macbook a hry

Ak ste si nevybrali z kategórií vyššie, môžete použiť túto časť.
kerefáček
Expert
Expert

macbook a hry

Príspevok od používateľa kerefáček »

ahojte... ak si kúpim macbook a nainštalujem si doň program (volá sa niečo .........box)- umožnuje prepínať medzi dvomi operačnými systémami a teda, dal by som si do macbooku aj windows a cez externu mechaniku,napr. http://www.alza.sk/asus-sdrw-08d3s-u-li ... 354291.htm a nainštaloval nejake hry, nemal by som mať žiaden problem, však?? +na tomto- http://www.alza.sk/macbook-pro-15-retin ... .htm#popis rozbehám na nejaké lepšie stredné detaily aj assasins creed4, gta4 batman arkham origins, tomb raider 2013, batman arkham city a asylum,... že?? ďakujem
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: macbook a hry

Príspevok od používateľa rochedo »

Myslis na VirtualBox ? Ak ano tak na hranie mozes zabudnut. Je to len emulacia nic viac navyse Virtualny stroj pouziva inu grafiku a ovladace ako host. A je tam slaba DirectX podpora.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

to chce bootcamp. a na neho widly. inak su vsetky emulacie a podobne kuzla na milu jarmilu. ale macbooky sa nerobia ako herne stroje. strategie od paradoxu na tom pobezia, ale vacsina z nich sa vydava aj pre OSX.
cakat na Assassina ci GTA na OSX asi velky zmysel nam. aj ked jednu cas AC 2 som na tom hral. len jablcne podsvetie nie je take aktivne ako widlove, preto ak aj je hra na osx pockas si dost dlho kym to bude vobec pouzitelne. predsa sa len pocita s tym, ze ked das mnoho evri za HW, par desiatok na hru nebude problem.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

pocuvajte da sa nahodit na macbook cisto len win 7?zeby sa zmazala particia a nahodil cisto novy win?pojde to?
kerefáček
Expert
Expert

Ok, ale hry ako gta ci assasins 4 so 16RAM A i7 procesorom by mal zvladnut a ak by som si nanho dal windows zvladnut trochu hrania... Ak nechcem aby to bol herny comp ale rat za cas na stredne detaily by to mohlo ist, nie?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Na nativnom rozliseni asi tazko, ale na nizsom rozliseni na nativnom Windowse to zvladne v pohode.
rufus59
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa rufus59 »

Kupovat macbook a davat doneho windows a chciet natom hrat hry ? Si kup normalny book z windowsom a sa hraj. Pripadne konzolu. Do macbooku chpat windows 7 mi pride trolujuce. Ako keby niekto kupi Iphona a chce do neho androida :grin:
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

ja sa len pytam ako je na tom a ci to ide.vobec mi to nepride trollujuce kedze ma vyborny stroj
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

typek61 napísal:ja sa len pytam ako je na tom a ci to ide.vobec mi to nepride trollujuce kedze ma vyborny stroj
Da sa to. Naformatujes disk a nahodis tam cisto Windows. Len neviem ako to je s ovladacmi. Mozes to riesit aj cez Boot Camp. Tu si o tom mozes nieco precitat http://www.theverge.com/2012/2/10/27874 ... e-them-all
jackb
Redeemer
Redeemer

problem nechat len widly asi nebude. videl som ako daky laik nechal win 7 v macbook air. tam vsak slo o to, ze zenska dostala MBA, ale na intrakovy net sa dalo pripajat max s OSX 10.7, a ona tam mala 10.8 a nevedel som to riesit, ani tech support nevedel. tak jej tam frajer cez bootcamp dal win7 a zmazal osx particiu
kerefáček
Expert
Expert

rochedo napísal:Na nativnom rozliseni asi tazko, ale na nizsom rozliseni na nativnom Windowse to zvladne v pohode.
kvoli comu vlastne iba na nizkom rozlíšení?? kvoli grafickej karte??- pretože procesor a RAM sú na hry plne postačujúce...

iný než macbook nechcem a win tam potrebujem už len kvôli veciam ako je office word+ neviem koľko vecí čo chcem používať zoženiem na licenciu na macbook...
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Grafika je tam slaba vzhladom na take obrovske rozlisenie. Cize ak znizis detaily a rozlisenie tak by ti to mohlo ist ale necakaj zazraky.

Tu si mozes pozriet benchmarky:
http://www.notebookcheck.net/NVIDIA-GeF ... 245.0.html

Napr. Pri Black Flag na konfiguracii Intel Core i7 4702MQ 2.2GHz, GeForce GT 750M (967MHz), 2048MB (1800MHz) DDR3, 8192MB RAM nedokazali vytiahnut ani 60 fps na medium detailoch pri rozliseni 1366x768.
kerefáček
Expert
Expert

no ja som si pozeral videá na internete, kde mali na macbooku hry na náročnejšie najvyšších detailoch a šlo im to v pohode- samozrejme netvrdím, že je to všetko pravda... čo som si čítal niečo na apple fórach, písali, že im to v pohode ide, ak si dajú windows do macu cez bootcamp.... čo sa týka tých vysokých detailoch, nikdy som nejak nepotreboval gembliť na super max nastavenia... a hlavne to nechcem ako herný notebook... hrať prubližne raz za týždeň 3 hodinky

+ nebolo by na toto lepšie PARALLELS??

+ keď už, tak tá externá mechanika by mi fungovala?
rochedo
Hardcore addict
Hardcore addict

Tu si mozes pozriet dalsie benchmarky, rozdiel medzi Boot Camp a Parallels http://www.controlcommandescape.com/art ... enchmarks/

BC vedie pretoze Paralells je opat len nejaka forma virtualizacie. A virtualizacia je pre hranie nevhodna.
kerefáček
Expert
Expert

no na upresnenie mojich hráčskych nárokov- hrávam málo, takže nič lepšie nepotrebujem a vlastne mi to kvalitovo totálne vyhovuje- nikdy som na lepšom nehral, takže neviem čo je hrať na super detailoch a ani po tom nijak netúžim...
skúšal som s Frapsom FPS na GTA4 A Mafii 2 na mojom terajšom PC- šlapalo mi to na max cca 50fps- väčšinou okolo 46fps, a kvalitu napr. na GTAčku som mal všetko MEDIUM- stačilo mi to... hry ktoré plánujem v najbližšom čase hrať- myslím že tak na dva roky dopredu nič iné- velmi málo hier ma osloví je TOMB RAIDER 2013, Black flag, batman AKHAM séria, gta4 možno 5 a mafia 2...
jackb
Redeemer
Redeemer

bootcamp je od Apple, nie? takze nevidim dovod tam uvazovat nad niecim inym
kerefáček
Expert
Expert

uvazoval som na inym preto, lebo som si myslel ze PARRALELS kedže je platený program, bude asi lepší než už nejaká nainštalovaná vec v macbooku, až potom som si prečítal tie veci okolo toho, že toto je len virtualne...
a s tymi vysledkami mojho hrania- takto by to ten najdrahší macbook zvládal, alebo na ešte slabšie??
jackb
Redeemer
Redeemer

ak chce pouzivat mac, by si mal zmenit point of view o 180°. namiesto mrkvasoftoveho "vsetko tretej strany je lepsie ako ten shit co tam daju pri instalacii" na jablcne "hm, preco mrsit dobre naistalovane funkcie nedorobkami tretej strany?"
Napísať odpoveď