Ludovi liecitelia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ludovi liecitelia

Príspevok od používateľa jarda.j »

No nedá sa všeobecne odsuzovať, predsa len toho o človeku súčasná lekárska veda nevie až tak moc. Používa v niektorých oblastiach dávno opomíjané skúsenosti z pred tisícročí /aj Čína/. Ja som mal konkrétne problémy s chrbticou, chodil som mesiace ku slovutným odborníkom, o ktorých nepochybujem ani teraz. Náhodne som sa dostal k jednomu ľudovému liečiteľovi, a nemal som čo stratiť, a za minútu som bol v pohode. Iba kľbmi na ruke poprechádzal po chrbtici, niekedy to luplo /hovoril o blogu", a od tej doby nemám žiaden problém. Neurológ - primár mi potvrdil, že o tom vedia. Mám lekárov aj v rodine.

Samozrejme všetko je zneužívané chamtivci, a zdravie predovšetkým, tam dá človek hocičo, a to aj lekárom.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Tak zase ide aj o to, o aký typ toho ľudového liečiteľstva ide. V drvivej väčšine však ide o placebo.

Čo sa týka ľud. liečiteľstva a iných pod. techník (alternatívna medicína), odporúčam túto publikáciu.

SRneC to vystihol presne.
lowmanek
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lowmanek »

podla man to az taky fake nie je...pred cca 3 rokmi som mal problemi s travenim (bolelo ma brucho a mal som kazdonnu sra*ku) obvodna lekarka mi dala nejake horke kvapky ktore ***** pomahali a tak som vyhladal nejakeho lud. liecitela...ved za pokus nic nedam.

Prisiel som tam, napojil ma na nejkae pristroje, dajakym zazrakom zistil ze mam na hovno pecen a dal mi nejake totalne horke, bilinkove kvapky a miernu dietu. Po mesiaci mi nebolo dokopy nic a pecen je akoby "zazrakom" zdrava.

Btw ked som k nemu prisiel a spytal sa ma na datum narodenia, tak mi povedal par vlastnosti a vacsina ak nie vsetky ma vystihovali...takze imo to az take placebo nie je...treba vyskusat :)
hughito
Redeemer
Redeemer

Po mesiaci mi nebolo dokopy nic a pecen je akoby "zazrakom" zdrava.
Nad týmto si sa nezamyslel ? Že po mesiaci. To si čakal, že tú sračku budeš mať dokonca života ? A aj tá diéta mohla pomôcť.

Pravda je taká, že plno doktorov (hlavne týchto obvodových) sú úplní šuplikanti - idú akoby podľa nejakej schémy, čo predpísať na kašel, čo na sopel, čo na hento a tamto..Proste, nejakú lekársky kumšt - 0 bodov.
ked som k nemu prisiel a spytal sa ma na datum narodenia, tak mi povedal par vlastnosti a vacsina ak nie vsetky ma vystihovali
Tiež nepravda, viď: Barnumův efekt: Jako Barnumův, resp. barnumský (podle majitele cirkusu P.T. Barnuma, mistra psychické manipulace), nebo také Forerův efekt označujeme obecně platný psychologický fenomén, kdy člověk má tendenci akceptovat jakékoli obecné a vágní popisy osobnosti jako přímo ušité na jeho osobu. Tento jev popsal jako první Forer, který jej dokumentoval následujícím experimentem: 50 studentům navrhl, že jim vypracuje osobní posudek a požádal je, aby přesnost posudku zhodnotili stupnicí od 1 do 5 (nejpřesnější). Po 14 dnech jim vypracované posudky přinesl a požádal o zhodnocení. Průměrná známka byla 4,3. Studenti tedy posudky považovali za téměř přesné, odpovídající dokonale jejich osobě. Studenti byli přesvědčeni, že Forer má parapsychologické schopnosti. Pak však Forer studentům k jejich překvapení sdělil, že všichni dostali jeden a tentýž posudek, který navíc doslova opsal z astrologického horoskopu. Podobný pokus byl se stejným výsledkem proveden opakovaně. Tento efekt se významně podílí na úspěchu grafologů, astrologů, chiromantů, senzibilů a léčitelů - diagnostiků, kteří vždy formulují své hodnocení nebo proroctví neurčitě, nekonkrétně, ale které obsahuje vedle několika negativních vlastností škálu vlastností pozitivních, z nichž se vždy některá na klienta hodí. Klient tedy vnímá a za správný považuje takový posudek, který takové pozitivní informace obsahuje. Podle psychologů je podkladem Barnumova efektu podvědomá psychická reakce, sebeklam, „selektivní myšlení“, resp. jde o „subjektivní validizaci“. Potřeba takého sebeklamu je větší u osob nejistých, neurotických a nacházejících se v kritických situacích, kdy hledají naději. Podobný smysl má i jiný, v anglické literatuře často používaný a jen opisem přeložitelný termín „wishful thinking“, tedy „přání otcem myšlenky“.

Hodnocení:Barnumův efekt je vědecky prokázaný psychologický fenomén, uplatňující se podvědomě u každého, ale v různé míře podle jeho individuální psychiky a aktuální subjektivní situace. Zneužívají ho provozovatelé různých paranormálních řemesel k výdělečné činnosti a ke klamání pacientů nebo jiných klientů.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Monako2 napísal:Vyuzili ste to uz niekedy? alebo co ste o nich poculi. Pomohli Vam? Verite im?
Ja som este nemal moznost, ale asi keby mi nic ine neostava tak skusim aj to. Pocul som uz o par pripadoch, ked aj pomohli.
Všetky príspevky v téme ma moc nezaujímajú tak sa vyjadrím rovno k prvému.
U nás na dedine máme dvoch "zaklínačov" bradavíc : ) "(jeden je masta a druhý učeň)"
Kamaráti boli u mastra a po pár dňoch boli bradavice preč. Nech som jeleň aký som, nerozumiem tomu.
Šiel som k nemu teda tiež, počas splnu ( :D ) nuž a keď som videl tú "kúzelnú formulku", hneď som si
povedal jasné chalan, tak určite... Prosto vzal papier, opýtal sa či nemám pero, nuž a keď sme našli
niečo čím sa dá písať, napísal si ĽR, PR, popísal počet bradavíc na jednej a druhej ruke a hotové.
"Choď domov a hlavne musíš veriť". Viem viem. Vyzerá to kúzelne. No hovno sa mi stalo. Prešiel som
na klasickú disíkovú procedúra a hľa, akéže mám krásne rúčky : )

Do teraz mi vŕta hlavou, ako je možné že ostatní magori sú ok...
Nuž, už je to pár rokov dozadu : )
jarda.j
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa jarda.j »

Ja som mal v detstve dosť bradavíc na ľavej ruke, a poradili mi lastovičník /neišlo o liečiteľstvo, ale o skúsenosti na dedine/. V parku na komposte ho rástlo dosť, tak som jeho bielou tekutinou potieral bradavice, a zmizli. Rada ma nestála nič, a dusík - neviem, či to v tej dobe bolo. A isto o tom na dedine nik nevedel, lekár ordinoval raz týždenne, neporadil mi, aj keď som mu opravoval televízor.
Spixy
Professional
Professional

Re: Zapper

Príspevok od používateľa Spixy »

Stretli ste sa už so zapperom? Ide o technológiu ničenia mikroorganizmov, baktérií, parazitov, vírov a plesní pri určitej frekvencii (frekvenčný generátor má rozsah od 1Hz až po 900 kHz). Týmto princípom pôsobenia frekvencií na organizmus sa zaoberal aj sám Nikola Tesla. Aký je váš názor na túto vecičku?
http://www.zappertechnology.sk
http://www.electroherbalism.com/Bioelectronics

// škoda že sa nedá dať príloha do [spolileru], keby bolo povolené [img]
Prílohy
zapper2[1].jpg
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

liecitelia byvaju skoro vzdy bud blazni alebo podvodnici. Poznam pripad z rodiny ktora chodila dlhe dlhe roky k roznym liecitelom a nikto jej nevedel pomoct len tahali peniaze a naviac kazdy trepol vzdy inu diagnozu.. Ludia su vo svojej podstate hlupaci, skocia na hocico. :|
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

lowmanek napísal:
Btw ked som k nemu prisiel a spytal sa ma na datum narodenia, tak mi povedal par vlastnosti a vacsina ak nie vsetky ma vystihovali...takze imo to az take placebo nie je...treba vyskusat :)
Tak dnes sa mi stala tiez taka zvlastnost. Myslel som si, ze sa ide ku klasickemu sarlatanovi, mal som nechut nieco podniknut, no matka mala nejake problemy s nervami, s ktorymi jej doktori so svojimi farmaceutickymi jedmi nevedeli pomoct. Tak som vravel mati, ze chcem byt pri tom ked ju bude ''liecit'', nic zvlastne sa neudialo, poradil jej aby vysadila farmaceutika postupne, nieco jej predpisal zo svojej prirodnej lekarne, popisal jej v strucnosti jej problem a ona si zatial sla do tej prirodnej lekarne nieco kupit.
Ja som sa s nim chvilu zhovaral, no tych par minut ma dobre vyviedlo z miery, len na zaklade mojho datumu, presne vedel ake mam plany do buducnosti, poradil mi co mam preto spravit a akym smerom sa uberat, no proste stale nechapem ako to tak konkretne mohol vediet, nech sa snazim aplikovat na jeho teoriu Barmonov efekt akokolvek, proste to nesedi, je to nieco ine, nie vseobecne vzorce ktore s urcitou pravdepodobnostou budu sediet na urcitu skupinu ludi, ale konkretne udalosti. No na zaklade tohto nechcem robit ziadne zavery, len som mal nutkanie to sem napsisat, kazdopadne som zvedavy ako sa bude vyvijat ta liecebna procedura matky a ci jej to aspon trochu pomoze, potom si urobim svoj konecny nazor.
// Praveze nic hughito, to bola prva otazka, co som sa jej spytal, dokazuje to aj fakt, ze ked som bol na tom sedeni, myslel si ze som dalsi pacient alebo co, navyse nemala najmensi dovod mu nieco vraviet, ja som sa tam ocitol v podsate uplne nahodou, tak ale treba sa na to pozerat kriticky, tiez sa mi to nejak nezda, ako to mohol vsetko vediet, no ak sa na to akokolvek pozeram, proste to nedava zmysel.
hughito
Redeemer
Redeemer

Ktohovie, čo mu matka predom nakecala. :wink:
PsychoS
Professional
Professional

Príspevok od používateľa PsychoS »

Takmer som zalozil novu temu ale vidim ze uz je tu tak sa pridam. Nechce sa mi citat spat 6 stran takze: Nedavno som navstivil jedneho ludoveho liecitela. Uvediem aj konkretne a vola sa Jozef Valovic. Ma vlastne produkty s nazvom "kvapky z prirody" Ale otazka: ma niekto s tymto liecitelom nejake skusenosti, alebo kludne aj s inym liecitelom. Rad by som vedel nazor ludi a hlavne osobne skusenosti a nie nazory typu, ze "ja si myslim..."
hughito
Redeemer
Redeemer

Tie bylinné extrakty neuškodia, ale zázraky by som nečakal.
TommyHot
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TommyHot »

Ja som si zosekal priznaky astmy a alergie (pel, travy, prach, roztoce) na minimum za pouzitia dzala neti. Odkedy to praktizujem nebol som ani raz chory a to som prezil aj chripky par mesiacov dozadu, ked mi tu vsetci v kancli soplili jak male deti. Moj vztah k ludovej liecbe ako takej je vysoko pozitivny, kedze mi za kratke obdobie pomohla tam, kde mi konvencna medicina nevedela pomoct za niekolko rokov. Ani sa necudujem, predsa zdravy pacient nie je dobry pre biznis.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Korag

liecitel ti nieco povedal co si myslis ze ta vystizne opisuje,Teba a tvoje zivotne plany.Ja som nazoru ze to nemusi byt az take tazke,ked videl aky si stary-mlady,nieco sa da vycitat velmi rychlo z tvojho spravania a pod. Niektori ludia su prirodzene mimoriadne dobry psychologovia,empaticky,vedia na zaklade jemnych naznakov prist na veci ktore si bezny clovek nevsimne. Minule som pozeral dokument s jednou velmi mladou ruskou ktora bola vyhlasena liecitelka,hlavne vedela fantasticky diagnostikovat choroby.Chodili k nej hufy ludi,velmi uznavana,nikto na jej "zazracne" schopnosti nedal dopustit.Neviem teraz jej meno ale na youtube ten film urcite najdes. Prisli k nej domov vedci a lekari a boli prekvapeny jej uspesnostou diagnoz. Tvrdila ze vselico vidi co ini nie,no tajomstvo nad tajomstvo. Tak ju pozvali na podrobnejsie skumanie do nejakeho insitutu do Usa kde prislo aj kopec vedcov aby si ten "zazrak" v akcii pozreli na vlastne oci. Nebudem to uz natahovat-vysledok testovania samozrejme nic nevsedne nepotvrdil,vsetko zistovala iba z toho co jej chori povedali alebo nevedome naznacili a vela veci si jednoducho domyslela a triafala /dost casto aj uplne mimo/. Cela pointa je v tom ze uz ako dieta prisla na to ze vie dobre odhadovat ludi a nakolko bola zo socialne slabej rodiny v nejakom ruskom konci sveta
tak takymto sposobom financne pomahala svojej rodine. Ja osobne som cital mnoho a mnoho diagnoz
vykonanych ludovymi liecitelmi a pod. a je to iba o tom ze triafaju.Daju ti nejaku bylinu a povedia aby si prisiel o dva tyzdne.A ta bylina bud zaberie alebo nie,ak nie tak ti preda zo svojho shopu inu. Tu istu sluzbu by Ti vykonal aj hocijaky herbar kde mas presne napisane ktora rastlina dokaze ovplyvnit ktory organ. :) Lenze biologicky stroj menom clovek je tak evolucne nastaveny ze hlada vynimocnosti aj tam kde nie su-je to ta potreba rozpravok v nasom vnutri :)
hughito
Redeemer
Redeemer

A odporúčam toto, str. 47, tabuľka. :wink:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Vo svete existuju skepticke kluby ktore pravidelne uskutocnuju testovania mimoriadnych schopnosti ludi ktori o sebe tvrdia ze tieto schopnosti maju a ovladaju. Najcastejsie ide o telekinezu,jasnovidectvo,prutikartstvo,liecitelstvo a pod. Najznamejsia je tzv Randyho cena ktora garantuje v pripade ak niekto dokaze mimoriadne schopnosti a vyluci sa moznost podvodu,tak obdrzi milion USD. Doteraz bolo vykonanych mnoho stoviek roznych testovani ale nikto nimi nepresiel. Je to trosku v rozpore s tym ako vsade hlavne na nete vidno rozne inzeraty jasnovidcov, liecitelov atd. :D
hughito
Redeemer
Redeemer

A hlavne, že sa o to pokúšajú len rôzni "nízki" šarlatáni, tie populárne hviezdy tam radšej ani nejdú. :lol:
gogo956
Redeemer
Redeemer

hughito
v Cechach to skusal aj medialne znamy "jasnovidec" Stanislav Brazda ktory je tam v ramci ezoterickej oblasti "pojem" ale aj ten skoncil s jednoznacnym fiaskom. Zatial sa nikto ani nepriblizil k takemu vysledku aby sa to vymykalo statistickemu priemeru. Aj z biologickeho hladiska je vylucene aby dokazal mozog cloveka generovat nejake nezname "energie" alebo nieco podobne co by sa malo pri parapsychologickych pokusoch prezentovat..
vladenko007
VIP
VIP

Príspevok od používateľa vladenko007 »

Novinár nachytal alternatívneho liečiteľa. Marcela († 45) to ale stálo život

Pozrite si reakciu liečiteľa.

Zdroj:
http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/17581 ... talo-zivot
Napísať odpoveď