Magic mouse - apple

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kubo01
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Magic mouse - apple

Príspevok od používateľa kubo01 »

ahojte, uvažujem o kúpe magic mouse od applu :)

úplne ma dostala :), lenže, chcem ju použiť na notebooku ktorý má win7 a neviem do akej miery sa dá využiť?

Aké funkcie mi pôjdu a s ktorými by mohol byť problém?
Poprípade ak má niekto takúto kombináciu (Magic Mouse + PC s WIN7), napíšte ako vám to funguje.

:smt059

ďakujem za všetky rady :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Magic mouse - apple

Príspevok od používateľa yazoo »

Na multigestures asi zabudni. Podla mna okrem klasickeho praveho, laveho kliku a scrollovania z toho nic viac nedostanes, ale odkusane to nemam.
kubo01
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

takže myslíš že to bude v podstate len obyčajná myška? :(
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Myslim, ze ano. Je to primarne robene pre Mac a nie pre Windows. Tam je ten ovladac len z toho dovodu, ze kazdy Mac ma Boot Camp, teda moznost nainstalovat si Windows na disk. Odporucam ti vsak precitat troska oficialnejsie a odbornejsie weby, nemyslim, ze tu najdes taku velku skupinu ludi, ktory by mali Mac a nie to este Magic Mouse, co je v podstate pomerne novy produkt.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

samozrejme ze na wine to bude iba obycajna mys :wink:
je to predsa robene pre mac, ako yazoo napisal
kubo01
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

škoda no :( , o týždeň letím do londýna a na letisku v duty free zóne by sa to dalo kúpiť o niečo lacnejšie, no uvidím, ešte pohľadám po nete :)
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Nerozumiem tomu, co ludi uputa na veciach, ktore nic nevedia, len vela stoja. Je to obycajna mys s priemernou ergonomiou, ktora neponuka nic nove.
Scrollovat vedia vsetky mysi, dokonca daktore aj dolava a doprava, funkcia zoom je dostupna v kazdom prehliadaci aj s obycajnou mysou, su mysi, co maju aj tlacidla na forward/backward, jednu mam taku doma.
Jablkova MM neponuka nic, co by tu nebolo a predsa su z toho ludia vysrati ako cernoch od rovnika z cerstveho snehu.

Tusim je to dobre len pre Applofilov, co kupia vsetko uz len kvoli logu.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Ukaz mi mysku co ponuka multigestures. To je odpoved na cely tvoj "hejtersky" prispevok. Milujem tychto, co ked si nevedia/nechcu priplatit za nieco tak uz to automaticky musi byt zle kvoli cene...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Tie srandy su ziranie na znovu popisanu stenu, co dakto uz raz pocmaral a zotrel.
Tu mas nieco viac ako taka smiesna mys: http://www.gyration.com/index.php/us/home.html http://www.dailytech.com/Logitech+Annou ... le8026.htm

Multigestures maju vyznam akurat tak vo web prehliadaci a to ti umoznuje kazdy jeden, aj Kmeleon, aj Mozilla a dokonca aj IE bez toho aby si mal nejaku hyper truper mys, staci ti aj taka za 5E.

Dalsi priklad vybulenej verejnosti na produkt, co tu uz davno bol je iPad. Zase len jablkac zaraba na neznalosti verejnosti a na dobrej reklame. http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?f ... s_rock.jpg Kindle existuje uz 2,5roka. HP uviedlo este skor podobny sersam, napady na vytvorenie takeho tu boli uz pred 15 rokmi. Je to nic ine, len prerasteny iphone.
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?f ... tbook2.png
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak pozor. Gestures nie su len pre prehliadac. Zalezi aj od toho ako si to nastavis. Da sa vyuzit na spaces v iPhoto a pod., ale to tebe ako "oknarovi" nic nepovie. Len dalsi Apple hater, ktory pinda do ich produktov. Viac ako 70% Americanov pouziva ako svoj mp3 prehravac prave iPod, to bude takisto nahoda, ze? Apple vie predavat aj na to, ake ma ceny aj ked je pravda, ze v USA su lacnejsi ako v EU.

Kindle? Existuje dva a pol roka ako pises, ale aby sa nejak vyraznejsie ukazoval na verejnosti okrem USA tvrdit nemozeme. Prisli s iPadom, kazdy ho chce, kazdy ma bud MacBook alebo iPhone a mozu si to dokonale zosynchronizovat. HP uviedlo podobny system niekedy zaciatkom januara sa mi zda (ak hovorime o HP Slate) len z toho dovodu, ze vedeli, ze Apple pride s niecim podobnym coskoro. Dlho sa o tom hovorilo, dlho sa na to cakalo a museli konkurovat.
Filipito
Darca
Darca

Makovnik napísal:Tie srandy su ziranie na znovu popisanu stenu, co dakto uz raz pocmaral a zotrel.
Tu mas nieco viac ako taka smiesna mys: http://www.gyration.com/index.php/us/home.html http://www.dailytech.com/Logitech+Annou ... le8026.htm

Multigestures maju vyznam akurat tak vo web prehliadaci a to ti umoznuje kazdy jeden, aj Kmeleon, aj Mozilla a dokonca aj IE bez toho aby si mal nejaku hyper truper mys, staci ti aj taka za 5E.

Dalsi priklad vybulenej verejnosti na produkt, co tu uz davno bol je iPad. Zase len jablkac zaraba na neznalosti verejnosti a na dobrej reklame. http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?f ... s_rock.jpg Kindle existuje uz 2,5roka. HP uviedlo este skor podobny sersam, napady na vytvorenie takeho tu boli uz pred 15 rokmi. Je to nic ine, len prerasteny iphone.
http://kecy.roumen.cz/roumingShow.php?f ... tbook2.png
ze si s takouto myskou a ipodom touch / iphonom nikdy nepracoval ? pripadas mi ako keby si to nam len zavidel tak tu pises somariny :? a pritom otom nic nevies
ak je to inak tak sorry ale tak mi to pripada
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Taka myska je v konecnom dosledku uplne nahovno, co som si precital nejake recenzie, neprinasa NIC. Dotykove ovladanie mali uz televizory v 60tych rokoch, bol tam kapacitny snimac.

Robil som aj s iPrdom, aj s Touch, aj shuffle somarinu som mal, aj s MacBook pro aj so starsim, to vsetko bud u seba doma alebo u niekoho, o.i v predajni som obsmrdal asi polhodinu a nic doteraz ma nepresvedcilo, ze ide len o produkty s kvalitnou reklamou a dobre vymyvanie mozgov.

Ze sa 2 prstami da otocit fotka je fakt neuveritelne skvele, ja to robim mozno 10raz za mesiac a to nafotim mesacne okolo 200 fotiek.
Vsetko su to ficury na pobavenie a na to, aby niekomu padla sanka, ale ergonomia 0 bodov, praktickost 1/10.

Nezaujima ma, ze 70% amikov ma iPrd, lebo 95% amikov zere hamburgery a 60% ma nadvahu a 20% je obeznych.
Keby si sledoval spravy, tak dojdes na to, ze po hura efekte, aky sprevadza kazdy jablkoprodukt ludia zistili, ze im to vlastne vobec netreba.
Filipito
Darca
Darca

tak nato aby mi moj itouch netrebalo, nato som neprisiel. :)
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Vsetko su len vyhodene peniaze, ze? Tak naco to vobec niekto vyraba? Ak by im to netrebalo nekupili by si o pol roka-rok novy model. A kydat kvoli tomu na Amikov je imho pomerne ubohe. Ale fajn, kup si radsej PC s Windowsom, plat si za kazdy upgrade OS niekolkosto eur (vlastne, asi mas kopiu takze toto bolo zbytocne), vysol prachy za skvely Office balik, ktory je tak uzasny ze po dvoch po sebe nasledujucich verziach ani nevie byt kompatibilny so starsou verziou a hon si ego na tom, ze nemas Apple pretoze existuju pre teba lepsie varianty. A len si komplikuj zivot s Windowsom, ktory pada tak raz za rok a boj sa o to, aby si neschytal nejaky virus, pretoze tych uzasnych .exe aplikacii je takisto vela. Peace.
lol4
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa lol4 »

Ako tak čítam Vašu diskusiu, mám pocit, že pravdu majú obe strany :) Je pravda, že Apple si rád nechá za svoje produkty dobre (niekedy až prehnane) zaplatiť, aj keď hardware-ovo môže byť slabší ako konkurenčné výrobky. Apple proste vie ako zaujať, má originálne riešenia, napratané do atraktívneho dizajnu. Osobne som vlastnil iPod Touch a teraz používam posledný iPhone. Nie som teda odporcom tejto značky, ale napr. taký iPad zavrhujem. Keď som videl prvé informácie o tomto výrobku, bol som nadšený a hneď som sa začal v hlave pohrávať s myšlienkou, že si ho zaobstarám. Keď som však asi hodinu sledoval Job-sovu prezentáciu, zistil som, že táto mašinka nič prevratné neponúka. Je to naozaj len nafúknutý iPhone.. Je síce pekné mať doma zariadenie, ktoré si v prípade potreby vezmem do ruky, objednám si niečo cez net, prípade si niečo prečítam, ale za tú cenu by mal iPad ponúkať väčšie možnosti. Ak by som už išiel do Apple, bol by teda skôr MacBook alebo iMac.. Aby som ale moc neodbočoval.. Magic Mouse je opäť jedna dizajnovo vydarená vecička (netvrdím však, že je vydarená aj ergonomicky), ale osloví len užívateľov, resp. skupinu ľudí, ktorá má veci od Apple rada a je ochotná za ne zaplatiť. BTW, na nete som narýchlo pozrel cenu Logitech-u MX Air a ten vychádza o pár euro drahší ako MM..
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:Tak naco to vobec niekto vyraba? ... A kydat kvoli tomu na Amikov je imho pomerne ubohe.
Naco je dobra taka hlupa otazka naco sa to vyraba??? S amikmi si zacal ty, je to smiesne, ze sa teraz na to odvolavas. Dost pokrytecke.

Windozy mi nepadli ani nepamatam, balik Opic nemusis mat najnovsi a aj ten najnovsi uklada do starsich formatov, nemusis upgradovat na kazdy OS, co vyjde, virusy som nemal minimalne 6 rokov a to ani nepouzivam antivirus, atd. atd...., este nejake dalsie zbytocne argumenty? Kopa nekonecne otrepanych fraz, preco nie Win; ty si zase typicky Win hater, uplne presvedceny, i ked vlastne zakladas na vode.

...a este usmernenie pre buzikov, co sa chcu zurivo karmovat - pridajte aj svoju identitu a nie len nadavky.
yazoo
Guru wannabe
Guru wannabe

Nekarmoval som, beriem to ako diskusiu, nie hadku a nehonim si na tom ego ked dostane niekto - ale k veci.

Zacal som, statisticky s iPodom pretoze je to pomerne velke percento na americky trh. Pointa bola ta, ze v Amerike s tym nemaju problem si to kupit nakolko si narazal na to, ze tie ich produkty nie su nijak vyrazne revolucne. Cim si vlastne spravil 70% ludi pouzivajucich iPod drbnutymi (snad sa chapeme ako to myslim).
Cisto logicky mi to s Windowsom prislo ako dobry argument kedze si ich takisto nevies vynachvalit. Naco je dobra otazka upgrade-ovania? Naco mas stare tenisky, rifle, tricka? Nie je to doslovne prirovnanie, ale ak mozes mat nieco novsie, lepsie, bezpecnejsie, etc. tak preco si to nezaobstarat, ze? Aj ked je pravda, ze velke percento Win userov stale bezi na XP, preco asi kedze Vista bola max. vyprdok. Co sa virusov tyka, mozno si ten stastnejsi pripad, ale vo vseobecnosti virusy na Windows myslim, ze neni o com. Nie som typicky Win hater, fical som na nich xx rokov, Mac mam necely rok ide mi cisto o switch a porovnanie. Windows som dokonca mal aj na MacBooku nainstalovany cca. 2 mesiace az pokial som nezistil, ze je mi absolutne zbytocny a pre Mac sa vyraba kopu lepsich/jednoduchsich a viac user-friendly aplikacii, ktore mi nahradia to, co potrebujem. Ked uz sme pri tych hateroch to iste mozem povedat ja o tebe, akurat, ze si anti-Apple, je to to iste...
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

makovnik: pokial nemas ziadni anti-soft tak nemas sancu nechytit ziadnen virus - trojan, spyware a podobnu haved, jedine, ze by si nesurfoval...
nechapem co pises o tej mysi, ked nepouzivas osx, je to vec, ktora ti zrychli pracu, ale asi to nie je dolezite pre teba,
co myslis, preco vacsina, ked to zoberem z mojho pohladu, fotografov pouziva mek, aby mali pocitac s logom?
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

yazoo napísal:Nekarmoval som, beriem to ako diskusiu, ....
....Pointa bola ta, ze v Amerike s tym nemaju problem si to kupit nakolko si narazal na to, ze tie ich produkty nie su nijak vyrazne revolucne. Cim si vlastne spravil 70% ludi pouzivajucich iPod drbnutymi (snad sa chapeme ako to myslim).
Cisto logicky mi to s Windowsom prislo ako dobry argument kedze si ich takisto nevies vynachvalit. Naco je dobra otazka upgrade-ovania? Naco mas stare tenisky, rifle, tricka? Nie je to doslovne prirovnanie, ale ak mozes mat nieco novsie, lepsie, bezpecnejsie, etc. tak preco si to nezaobstarat, ze? Aj ked je pravda, ze velke percento Win userov stale bezi na XP, preco asi kedze Vista bola max. vyprdok.....
Netvrdim, ze ty karmujes, je dost inych.
V Amerike sa predava to, na co bezi reklama. Tak ako svojho casu Velky Bill vyhral reklamnu vojnu s Woknami 95, ktore su teraz v kazdej riti, tak Jablkaci vyhrali reklamnu vojnu so svojim iPrdom, ktory je teraz tiez uplne vsade a ma velku podporu uz len preto, ze vela ludi to ma kupene. Vlastne je nestastim, ze Win vtedy vyhrali to vojnu s OS/2. Mrkvochvost az teraz pochopil s prichodom 7, ze je treba vydat skutocne normalny OS (hoci vo vela smeroch nie je stale vobec normalny), lebo za tie sracky nebudu ludia donekonecna davat peniaze a prejdu na nieco ine. Nikde netvrdim, ze Windozy su dobre, ani ich nechvalim. Je to sunt po vela strankach, len ked sa o to vies postarat, tak to bezi a neplatia na to tie otrepane frazy. Je fakt, ze Mac aplikacie su zvycajne viac user friendly, co by som skor nazval blbuvzdornejsie, nejde tam tolko veci nastavit atd.... neviem, ci su taki zakaznici, ze to je tak dobre, avsak softy, co sa robia aj pre mac aj win su zhodne, tam niet o com.

Porovnavat hmotne veci s nehmotnymi je uplne scestne, to si vobec netrafil. Tricka si kupujes, ked sa ti zosuchaju/vyblednu/roztrhaju/vyjdu z mody, ci nieco podobne, software sa ti vsak neroztrha, nevybledne, je vzdy rovnako funkcny, len zastarava moralne. Novsou verziou ani nahodou nemusis ziskat bezpecnejsi, lepsi soft, iba novsi, nie je to pravidlom.
Tomasko napísal:makovnik: pokial nemas ziadni anti-soft tak nemas sancu nechytit ziadnen virus - trojan, spyware a podobnu haved, jedine, ze by si nesurfoval...
nechapem co pises o tej mysi, ked nepouzivas osx, je to vec, ktora ti zrychli pracu, ale asi to nie je dolezite pre teba,
co myslis, preco vacsina, ked to zoberem z mojho pohladu, fotografov pouziva mek, aby mali pocitac s logom?
No predstav si, nemam ziadne viry a presurfujem aj 8GB dat mesacne a to nestahujem ani filmy ani soft, ani nevisim na jutube,....
Ano, budes sa divit, vela ludi si kupuje Mac len kvoli logu, su dokonca ludia, ktori si prelepia povodne logo jablkom. Preto je Mac casto uchylka, nez realne potrebny stroj. Mys ti pracu nezrychli, kedze nie je nicim revolucna, neponuka ziadne extra funkcie len namiesto tlacitok ma dotykovy panel. Zvlast fotografi nie su vobec ziadna narocna obdorna komunita, staci im Photoshop, web, mail a to je vsetko. Daktori dokonca ani nevedia, ako funguje to, co pouzivaju; nemaju ani len sajn, aky je rozdiel vo vektorovej a bitmapovej grafike, hoci s tym robia.

Co je pre mna nepochopitelne; aby sme to zhrnuli; je to neskutocne nadsenie, ake prevlada nad niecim, co dokopy nic neponuka. Ale to je asi to iste ako sa cudovat, ako moze mat niekto po izbe polepene plagaty hercov/spevakov/atd... a este ich aj bozkavat a zalubit sa do nich.
Napísať odpoveď