojim mys bez instalacie software tak mi ihned vsetko funguje tak ako mi to vzdy fungovalo.
... mb5 = ô
mb6 = ú
mb7 = [
mb8 = ] ...
A potom som si v hrach nabindoval podla toho veci podla potreby
... ô = reload
ú = zoom in
[ = zmena zbrane
] = vyhodit zbran ...
A tie hry maju configy bud v steam cloude alebo inac synchronizovane nastavenia cize ked sa pripojim na novom PC na svoj steam a spustim hru, pripojim mys bez instalacie software tak mi ihned vsetko funguje tak ako mi to vzdy fungovalo.
ja mam default na mysi nabindovane take bezne browserove/systemove skratky. new tab, close tab, back/forward a prev/next tab.
to su ctrl+n, ctrl+w, alt+left, alt+right, ctrl+tab, ctrl+shift+tab...
problem je ze vela tychto skratiek je v hrach nabindovanych na nieco ine. takze bud musim komplexne prebindovavat v hrach (co niekedy ozaj nie je mozne ked proste chces hrat s wsad tak w neprebindujes) alebo by som musel menit skratky v prehliadaci, co ani neviem ci je mozne.
ale zatial som ziadny prieskum nerobil ci mysi od inych znaciek taketo nieco zvladaju, respektive zvladaju lepsie.
mys zatial drzi, uz som si tak nejak zvykol ze tie navyse tlacidla v hrach nepouzivam, iba v prehliadaci. ale stale ma to obcas zamrzi a ked raz budem kupovat inu mys tak budem riesit prave toto, bud aby si vedel do mysi nahrat viac profilov alebo aby appka fungovala spolahlivo a to prepinanie profilov fungovalo.
to su ctrl+n, ctrl+w, alt+left, alt+right, ctrl+tab, ctrl+shift+tab...
problem je ze vela tychto skratiek je v hrach nabindovanych na nieco ine. takze bud musim komplexne prebindovavat v hrach (co niekedy ozaj nie je mozne ked proste chces hrat s wsad tak w neprebindujes) alebo by som musel menit skratky v prehliadaci, co ani neviem ci je mozne.
ale zatial som ziadny prieskum nerobil ci mysi od inych znaciek taketo nieco zvladaju, respektive zvladaju lepsie.
mys zatial drzi, uz som si tak nejak zvykol ze tie navyse tlacidla v hrach nepouzivam, iba v prehliadaci. ale stale ma to obcas zamrzi a ked raz budem kupovat inu mys tak budem riesit prave toto, bud aby si vedel do mysi nahrat viac profilov alebo aby appka fungovala spolahlivo a to prepinanie profilov fungovalo.
Vidis, tie ja vobec nepouzivam. Aj som zabudol ze tie tlacitka na to sluzia by default. V tom pripade ano, to je problem ktory s onboard memory nevyriesis ak stale podporuju iba jeden profil.aacid napísal: 09 máj 2023, 10:08 ja mam default na mysi nabindovane take bezne browserove/systemove skratky. new tab, close tab, back/forward a prev/next tab.
idealne by bolo mys zalozena na QMK firmware. ten dnes bezne pouziva vacsina lepsich mechanickych klavesnic.
nasiel som jednu mys (https://ploopy.co/mouse/) ale to sa zda byt tak mensi projekt jedneho cloveka... a ma dost malo tlacitok.
aktualne inak pozeram po GMMK model I. citam ze vie az 3 profily ulozit do seba. sice nema moc tlacidiel ale vraj ma "shift" takze na jedno tlacidlo vies nabindovat viac veci.
nasiel som jednu mys (https://ploopy.co/mouse/) ale to sa zda byt tak mensi projekt jedneho cloveka... a ma dost malo tlacitok.
aktualne inak pozeram po GMMK model I. citam ze vie az 3 profily ulozit do seba. sice nema moc tlacidiel ale vraj ma "shift" takze na jedno tlacidlo vies nabindovat viac veci.
-
cORP.
Addict
no a predstav si ona taka logitech aj existuje, dokonca 63gicefiresr napísal: 06 máj 2023, 20:26 G502 za mna uz nie… mal som ju 6 rokov (rozne verzie), ale ta myska je proste tazka. Teraz mam Zowie FC2-C a neda sa to porovnat. Zdravie, klby ruky a karpalny tunel sa vam za par rokov podakuju. Ak by spravili tu mysku vo vahe max 70g, tak by to bolo super.
https://www.alza.sk/logitech-pro-x-supe ... 258887.htm