Ma tu niekto Finax a chcel by referral bonus?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
peterkollar
Expert
Expert

Ma tu niekto Finax a chcel by referral bonus?

Príspevok od používateľa peterkollar »

Ahojte
Chcel by som sa ešte dnes zaregistrovať do finaxu na bystrý vklad lebo majú do dnes akciu na správu a chcel by som ju skombinovať so zľavou na správu ak má človek od niekoho odporúčanie

Tým pádom by sa zľava mala aplikovať aj u vás..

Pripadne aké máte skúsenosti s finaxom?
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Ma tu niekto Finax a chcel by referral bonus?

Príspevok od používateľa STomko »

Tema o investovani tu uz je. Asi len tolko ze naco im platit za spravu niecoho co si vies namixovat aj inde a bez poplatku za spravu? Ale tak su tu aj taki co sa viac vyznaju.
peterkollar
Expert
Expert

STomko napísal: 30 apr 2024, 13:09 Tema o investovani tu uz je. Asi len tolko ze naco im platit za spravu niecoho co si vies namixovat aj inde a bez poplatku za spravu? Ale tak su tu aj taki co sa viac vyznaju.

A kde sa to dá lepšie za mixovať bez poplatkov? Sa mi zdá ze to je skoro všade
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beardie »

XTB mas zdarma
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Nemyslim, ze "Bystry vklad" co chcel pouzit a XTB je vobec porovnatelne. On hladal skor nieco ako terminovany vklad najskor, ci?
beardie
Redeemer
Redeemer

finax nepoznam, takze neviem, co presne obnasa 'bystry vklad', ale XTB ponuka investicne plany, ktore sa jednoducho raz nastavia a pri kazdom zaslani penazi automaticky nakupia cele ci ciastkove ETFka podla zadaneho pomeru, nie som si isty, ci je na trhu nieco jednoduchsie a pritom na spravu najlacnejsie
peterkollar
Expert
Expert

beardie napísal: 30 apr 2024, 16:59 finax nepoznam, takze neviem, co presne obnasa 'bystry vklad', ale XTB ponuka investicne plany, ktore sa jednoducho raz nastavia a pri kazdom zaslani penazi automaticky nakupia cele ci ciastkove ETFka podla zadaneho pomeru, nie som si isty, ci je na trhu nieco jednoduchsie a pritom na spravu najlacnejsie
ano az na to ze tie etf nikdy nevlastnis ty, a ostava len dufat ze xtb nezasiahne nejaka kriza a nezanikne kvoli nejakemu pruseru lebo papier znesie vela ale ak raz spolocnost krachne peniaze budu fuc
beardie
Redeemer
Redeemer

peterkollar napísal: 30 apr 2024, 17:20ano az na to ze tie etf nikdy nevlastnis ty
okej...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

beardie napísal: 30 apr 2024, 16:55 XTB mas zdarma
beardie napísal: 30 apr 2024, 16:59 finax nepoznam, takze neviem, co presne obnasa 'bystry vklad', ale XTB ponuka investicne plany, ktore sa jednoducho raz nastavia a pri kazdom zaslani penazi automaticky nakupia cele ci ciastkove ETFka podla zadaneho pomeru, nie som si isty, ci je na trhu nieco jednoduchsie a pritom na spravu najlacnejsie
Lenze to vnimas svojimi ocami :) Co ked clovek ani nevie co je to ETF? A Finax mu proste len niekto doverihodny poradil tak to proste skusi.
Finax je velmi dobry pre ludi co nechapu akciovemu trhu. Vsetko zautomatizovane, nic nemusis riesit. Par klikov a mas zainvestovane.
Sam ho samozrejme nepouzivam kedze sa mi nepaci ich portfolio a logicky ani ich velke poplatky.

peterkollar napísal: 30 apr 2024, 17:20 ano az na to ze tie etf nikdy nevlastnis ty, a ostava len dufat ze xtb nezasiahne nejaka kriza
Ak mas na mysli zlomkove ETF tak aj Finax ma zlomkove. Lenze priemerne ETF nestoji niekolko tisic ako bitcoin alebo eth. Akonahle sa ti tie zlomky nascitaju a je z nich cela akcia tak uz su pisane na teba.
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Nie som nejaky mega odbornik, skor naopak. No cital som niekde ako to je s tym vlastnictvom - a teraz to mozno nepoviem uplne presne - ale ETF su na nejakom sharovanom ucte brokera, a to je jeden z dovodov preco tam nie su poplatky. Ak by ti mal broker zriadit ucet na tvoje meno, platilo by sa za to. To ale neznamena ze nie su na tvoje meno samotne ETF. Nieco maju aj tu:
https://sk.xtb.com/investicne-plany

Stávam sa priamym vlastníkom ETF zakúpených v rámci Investičných plánov?
--> Áno. XTB ponúka skutočné ETF, po ktorých kúpe sa stávate ich právoplatným vlastníkom.

Kazdopadne prave investicne plany spravili z XTB pomerne jednoduchu platformu. Staci si namixovat nejake portfolio (nejake navrhy su tam dostupne) a pomer. A nasledne uz len fakt staci tam posielat peniaze ako kedy vyhovuje a system to automaticky nakupi. Tym padom odpadla pre mna najotravnejsia cast - poslat tam cash a kupovat jednotlive ETF kazdy mesiac. Ale to je len moj nazor.
Napísať odpoveď