aké máte skúsenosti s madarskými policajtmi ?
chodím pravidelne s PO do BA a nebaví ma cesta po našich dialniciach
tak to zoberiem teraz cez madarsko
som hlavne či merajú často dialnice a ako sa správajú k slovákom keď si rád dupnem na plyn
Madarsko pokuty a policajti
-
p4ra
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
Re: Madarsko pokuty a policajti
Ked si rad dupnes na plyn a chytia ta, tak sa priprav na solidnu pokutu. V principe (zo skusenosti) to funguje takto: Zastavili ma na dialnici na Balatone. Rychlost, ak ma pamat neklame bola prekrocena o 27 km/h. Pokuta povodne 500 EUR (ratam z vtedajsich korun), zjednali sme nejako na 270 EUR. V Madarsku je bezne, ze policajti maju aj prenosny terminal, ale co cert nechcel, tato particka ho nemala, takze neostavalo nic ine, ako pokutu vyplatit v hotovosti. Ked som povedal, ze nemam, tak mi povedali, ze mi zoberu papiere do nasledujuceho rana, kym pokutu nezaplatim, a potom ma pustia dalej (s tym, ze si pre papiere musim ist na najblizsi dopravny inspektorat) alebo im zaplatim. Kedze bolo cca. 17:30, tak posta bola zatvorena (u nich ta vyzvu zaplatit priamo u nich alebo, ked nemas dost, tak do bankomatu, a potom na postu so sekom), tak mi neostavalo nic ine, ako bankomat. Ale kedze sme boli na dialnici, tak smola. Napisali mi papier, s kt. som bol opravneny soferovat, kym nezaplatim pokutu, a poslali ma o par km nizsie, kde som zisiel z dialnice, v prvom mestecku, resp. dedine som vytiahol peniaze a vratil sa na dialnicu naspat, kde povedali, ze pockaju. Co sa aj stalo. Zaplatil som im, vratili papiere a zazelali stastnu cestu.
Odvtedy uz radsej po Madarsku podla zakonov. Inak je to podobne, aj v Chorvatsku a Slovinsku. V Chorvatsku sa ani nepokusaj vyjednavat. V 80% pripadov ta odbiju a pohrozia zadrzanim v cele za pokus o uplatkarstvo.
Odvtedy uz radsej po Madarsku podla zakonov. Inak je to podobne, aj v Chorvatsku a Slovinsku. V Chorvatsku sa ani nepokusaj vyjednavat. V 80% pripadov ta odbiju a pohrozia zadrzanim v cele za pokus o uplatkarstvo.