Malá otázka ohladom C++

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
kubki
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Malá otázka ohladom C++

Príspevok od používateľa kubki »

Zdravim vas, mam taky , ani neviem ci je to problem ale zdá sa mi to ako problem. Som zaciatocnik v C++ a striedam rozne kompilatory. Dev C++ ako aj VC++ sa mi zdaju naj. zacal som len nedavno s konzolovymi applikaciami a nechapal som preco sa mi vzdy po skompilovani vypne, tak som pouzil cin.get(); aby som aj nieco videl :-D a prave to je moj prob. v tutorialoch ktore studujem tam nic take nieje, im to tam slape beztoho a robia vo VC++. Chcel by som len vediet ci sa to niekde v kompilatore nenastavuje alebo ci mam blby OS, mam Xp profesional nedavno naformatovany disk nanovo tak nechapem potom vcom je prob. dik za odpovede. :-) :)
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Blbý nie je ani kompilátor a ani program. ;)

Windows funguje štandardne tak, že ak spustíš konzolový program tak sa to okno zatvorí hneď ako ten program ukončí svoju činnosť (kedže v 99% by aj tak používateľ to okno zatvoril).
Ak chceš vidieť, čo to robí, spusť si cmd.exe a tam spúšťaj ten tvoj program (prípadne si vyrob .pif súbor, v ktorom nastavíš, aby sa to okno nezatváralo automaticky; kedysi vedel Total Commander spúšťať program tak, aby sa to okno nezatvorilo automaticky, musel sa ten program spustiť pomocou Shift+Enter).
kubki
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

hmm takze podlateba by som mal spustat vsetky konzolove programy cez totalcmd ? skoda ze otom nieje zmienka v knihe Mistrovstvi v C++. dik za help
njoko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa njoko »

a nestacilo by dat na konci programu ze getchar(); ? nech caka na znak a zavrie sa okno az ked stlacis klavesu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

možnosť to je (jedna z viacerých) ale je otravné aby program bol spustený keď nič nerobí a čakal na môj príkaz že sa má zavreť. To nikde neuvidíš, ale pri odlaďovaní si tam kludne getchar dávaj nech ti to nezatvára a nehce sa ti používať breakpoint :)
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

v C++ aby se to nezavíralo se dává na konec 2x cin.get() pro Windows .Jináč dobrý program na psaní je Code::blocks ,Turbo C++
neutronmind
Expert
Expert

Príspevok od používateľa neutronmind »

Tak pouzi system("pause");, na testovanie jednoduchych programov je to postacujuce... :)
kubki
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

oki diky :P
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

ja pouzivam na konci system("pause"); a zaujala ma veta "Pre jednoduche programy je to postacujuce". Co je tym myslene? To je taky velky rozdiel spustanim cez cmd a tymto?
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Áno je. Ak tam máš ten príkaz, tak sa to okno nezatvorí automaticky ani v prípade, že ten program od teba neočakáva žiadny vstup (čo je ešte otravnejšie, ako prípad, keď sa chcem pozrieť čo mi ten program vypísal, kedže v takom prípade to môžem spustiť cez cmd.exe, alebo pomocou upraveného .pif; ak je tam tá pauza, tak to neobídem nijako).

PS: Včera som niekde čítal o jednom programe a tam bol pekne popísaný prístup Windows používateľov: v žiadnom prípade nebudem používať terminál (a kvôli tomu potom do programov radšej pridávajú podobné príkazy). ;)
neutronmind
Expert
Expert

BX: Pause je systemovy prikaz... Pozri kolko "vela veci" sa musi vykonat po jeho volani - http://www.gidnetwork.com/b-61.html :)
BX
Addict
Addict

Uau :-D no myslim ze odteraz pouzivam cin.get() :) dik za odpoved
neutronmind
Expert
Expert

Pri takychto trivialnych programoch to je v podstate jedno. A to spomalenie nijak vyrazne neucitis... ale doporucuje sa to nevyuzivat. :)
BX
Addict
Addict

No ale predpokladam ze casom zacnem pisat aj viac ako jednoduche programy, tagze je dobre si na to zvyknut :)
Napísať odpoveď