Mať rád vs. ľúbiť

Diskusia o tom, čo Vás trápi v súkromí...
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Te-wei »

krupica_dnb napísal:Myslím že keď mám niekoho rád tak ho tak berem aj s jeho chybami- v niečom inom to bude imho.... len neviem v čom :)
Reč bola o tom, kedy sa meni zamilovanosť v lásku :wink: a zamilovanosť je v mojom ponimaní práve to, že ten dotyčný je v tvojich očiach hotový bohem krasy, múdrosti a dokonalosti... a to čo nevidíš je práve to, že má aj chyby, nie je dokonalý, ale ty ho v tom momente zamilovanosti tak vidíš.
Ale inak je to prachobyčajné slovičkarčenie a pohrávanie sa s význammi jednotlivých navzájom si podobných slov.
Lord_3D
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Lord_3D »

mať rád môžem mať veĺa vecí, ale milovať je uz prajav hlbšieho citu...
DonLuca
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DonLuca »

Reli.c napísal:napr. mňa že ? :wink: ... chi ... a čo sa týka témy ... myslím si, že je v tom podstatný rozdiel ... vieš nie je "mať rád" ako "ľúbiť" ... aspoň podľa mňa ... napr. to "chodenie" ... často si niektorý ani neuvedomujú, čo je "mať rád" a čo znamená "ľubiť" ... to viem z vlastnej skusenosti ... ale ako som už písal, je v tom podstatný rozdiel ... :)
Súhlasím jednoznačne s Reli.c, pretože v týchto dvoch veciach je podstatný rozdiel, a to musí pochopiť každý sám
edit/// Te-wei - Súhlasím s ním v tom, že človek si musí uvedomiť, aký je rozdiel medzi slovami mať rád a slovíčkom ľúbiť.

edit/// Te-wei - Ver tomu, že ľúbiť a milovať nie je to isté

8)
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

DonLuca napísal:Súhlasím jednoznačne s Reli.c, pretože v týchto dvoch veciach je podstatný rozdiel, a to musí pochopiť každý sám
A s čím jednoznačne súhlasíš? Veď vlastne dokopy nič nepovedal? :D
body25
Light Expert
Light Expert

odpoved

Príspevok od používateľa body25 »

fikus-kukis napísal:Ja by som to odstupňoval takto:
Mám rád < Ľúbim < Milujem :oops:
presne to si myslim tiez. Rad mozem mat vela ludi aj toho koho nepoznam npr. (hudobny vzor). Lubit mozes rodinu a naj kamosov/kamosky. a MILOVAT mozes len osobu bez ktorej nemozes existovat a stale na nu myslis. Som zamilovany tak to si myslim ja. :smt050
a toe tá ďalšia vec- rozdiel medzi byť zamilovaný a milovať sa..... To prvé je jednostranné??
myslel som to ze byt zamilovany a nie milovat sa.( to uz je o inom)
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: odpoved

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

body25 napísal:MILOVAT mozes len osobu bez ktorej nemozes existovat a stale na nu myslis. Som zamilovany tak to si myslim ja. :smt050
a toe tá ďalšia vec- rozdiel medzi byť zamilovaný a milovať sa..... To prvé je jednostranné??
jAssin
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jAssin »

Aj to milovat je pekne ale pride casom,ale ako u koho.Zatial lubit sa tiez rozlisuje,neviem ci by som vedel pobozkat mamu tak ako moju priatelku!!Alebo otca alebo moj hudobny vzor (no ako ktory :D )
ikovan
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ikovan »

Ja by som povedal ze vsetky slova ako Mam rad, lubim alebo milujem ta patria do vztahu.

Presne ako tu uz niekto spominal ked zacnem s kockou .. co sa prave deje .. mam ju rad.. je mi velmi sympaticka, kraasna, je mi s nou fajn ale stale ju len spoznavam.. nemozem povedat ze ju lubim.. klamal by som.. len by som sa na nieco hral co nie je .. a to je najvacsia blbost. po istom case sa mozes do nej zalubit.. ked ju spoznas.. a tak dalej.. :cry:
AurusKentauris
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa AurusKentauris »

Lubim a Milujem to je premna skoro o iste az nato ze milujem je uz premna neco viac lubit mozem ale nebude to az take vazne ked milujes ked milujes mas pred ocami zdy tu istu osobu a si nou nieco ako posadnuty ale ked lubis mas este na vyber napr ked stretnes na uclici nejake dievca zoznamis sa a tak dalej :-) proste to lubim je viacej kamaratske
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Ľúbiť a milovať je u mňa to iste!
Vigor
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vigor »

Je to hra so slovickami, aj pre mna je lubit niekoho a milovat niekoho to iste, akurat lubit sa mi zda byt krajsie slovo :) .
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

A čo takto milovať a mať rád. milovať je trošku mocnejšie ako ľúbiť. Podľa mňa bo ja určite milujem už nejaké tie roky
midnight_man
Guru
Guru

ono to je tak

Príspevok od používateľa midnight_man »

Ja som prisiel na to ze pojmy: milovat..lubit..mat rad,,priatel,,partner,,kamarat ,,,viete kazdy si to vysvetli po svojom.. Ja milujem jednu babu smozrejme viem ze som jej sobry priatel niekdo bere slovo priatel akoze spolu chodime,,nic take,,,priatel ako priatel..ma ma rada,,ja ju milujem,,no to su takle veci,,vravim u kazdeho individualne :-)
Smiling...
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Smiling... »

myslm, ze tato tema nema zmysel, lebo mat rad znamena napriklad, ze mam rada svoju mamu, svoju priatelku, ale lubit???? milovat? to iba pre jedneho cloveka, pre ktoreho by som urobila hocco na svete!..... v tom je jeden veeeelky rozdiel!
Te-wei
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Smiling... napísal:myslm, ze tato tema nema zmysel, lebo mat rad znamena napriklad, ze mam rada svoju mamu, svoju priatelku, ale lubit???? milovat? to iba pre jedneho cloveka, pre ktoreho by som urobila hocco na svete!..... v tom je jeden veeeelky rozdiel!
A pre svoju mamku "hocco" nespravíš?
Ja ľubim aj svoju mamušku :P
bamborka
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa bamborka »

nieje to to iste.. je medzi tym srtrasny rozdiel...a vela ludi ma myslnu predsavu o laske... mam rada veela ludi a len par ludi lubim... aj to je stale odlisna laska... lubim svojich uzasnych spoluziakov,kamaratov bez kt.by som boal v zivote stratena.... ale lubim aj svojho priatela.... omnoho viac a troska inaac.... ale nie kazdy kto spolu chodi sa lubi.. laska pride az po dlhsom case... zozaciatku je to tuzsim len pobluznenie:)
Ravenman
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Ravenman »

ked niekoho nemas rad znamena to ze sa s nim uz nestretavas nechodis von (kamosi,kamosky) , ked niekoho mas rad je to to iste slovo ako kamarat , lubit je prirodzeny jav ktory doprovadza k rozmnozovaniu,asi tak :oops:
Smiling...
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Smiling... »

Te-wei napísal:A pre svoju mamku "hocco" nespravíš?
Ja ľubim aj svoju mamušku :P
no ja urcite nie!....takze tak:D
midnight_man
Guru
Guru

Re: je to OK

Príspevok od používateľa midnight_man »

midnight_man napísal:Uz je to OK,,,,uz sa "mame radi" obaja,,,,,trebalo len cas,,,a uz nieje ziadne mat rad vs. lubit...uz je iba jedno,,,,,tAk vam ostatnym prajem GOOD luCK
pinco napísal:a ako si to vyriesil? prezrad :)
midnight_man napísal:JA niajko..ona si to nechala prejst hlavou,,,,,a bolo
JE to OT .ale ked sa na vsetko kuknem teraz spatne...triezvym pohladom..zistim ze..aj ked si to vtedy nechala "prejst hlavou" vobec to tak nebolo..bolo to chvilkove...tym len chcem naznacit ze dievcata maju obcas taku naladicku proste "lubia vas" hotovo..ja som to vtedy akurat vystihol.. :idea: takze vobec nic sa vtedy nezmenilo..a ani doteraz..tak
chalani bacha na vec :)
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Mne tak nedávno napadla taká vec, a zaujímal by ma váš názor...
Kedy dospeje človek do štádia, že svojmu partnerovi povie "Milujem ťa"? Aký týmto slovám pripisujete význam? Hovoríte to len tak, alebo sú pre vás naozaj výnimočnými slovami a šetríte si ich na tú vhodnú chvíľu? Je v poriadku, keď sú dvaja spolu niekoľko rokov a ich vyznania lásky sa končia pri "Ľúbim ťa"? Čo je vo vzťahu dvoch ľudí tým prelomovým bodom, v ktorom už to nie je o ľúbení ale o milovaní?

Možno sa to tu niekde rozoberalo, ale celkom mi to zapadá do tejto témy.
Napísať odpoveď