ide o službu cez telefónnu linku, dodali aj nejaký ZTE ADSL wifi router, STB, ktorý sa s ZTE prepojí cez port č. 4 a funguje.
Chcel by som použiť TP-LINK ADSL wifi router TD-W8980B, internet, všetko funguje, okrem IPTV. Nastavil som už podľa návodu čo som našiel na nete, nejaký čas to aj fungovalo, ale stále to prestalo fungovať, na konci už vôbec sa nepripojí STB:
http://nl.tp-link.com/faq-445.html - tu je návod, asi zmenili link čo je v citovanom príspevku.Osobne som ASUS DSL-N66U neskusal, no tento problem som pred par dnami riesil aj ja. Snad som sa uz dopracoval k zdarnemu koncu. Pouzil som router TP-Link TD-W8970B (no nie je to ziaden hyper, ale mne staci). V zasade by sa mal dat pouzit kazdy router ktory splna moznost port bindingu fyzickeho portu pre STB s moznostou bridgovania PVC/VLAN pre IPTV a zrusenia interneho DHCP. Pre Magio IPTV bridge su hodnoty:
VPI(0-255):8
VCI(32-65535):35
Encapsulation Mode:LLC
ATM QoS Type:UBR
Connection Type:Bridge
Dalej je treba nastavit Interface Grouping pre STB na lubovolne zvoleny port (osobne mam LAN4). To znamena ze bridgovane spojenie je zviazane s fyzickym portom routra LAN4, kam pripajam STB. Posledna dolezita vec je zrusit automaticke pridelovanie IP z interneho DHCP servera (router) pre nasu bridgovanu VLANu. TP-Link ma aj celkom pekny navod: http://nl.tp-link.com/article/?faqid=445 staci dosadit hodnoty a malo byt o fachat. Pre istotu mozes este urobit aj MAC clone stareho routra ale to nie je nutne.
Spravil som BRIDGE a prepojil s konkrétnym portom, vraj by mala byť vypnutá DHCP ale ten router od Telekomu ma zapnute DHCP a cez ten dostáva aj STB IP adresu a funguje v hociktorom porte na ich modeme, takže DHCP som zapol len som mu priradil konrétnu IP adresu cez DHCP k MAC adrese. Zaujímavé je, že krtáky čas toto aj fungovalo ale už nie. Aj pridelovanie adries cez DHCP som dal aby boli také čo dáva ZTE ale nepomohlo to. Nefunguje už vôbec. IP adresu dostane, zobrazí sa aj medzi DHCP klientmi ale sa nepripojí.
Má niekto konkrétne skúsenosti, ako by sa TPLINK mal nastaviť aby fungovalo IPTV Magio? (Cez telefónnu linku ADSL nie optiku)
Za rady, tipy vopred ďakujem.