Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Ludia Proti Europskej Etnogenocíde

Príspevok od používateľa jackb »

beardie napísal:2. biela kolonialna sprava zakladala skoly pre svojich, ale po ich odchode ich prevzali domaci, takze infrastruktura bola
kedze si tu pismenkujeme o Teslovi, tak myslime 19. storocie. takze aj ked je dnes infrastruktura prevzata a pouziva fungujuci system kolonianych krajin (ktory sa v nich zmenil k horsiemu) tak dnes je viac mozne, ze niekto z Burundi moze moze objavit liek na vsetky druhy rakoviny, lebo mu nikto nebrani vzdelavat sa prezentovat svoje napady a zistenia.
-AA- napísal:Celá diskusia sa rozvinula z tvojho nesúhlasu so schopnosťou Bielych ľudí vytvárať prostredie, v ktorom vznikajú podmienky napr. pre rozvoj vyššieho vzdelania. Tak si tu teraz neurčuj, že pointa má byť istý úsek dejín, kde nebielym nebolo umožnené v tomto prostredí uplatňovať svoje (aj keď obmedzené) nadanie.
nie. rozvinula sa z mojho nesuhlasu s unikatnou schopnostou snehobielych vytvorit take prostredie, ktore dava moznost rozvijat a uplatnovat talent a nadanie
-AA- napísal:A ktorá z nich bola vtedy civilizačne vyspelejšia, tá severnejšia, alebo nedotknutá subsaharská? Odpoveď vie asi každý.
kedy vtedy? dal si viac nez milenium dlhy casovy usek. netahaj to, prosim, do "odpoved vie asi kazdy", ked som ti ukazal, ze Afrika bola stale pod vplyvom kolonistov.
-AA- napísal:To si sa veľmi do reality neposunul, vieš o nejakom prípade z minulosti, ktorý by potvrdzoval túto tvoju domnienku?
dal si tu dost dokazov na to, aby bolo mozne vyslovit toto dovodne podozrenie
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:nie. rozvinula sa z mojho nesuhlasu s unikatnou schopnostou snehobielych vytvorit take prostredie, ktore dava moznost rozvijat a uplatnovat talent a nadanie
K tomu absolútnemu nazeraniu som sa už vyjadril. Prečo si nešiel študovať do Káhiry, ale do UK? Unikátnosť nie je podstatná, prostredie tzv. Bielej európskej civilizácie otvára najviac možností pre život a individuálny rozvoj, ktorý aj ty preferuješ a využívaš, ale pokrytecky a nevďačne zhadzuješ.
jackb napísal:kedy vtedy? dal si viac nez milenium dlhy casovy usek. netahaj to, prosim, do "odpoved vie asi kazdy", ked som ti ukazal, ze Afrika bola stale pod vplyvom kolonistov.
Afrika nebola milénia pod vplyvom kolonistov. https://en.wikipedia.org/wiki/European_ ... n_1800.png
jackb napísal:dal si tu dost dokazov na to, aby bolo mozne vyslovit toto dovodne podozrenie
Len ty si nedal dosť dôkazov k opodstatnenosti tejto obavy - teda reálny výskyt vedeckých priekopníkov z Burundi.
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:Prečo si nešiel študovať do Káhiry, ale do UK?
dva semestre arabciny nie su dost na to, aby som si nou kupil chlieb, alebo kavu, nie to aby som v nej vystudoval vysoku skolu. nehladiac na to, ze rovnako na Slovensku sa v Egypte kladia ziadny alebo maly doraz na GIS, takze studovat ho tam a uplatnit sa s nim by bolo rovnako beznadejne ako na rodnej hrude.
-AA- napísal:Afrika nebola milénia pod vplyvom kolonistov.
suhlasis, ze bola pod vplyvom Rimanov, Byzantincov a Arabov, co je rozpatie tisic a viac rokov a teraz napises, ze nebola?
-AA- napísal:Len ty si nedal dosť dôkazov k opodstatnenosti tejto obavy - teda reálny výskyt vedeckých priekopníkov z Burundi.
takze nie je problem tvoj biely supremacizmus a rasizmus, ale pocet vedcov z Burundi
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:suhlasis, ze bola pod vplyvom Rimanov, Byzantincov a Arabov, co je rozpatie tisic a viac rokov a teraz napises, ze nebola?
Afrika je trochu väčšia. Skús si pozrieť mapu.
jackb napísal:takze nie je problem tvoj biely supremacizmus a rasizmus, ale pocet vedcov z Burundi
Problém v skutočnosti nie je ani jedno z toho.
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal:A ktorá z nich bola vtedy civilizačne vyspelejšia, tá severnejšia, alebo nedotknutá subsaharská? Odpoveď vie asi každý.
-AA- napísal:Afrika je trochu väčšia. Skús si pozrieť mapu.
zrazu :)
-AA- napísal:Problém v skutočnosti nie je ani jedno z toho.
tvoj rasizmus je
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu bude nejaký problém s nepochopením.

A "môj rasizmus" k vedcom z Burundi je asi tak aktuálny, ako ich (ne)existencia.
jackb
Redeemer
Redeemer

tu je problem s defekaciou do dutiny ustnej.
napises, ze jasne, ze ta severna bola vyspela, ked bola kolonizovana a teraz pises, ze nebola

tvoj rasizmus ku kazdemu nebielemu
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepíšem. Ako tradične s tebou, diskusia končí v absurditách.

Čo ma privádza aj k negatívam toho čo ti ponúka život v Bielej spoločnosti, .. možnosť celý deň sedieť za internetom a nepretržite sa v diskusiách odbavovať na svojich projekciách, predstavách a iných nezmysloch.
jackb
Redeemer
Redeemer

ved som ti odcitoval teba sameho, tak akoze nepises.

ano, mat volno, alebo pracovat za pocitacom je obrovske negativum snehobieleho sveta. mimo neho sa ludia zasadne plahocia s motykami po poli, alebo nahanaju antilopy s kyjakmi v ruke. to vsetko 24/7

cela tato tema je o nackovskych fantasmagoriach, podla ktorych prebieha genocida bieleho cloveka :smt006
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Minimálne ti to psychicky neprospieva.

Tvoje obsesívne-nekonštruktívne "diskutovanie" sa netýka len tejto témy.

To čo niekto ako ty následne pokladá za fantasmagóriu, má nulovú hodnotu.
jackb
Redeemer
Redeemer

doktor psychologie ma opat diagnostikoval. dufam, ze posielas NHS fakturky.

takze, diskusia je podla teba je, ze vsetci spolu suhlasia, bez ohladu na to o aku hlupost ide. rozumiem tvojmu vykladu slova "diskusia" spravne?

tak to je skutocne diskusny prispevok: "nazor niekoho ako ty nema ziadnu hodnotu". pozvy si sem viac nackov a konspiratorov a vsetko odkyvat hlavami ako krdel holubov.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Pre teba nesúhlas znamená večné vyťahovanie slamených panákov, menenie tém, cieľov debaty a iných manipulatívnych a otravných metód ako rozbiť diskusiu.

Ale aby som zrekapituloval tých pár posledných strán, podľa teba:

1. Nadaní jednotlivci nepotrebujú k svojmu presadeniu prostredie stimulujúce ich rozvoj.
2. Nadaní nebieli jednotlivci sa nemohli presadiť lebo sú v Bielom prostredí aktívne diskriminovaní.

:roll:

Prídeš mi ako jeden z tých, čo nedokáže pochopiť, prečo v počítačovej hre Kingdom Come: Deliverance nie sú žiadni ľudia farby.
jackb
Redeemer
Redeemer

-AA- napísal: 1. Nadaní jednotlivci nepotrebujú k svojmu presadeniu prostredie stimulujúce ich rozvoj.
loz. nadani jednotlivci maju zmenit svoje prostredie ak toto nestimuluje dostatocne ich rozvoj. cielom osob ma byt najdenie sposobu ako dostat z malo podnetneho prostredia a nie v hladani vinnikov za jeho vytvorenie a zotrvanie.
-AA- napísal:2. Nadaní nebieli jednotlivci sa nemohli presadiť lebo sú v Bielom prostredí aktívne diskriminovaní.
loz. hovorili sme o minulosti a preto som pouzival minuly cas. Burundi bol len hypoteticky priklad. rovnako ako v inej teme o Afrike je hypoteticke prekreslenie hranic krajin mojou osobou.
-AA- napísal:Prídeš mi ako jeden z tých, čo nedokáže pochopiť, prečo v počítačovej hre Kingdom Come: Deliverance nie sú žiadni ľudia farby.
toto je strawman.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal:loz. nadani jednotlivci maju zmenit svoje prostredie ak toto nestimuluje dostatocne ich rozvoj. cielom osob ma byt najdenie sposobu ako dostat z malo podnetneho prostredia a nie v hladani vinnikov za jeho vytvorenie a zotrvanie.
Nauč sa vyjadrovať, neviem čo tu zas vypisuješ. Nejaké "ciele osôb" atď., snáď si nemyslíš že tieto zmätočné myšlienky, ktoré si si práve domyslel, sú nejak relevantné.
jackb napísal:loz. hovorili sme o minulosti a preto som pouzival minuly cas. Burundi bol len hypoteticky priklad. rovnako ako v inej teme o Afrike je hypoteticke prekreslenie hranic krajin mojou osobou.
Detto.
jackb napísal:toto je strawman.
Vygoogli si čo je straw man. Mne skutočne prídeš podobne vyšinutý. Nehovorím o tvojom názore na tú konkrétnu vec.
jackb
Redeemer
Redeemer

biely nadradenec nedokaze ani len citat. to je mile.
nevies ako mas reagovat, tak teraz bude vsetko co napisem irelevantne. nauc sa diskutovat, ak to chces robit.

pripisujes mi svoje zmatocne myslienky, ktore si si prave domyslel.
kali520
Darca
Darca

Príspevok od používateľa kali520 »

jackb napísal:biely nadradenec nedokaze ani len citat. to je mile.
nevies ako mas reagovat, tak teraz bude vsetko co napisem irelevantne. nauc sa diskutovat, ak to chces robit.
Lebo problem je, že ty si nedal žiaden argument ktorý by vysvetloval to, že prečo takmer všetky krajiny ktoré maju väčšinove obyvatelstvo čierne sú tretí svet a civilizačne zaostavajúci za tým bielym.

To čo ty potrebuješ, je sa dovzdelať v tejto problematike a najlepšie keď začneš s týmto https://www.protiprudu.org/produkt/lids ... a-chovani/
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

No jasné, prečo rovno nezačať od Kanta, s jeho rasovou antropologiou by miestni nackovia súhlasili:)
jackb
Redeemer
Redeemer

tak ja to mozem pokojne prevziat z temy o postkolonianej Afrike:

problemom su umelo nakreslene hranice krajin. tym padom su v jednom state narodnosti, ktore nehovoria rovnakym ani podobnym jazykom. preto je uradny a vyucovaci jazyk ten, ktorym hovori vacsinova - vladnuca narodnost plus jazyk byvalych kolonistov. no a potom je tu problem s tym, ze fyzicky ist do skoly znamena, ze deti musia prekovanat velke vzdialenosti a celit nebezpeciu tak strany prirody ako aj zo strany roznych milicii, pouzivajucich deti ako vojakov.

takze, ak vacsinovy African chce ziskat vzdelanie, musi zvladnut naucit sa v utlom detstve uplne cudzi jazyk a musim mat velku davku stastia, aby do skoly vobec mohol chodit.

a tu sa da najst aj paralela medzi poctom cesky a slovenskych vzdelancov ci rovno vynalezcov. kym Cesi mali vzdelania vo svojom jazyku, Slovaci sa museli naucit madarsky. Cesi mali paralelne univerzity v cestine aj v nemcine, pricom Slovaci nemali. a ked Slovak chcel presadit svoje napady, musel odist aspon do Budapesti, alebo do Viedne a musel si pomadarcit meno.

no a tu je navrat ku tomu, ze ak teoreticky aj African dostal vzdelanie, tak v kolonizujucej krajine bol za nikoho a nemal ani pristup na univerzitu. lebo tak ako boli nebieli diskriminovani, tak boli diskriminovani aj Slovaci.

a za tento druh dovzdelania ti dakujem, ale mam skusenosti, ze aj keby tu knihu nepredaval prop, tak by je shipping stal viac ako samotny vytlacok. okrem toho, na to, ako su na tom rasy, ako evolvovali a ako sa spravaju mi staci ist do prace hovorit s ludmi okolo seba.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

skus teraz tuto teoriu nasadit na prostredie Juhoafrickej republiky a nasledne na Zimbabwe
jackb
Redeemer
Redeemer

Nekaz mi to. Riesime, preco africky kontinent nedal svetu Teslu.

A tema je o tom, ze genocida prebieha po celom svete, nielen v JAR a Zimbabwe.
Napísať odpoveď