Dobry den.
Mam web naprogramovany v PHP+MySQL. Bezi mi na pocitaci pomocou lokalneho serveru Wamp server na ./localhost/.
K tomuto pocitacu ma priamo pristup osoba.
Potrebujem zabranit tomu, aby tato osoba isla cez Windows do adresara kde su zdrojove kody, teda vsetko co je vo ./wamp/www/ potrebujem aby nedovolilo pristup otvorit. Ale zaroven potrebujem, aby v internetovom prehliadaci pod ./localhost/ fungoval ten web. Ako to spravit? Prosim poradte.
Dakujem.
Lokalny PHP sever - Pristupove prava
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Lokalny PHP sever - Pristupove prava
obávam sa, že takéto niečo nespravíš. Ak má k počítaču fyzický prístup, tak k tomu adresáru jednoducho pristupovať môže. Inak by som bol zvedavý,ako by si chcel ty upraviť zdrojáky keď ťa tam windows nepustí
A nejake ine riesenia? Aspon proti amaterskemu pouzivatelovi. Zatial som nasiel zakazat USB co je celkom ucinne a PHP zdrojaky zminimalizujem (min/beautify). A tiez zakazat otvorit regedit. I ked sa nevyhnem fyzickemu odfoteniu zdrojakov. Internet v tom PC neni.
-
audiotrack
VIP
rovnaká otázka - ako chceš potom ten web upravovať keď tie php zdrojáky zminimalizuješ? Neviem prečo vymýšlaš takéto extrémne riešenia. Nie je jednoduchšie hodiť to na server kde daná osoba nemá prístup? Teda mimo tvojho počítača a nech je to z tvojho počítača prístupne?
Prepac, este som upravil moj prispevok. Neni na tom PC internet.
Tak minimalizovane PHP kody si upravim u seba doma, a potom ich minimalizovane nahram na ten spominany PC, ked budem nieco upravovat.
Co sa tyka toho citat web z ineho PC, to by som iny PC musel zosietovat s tymto spominanym. Ale to tie PC musia byt obe zapnute a tak... To velmi neprichadza do uvahy.
Tak minimalizovane PHP kody si upravim u seba doma, a potom ich minimalizovane nahram na ten spominany PC, ked budem nieco upravovat.
Co sa tyka toho citat web z ineho PC, to by som iny PC musel zosietovat s tymto spominanym. Ale to tie PC musia byt obe zapnute a tak... To velmi neprichadza do uvahy.
A co takto upravit opravnenia na adresar? Odobrat danemu pouzivatelovi prava na adresar, sluzby spustat pod tvojim uctom... Treba sa pohrat s opravneniami pouzivatelov. Ide to.
Ešte by sa hodila odpoveď, že aký windows tam beží ?
-
harrison314
Hardcore addict
Ked uz potrebujes daco taketo riesit tak cez desktopovu aplikaciu.