Mačky pred vchodom

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: Mačky pred vchodom

Príspevok od používateľa hughito »

Fatálna hrozba! Ja by som to riešil karanténou a kontaktoval by som aj nového prezidenta! Kto to kedy videl, aby sa mačka promenádovala pred činžiakom! A misky, tanieriky.. na to ani nemám slov. Treba rýchlo jednať so všetkou razantnosťou.
DarkNation
Expert
Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa DarkNation »

Zober si pre istotu skafander, lebo nic nieje horsie ako toxoplazmoza ktora ovladne telo aj ducha a zmeni cloveka na nepoznanie. Fakt by ma zaujimalo kolko ludi uz prislo o zivot kvôli sidliskovym mackam .
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

aky je rozdiel medzi sidliskovymi mackami a mackami chovanymi na dedine? si myslite, ze nase macky su na obojku a nedovolia si opustit dvor? zijem s mackami od malicka, uz ako 1 rocny taham daku za chvost :lol: a su to klasicke dedinske macky, ziadne cistokrvne cicky za stovky euri.. nic sa mi za ten cas nestalo...
druha vec, ked ta hnevaju tie misky, tak co im nespravis nejake slusne krmitko, ktore nebude vypadat jak "u ciganov", lebo ty si iny problem nespomenul okrem toho, ze robia bordel.. to len ostatni tvrdia ze sa ti paria pod oknom.
horsie je, ked tam mate na blizku pieskovisko, to by uz mna hnevalo keby sa tam hra dieta a najde tam macacie ho..o
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Audio ty co si mal za detstvo? "nechytaj sa maciek lebo sa nakazis"..si asi travil cas len vnutri ze? :D ano macky prenasaju toxo, mal ju moj spoluziak zo strednej. bol kvoli tomu par tyzdnov doma a schudol asi 15kg, takze je to vazna choroba. Na druhej strane je to jediny pripad o ktorom viem takze nejak tragicky by som to nevidel.
begbee - zavolaj ochranu zvierat a oni si ich pridu zobrat ak sa k nim nikto neprizna, resp. ich nezaockuje alebo neprivlastni
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

poprosím citáciu kde som napísal že sa ich nemá chytať lebo sa nakazí. Láskavo neprekrúcaj, dobre?
audiotrack napísal:tiež by som ich nechytal, keď nie sú očkované ani nič, nikdy nevieš akú pliagu môžeš dostať ak sa budú brániť a poškriabu ťa. Podať sťažnosť na bytové družstvo a nech to riešia s tou babizňou alebo nech rovno nahlásia odchyt
ak sa ti zdá pohladkanie domácej mačky zvyknutej na tvoje dotyky rovnaké ako poškriabanie od mačky ktorá je túlavá a bez očkovania, tak by sme sa mali skôr baviť o tvojom detstve

o toxo neviem čo tu písal tuším begbee. Neviem čo je to za parazita, a neviem aké ešte iné choroby taká túlavá mačka môže prenášať. Ale ak nemá očkovania a je túlava, nikdy nevieš čo žrala a trhala pazúrmi, a aké infekcie či otravy krvy ti hrozia ak na teba zaútočí. Nejaké parazity špecifické pre mačky sú druhá vec.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

tak vyjadril si sa v tom zmysle ako keby si nikdy nehladkal vonku nejaku macku, o ktorej si nevedel ci ma ockovania alebo nie
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nas aj v skole na zakladke ucily ze potulne macky radsej nechytat lebo mozu poskrabat :D A pustili nam presne na to hodiaci sa diel Bol raz jeden zivot.
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

kolko % maciek je na dedine ockovanych? :P
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

toxoplazmoza je sposobena parazitom.. proti ktoremu ockovanie nie je.. takze parazita mozes ziskat od akejkovek macky ak je nakazena.. nakazenych je cca 5% maciek takze tak.
kubaj
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa kubaj »

Niekto spomínal, že treba riešiť príčiny. Takže by som na tvojom mieste zaviezol ďaleko preč dôchodcov a mačky zmiznú aj samé keď ich nikto nebude kŕmiť :D
energy00
King
King

Príspevok od používateľa energy00 »

Prípadne odvez dôchodcov preč od mačiek... :twisted:
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

begbeee napísal:Pomerne bežný panelákový zjav :roll:
Vo vchode žijú 3 dôchodcova, z toho jedna sa je hlavný vinník a zvyšný dvaja dokrmujú. Pred vchodom máme okotenú mačku s 2 mladými, ktorá sa tam promenáduje furt a nemá dôvod odísť. Má tam tanierky, otvorené konzervy, misky...proste bordel.
Suseda svojím prikrmovaním vyjadruje vlastnícky vzťah, ale zvieratá sú bez obojku a silne pochybujem o čipovaní, či očkovaní.

Ja to na budúci týždeň naložím skoro ráno do krabice a v meste viac o nich počuť nebudú. Postup zopakujem ak je potrebné aj viackrát.

Ako by ste to riešili?
Vyjadrím svoj nesúhlas. Pred činžákom a v ňom nám behalo plno potkanov. Stav bol až taký vážny, že behali za bieleho dňa doslova pod nohami. Známemu prehrýzli káble v aute, takže ostalo nepojazdné. Raz sa objavili mačky pred činžákom. Poniektorí ich začali kŕmiť. Časom to došlo do takého štádia, že mačky sa vracali a bolo ich aj viac. Celé to trvá v podstate asi 15 rokov. Odvtedy je potkanov podstatne menej. Je pravda, že sa už párkrát stalo, že prehrýzli internetové káble, ale predsa len tých potkanov je o dosť menej než to bolo kedysi. Istú dobu dokonca tie mačky ukazovali svoje úlovky pred vchodom pekne zoradené, aby ľudia videli. To je bežný jav pri mačke, o ktorú sa niekto stará. Ľudia vtedy nadávali, že majú borderl pred činžákom, ale nikto sa nezamyslel nad tým, že lepšie mŕtvy potkan vďaka mačka ako živý bez mačky. Samozrejme záleží to od ľudí, či dokážu tie mačky tolerovať alebo nie, ale osobne to vidím tak, že radšej mačky ako potkany.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

To preboha kde byvas ze ste mali tolko potkanov pred a v panelaku? Na luniku?
Milsa
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Milsa »

Nie, v normálnom paneláku, kde boli večne narobené deratizačné kopčeky nejakého ružového svinstva, až na to, že potkany sú inteligentné. Dajú toho svinstva nažrať najslabšiemu potkanovi a keď skape, tak sa toho nedotknú. Realita bola teda taká, že potkany prežívali, dokým neprišli mačky. V čase, keď ich bolo najviac (mačiek), tak potkanov nebolo, teraz ich je menej (mačiek) a občas sa dá nejaký potkan opäť zahliadnuť. Predsa len prirodzený nepriateľ potkana je lepší ako nejaké ružové násypy, ktoré potkany odjakživa ignorujú.

Ešte uvediem príklad z domu. Mali sme kopec potkanov a myší a všade sme nachádzali tie sáčky s tým ružovým svinstvom. Dôvod bol ten, že potkany to všetko rozhádzali (mali sme to niekde v šope, aby to tú zgerbu vyhubilo). Nakoniec sa toho nažral pes, ale dali sme ho dokopy. Potom sme zohnali mačku a kocúra a po čase keď vyrástli začali tú zgerbu chytať. Pes im dokonca pomáha hlavne s potkanmi. Teraz pravidelne nachádzame na chodníku myši, občas potkana a okrem tých skapatých chytených sme živého potkana alebo myš nevideli na dvore vyše roka. Sused dokonca potkany vraj trávil tým svinstvom, ale nič to nepomáhalo. Dnes máme relatívne kľud od toho svinstva a občas sú obdobia, že každý deň vyhadzujeme nejakú chytenú myš. V každom prípade za bieleho dňa tu už nepobehujú ako pred dvoma rokmi. Momentálne máme stav taký, že dvaja kocúri a pes. Prirodzený nepriateľ je lepší než čokoľvek iné.
M4RoS3K
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa M4RoS3K »

sú aj iné spôsoby ako sa zbaviť potkanov než zohnať si väčší počet mačiek -> z blata do ee
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

Záleží od toho, ako ekologicky to chceš vykonať :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

...ako to dopadlo? Prežil si to?...
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Mačky sú zlo. Nikdy som ich nemal rád, ale v blízkosti žiadne neboli, tak som to neriešil. Až nedávno tu napochodovali v množstvách, za ktoré by sa nemusela hanbiť stredoveká armáda. Dospelo to až do štádia, keď som považoval za úspech, ak sa mi podarilo prejsť od dverí k bráne a netrafiť jediné mačacie hovno. Tak som sa zásobil lacným tuniakom a začal som ho miešať s jedom na hlodavce. Túto voňavú lahôdku som dal na miesta, ktorými mi sem lozili mačky a od tej doby sa môžem opať smelo prechádzať po dvore bosý so zavretými očami.
Rethon
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Rethon »

Ja mám teda mačiek dosť, niečo okolo 15. A nikdy sa mi nestalo že by som videl čo i len jeden výkal. Vieš vôbec niečo o správaní mačiek? Mačky si pekne vyhrabú jamku a tam urobia potrebu, potom to zahrabú a medzitým to niekoľko krát skontrolujú, či je to poriadne zahrabané. Mačky sú veľmi inteligentné, ak ti kadili len tak po dvore tak to robili vedome a naschvál. :)
Unkown
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Unkown »

Pravdu povediac je mi úprimne jedno prečo to robili, hlavne, že to už nerobia :D
Napísať odpoveď