Mafia

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa test »

O tom synovi a preberani moci mas z filmu The Godfather, ze? Odkial vies ako to funguje na Slovensku a ako to tu vlastne funguje?
kubodinho
Professional
Professional

Príspevok od používateľa kubodinho »

test napísal:O tom synovi a preberani moci mas z filmu The Godfather, ze? Odkial vies ako to funguje na Slovensku a ako to tu vlastne funguje?
nie to nemam z filmu , o mafii som toho vela precital , nieje pravidlo ze to musi byt syn , nie tka davno v taliansku prebrala moc dcera a po rokoch skoro vsetklych prezradila.

a na slovensku tťo funguje tak ze je urcita skupina ludi , hovorme im gang ktory budia v okoli respekt velkymi svalnatymi telami . Vacsinou s holou hlavou . svoju trestnu cinnost skryvaju za urcitu podnikatelsku aktivitu , naprikald sbs , upratovacie sluzby je toho vela. nema to vlastne ziaden system , kym jeden sedi , ostatny s abiju o jeho miesto a tak dookola. nema to zmysel
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

kubodinho napísal:hlavny rozdiel je v strukture , mafia ako La Mafia je zalozena na rodinnom systeme a je takpovediac dedena z generacie na generaciu , takze ked ma boss syna , tak po smrti otca preberie rodinny podnik syn , ked niejeplnolety prebera to niekto kto je druhy v poradi . aj obycaje ake prevladaju v tychto kruhoch su ine , vacsina veci sa snazi riesit v tichosti , bez zbytocnych saskarni , ked sa ide na niekoho , vacsinoou je to na istotu . a este jednych velkym rozdielom je to ze v taliansku je jedno nepisane pravidlo a sice ze boss , ktory zastreli nepiratela , konkurenta sa stara o jeho rodinu tak aby jej nic nechybalo . tolko asi zaklad.
to je fakt, ucty si nevybavuju 2 rodiny, ale iba 2 muzi a ludia, ktori ich vinou o nieco prisli maju narok na odskodnenie. to su pravidla, ktorych porusenie sa tresta krvou
kubodinho
Professional
Professional

ades napísal:to je fakt, ucty si nevybavuju 2 rodiny, ale iba 2 muzi a ludia, ktori ich vinou o nieco prisli maju narok na odskodnenie. to su pravidla, ktorych porusenie sa tresta krvou
jj presne tak , tam je to z velkej casti o cti , to u nas nieje
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

co velke teda ta mafia na slovensku robi??Pozri sa napr.na Neapol,milionove mesto-nevyvazaju tam smeti,a kto to zapricinil-mafia.Pre nas sa to zda ze co z toho maju ale neuveritelne peniaze na tom zarobia.Do NewYorku vozili tony drog a mozno este aj vozia.A na slovensku?kupia si drahe auta,ukazuju sa a hovoria si mafia.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

kubodinho: Mal by si ostan len pri tom citani a verit tomu co sa docitas. Je rozdiel tomu co vidis na ulici ci diskoteke - chlapov v holymi hlavami, hrubymi krkmi a v sustiakovych supravach - tych mozes teda oznacit ako gang..., ale su tu ludia, ktori sa nepotrebuju ukazovat, nepotrebuju chodit so sirokymi ramenami, nepotrebuju nic ukazovat a prave preto o nich ani nevies.

ades: Ty si sa tiez co to docital na nete ci v novinach???

Jelko4: A z coho si kupuju tie drahe auta??? Ci si vezmu pozicku na cely zivot a potom do konca zivota clovek splaca jedno auto???
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Jelko4 napísal:co velke teda ta mafia na slovensku robi??Pozri sa napr.na Neapol,milionove mesto-nevyvazaju tam smeti,a kto to zapricinil-mafia.Pre nas sa to zda ze co z toho maju ale neuveritelne peniaze na tom zarobia.Do NewYorku vozili tony drog a mozno este aj vozia.A na slovensku?kupia si drahe auta,ukazuju sa a hovoria si mafia.
su dediny, kde cely "kulturny" zivot ludi funguju len vdaka tomu ze si "pani na drahych autach so zlatymi retazami" posuvaju pracky penazi: ubytovacie zariadenie a tovaren kde je zriadena diskoteka
takze ked v Neapole maju smeti a v NY drogy, na Slovensku maju niktori ludia z mafie "len" chlast a hlasnu hudbu...
kubodinho
Professional
Professional

hojko napísal:kubodinho: Mal by si ostan len pri tom citani a verit tomu co sa docitas. Je rozdiel tomu co vidis na ulici ci diskoteke - chlapov v holymi hlavami, hrubymi krkmi a v sustiakovych supravach - tych mozes teda oznacit ako gang..., ale su tu ludia, ktori sa nepotrebuju ukazovat, nepotrebuju chodit so sirokymi ramenami, nepotrebuju nic ukazovat a prave preto o nich ani nevies.

ades: Ty si sa tiez co to docital na nete ci v novinach???

Jelko4: A z coho si kupuju tie drahe auta??? Ci si vezmu pozicku na cely zivot a potom do konca zivota clovek splaca jedno auto???
jj suhlasim , ja ich delim na dve skuppiny napadnych a nenapadnych , a docital som sa na nete , nieco z novin ,dokumenti v tv , tak z hocikadial , celkom ma to zaujalo jeden cas
Jelko4
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Jelko4 »

ano vlastnia drahe auta,to moze vlastnit kazdy komu sa zadari ale nevlastnia polku mesta a podobne
ades
Guru
Guru

hojko napísal:ades: Ty si sa tiez co to docital na nete ci v novinach???
ano, aj, ale najma si vsimam svet okolo seba a musis uznat aj ty, ze slovenska "mafia" nema s talianskou mafiou nic spolocne. o talianskej hovorim preto, lebo ako vieme, tam doslo k vzniku mafie ako takej. ano, mas pravdu, ze aj na slovensku su nenapadni ludia, o ktorych sa vela nevie. ale takych nemozeme nazyvat mafiou, lebo nou nie su. mozeme im hovorit banditi, lupici, kovboji alebo neviem ako este, ale mafia urcite nie. asi najvystiznejsie by bolo pomenovanie ludia s mafianskymi praktikami.
ProfionQQ
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ProfionQQ »

s mafiou som sa nestretol ešte a ani nechcem....kamarat z NR mi hovoril že tam raz nevem aky chlapík majitel nejakého baru odmietol zaplatit výpalné...na druhy den chcel ísť do práce, ale bohužial jeho pracovisko bolo vyhorené....

ale toto je asi tiež prípad takého mafianstva nijakého....

tak ako písal hojko: mafian nepotrebuje vystupovať na verejnosti ako frajer, žije si svoj život a robí si svoje kšefty a nie straší deti z mercedesu so striekacou pištolkou...
mito85
Star
Star

Príspevok od používateľa mito85 »

presne ako tu niekto napísal že sa delia na nápadných a nenápadných.
nenápadný majú u mna väčší rešpekt ako tí debilkovia kt. sa niečo hrajú, nenápadný ma v p..majú rozdelené mesto a nikto o nich ani nevie.
nápadný pozná pár debilkov z posilky, kamošov policajtov a pár drobných v peňaženke a chodí a vyberá výpalné a myslí si že je najsilnejší ale zabúda na jednu vec že vždy existuje silnejšia skupina kt. ho môže zničiť :!:
sa mi páčilo ako jeden albánec z BA čo mal pod palcom všetky obchody s drogami musel ujsť z mesta a teraz ho hladá interpol :P
kubodinho
Professional
Professional

mito85 napísal:presne ako tu niekto napísal že sa delia na nápadných a nenápadných.
nenápadný majú u mna väčší rešpekt ako tí debilkovia kt. sa niečo hrajú, nenápadný ma v p..majú rozdelené mesto a nikto o nich ani nevie.
nápadný pozná pár debilkov z posilky, kamošov policajtov a pár drobných v peňaženke a chodí a vyberá výpalné a myslí si že je najsilnejší ale zabúda na jednu vec že vždy existuje silnejšia skupina kt. ho môže zničiť :!:
sa mi páčilo ako jeden albánec z BA čo mal pod palcom všetky obchody s drogami musel ujsť z mesta a teraz ho hladá interpol :P
nenapadni aj v ich sferach viacej znamenaju , lebo ti holohlavi su vacsinou ich " vojaci " ktori chodia vyberat vypalne a pod. inak mafia nezije z vypalneho , z vypalneho len plati svojich ludi , oni maju ksefty inde.
Plexxak
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Plexxak »

kubo: tak podla tvojho prispevku s tymi SBS a upratovacimi sluzbami mi to vychadza ze som asi mafian :D ... a to nemam ani holu hlavu, ani hruby krk, ani drahe auto a polka mojej rodiny nesedi v base... :)
kubodinho
Professional
Professional

Plexxak napísal:kubo: tak podla tvojho prispevku s tymi SBS a upratovacimi sluzbami mi to vychadza ze som asi mafian :D ... a to nemam ani holu hlavu, ani hruby krk, ani drahe auto a polka mojej rodiny nesedi v base... :)
:D:D neviem ci si , ale neni to tak ze zase kazdy kto ma sbs , aleebo upratovacie sluzby alebo podobne firmy musi byt mafian , sorry kled som sa ta dotkol :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

ades: Nedokazem posudit situaciu, ci ma alebo nema slovenska mafia nieco s talianskou spolocne, pretoze zijem na Slovensku a o Taliansku viem mozno tak z nejakych clankov, ktore som cital na internete alebo z dokumntu, ktory som pozeral pred par dnami (Svet mafie - trojdielny dokument). Preco nenapadnych ludi alebo ludi o ktorych sa poriadne ani nevie nemozes nazyvat mafiou???

kubodinho: Upratovacie sluzby ci vyvoz smeti mas zase len z toho co si cital na nete, resp. konkretne o Neapole, ze???
kubodinho
Professional
Professional

hojko napísal:ades: Nedokazem posudit situaciu, ci ma alebo nema slovenska mafia nieco s talianskou spolocne, pretoze zijem na Slovensku a o Taliansku viem mozno tak z nejakych clankov, ktore som cital na internete alebo z dokumntu, ktory som pozeral pred par dnami (Svet mafie - trojdielny dokument). Preco nenapadnych ludi alebo ludi o ktorych sa poriadne ani nevie nemozes nazyvat mafiou???

kubodinho: Upratovacie sluzby ci vyvoz smeti mas zase len z toho co si cital na nete, resp. konkretne o Neapole, ze???
ale nie prebehol som si na nete , ake firmy vlastnia nasi najznamejsi "podnikatelia"
ades
Guru
Guru

hojko: v podstate ani sam neviem, preco ich tak nenazyvam. snad preto, lebo ked na nich pomyslim, neevokuje mi to mafiu ako organizaciu s klasickymi crtami.
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ades napísal:ano, aj, ale najma si vsimam svet okolo seba a musis uznat aj ty, ze slovenska "mafia" nema s talianskou mafiou nic spolocne. o talianskej hovorim preto, lebo ako vieme, tam doslo k vzniku mafie ako takej.
nerád sa miešam do vašej diskusie, no pokiaľ viem, pojem "mafia" pochádza z 1. ČSR...
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

kubodinho: Skus byt konkretny a uved aj niektore mena. Len tak matne tipujem, ze urcite narazas na Cernaka ci Satora, je tak??? To co je v obchodnej cinnosti je uplne jedno, najcastejsie sa tam aj tak bude vyskytovat faktoring a forfaiting (kupovanie pohladavok), spostredkovanie obchodu, restauracna ci pohostinska cinnost alebo stavebnictvo, ale ako som napisal, nech je tam aj vyroba zapaliek, okruh podnikania nie je vobec dolezity.

ades: Stale nechapem co si predstavujes pod tymi klasickymi crtami, ci nieco co si sa docital v mediach a teraz sa to snazis prirovat k mafii, ktora fungovala v Amerike niekedy 20 az 50 rokov dozadu, pripadne v Taliansku???
Napísať odpoveď