mám integrovanu graficku!...poradte:))

Grafika, webdesign, spracovanie videa a zvuku...
v4p0r
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

mám integrovanu graficku!...poradte:))

Príspevok od používateľa v4p0r »

mam integrovanu graficku 32MB...dala by sa dako vymenit??..lebo tam mi nepojduu ani nowe hry...pls poradteee co mam sprawit???.. :( :( :(
reno23
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa reno23 »

kup si "neintegrovanu" :)
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: mám integrovanu graficku!...poradte:))

Príspevok od používateľa uplink »

v4p0r napísal:mam integrovanu graficku 32MB...dala by sa dako vymenit??..lebo tam mi nepojduu ani nowe hry...pls poradteee co mam sprawit???.. :( :( :(
mas ju integrovanu na notebooku, alebo PC? Ak PC, tak ju vypnes v biose a narves do AGP, PCI-e slogu daco solidne.
v4p0r
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa v4p0r »

mam ju integrovanu v PC...a ako sa to vypina to ju vypnem a vytiahnem? ci ju mozem nehat tam a vlozim tu inu graficku inde??
mishenko
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mishenko »

Staci ti nahodit novu graficku kartu do AGP/PCiE a fungujes.
Mozes, ale nemusis zmenit prioritu GK v BIOSe ...
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

integrovanú asi ťažko vytiahneš človeče :D :D , takže tú vypneš v biose a dáš tam novú do AGP (lebo PCIe určite nemáš), ale no neviem či ti aj potom pôjdu nejaké tie "nowe" hry , lebo predsa len 32MB integ.grafiky sa dávali v trošku starších doskách a na ne idú aj trošku staršie procesory a pamäte , a možno ak máš AGP 4X a nie 8X no tak tooo by ti robilo trošku problémov
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

danpark napísal:integrovanú asi ťažko vytiahneš človeče :D :D , takže tú vypneš v biose a dáš tam novú do AGP (lebo PCIe určite nemáš), ale no neviem či ti aj potom pôjdu nejaké tie "nowe" hry , lebo predsa len 32MB integ.grafiky sa dávali v trošku starších doskách a na ne idú aj trošku staršie procesory a pamäte , a možno ak máš AGP 4X a nie 8X no tak tooo by ti robilo trošku problémov
hmm Ty asi nemas moc skusenosti ze? : ), ked si "schopny" urcit model dosky z velkosti aktualnej zozdielanej pamate. Moznost menit velkost tejto pamate je pre Teba asi neznamy pojem. A vobec urcovat "novost" dosky na zaklade moznej zdielanej pamate na VGA je detinske a hlupe. Navyse do AGP zozenie v pohode mainstreamovu VGAcku.

http://www.theinquirer.net/en/inquirer/ ... r-agp-slot
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

ešte sa tu nespomenula možnosť že by mal zakladovku iba z internou Graf. a na externu by nemal slot. Aj take som videl :-(
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

vladino001 napísal:ešte sa tu nespomenula možnosť že by mal zakladovku iba z internou Graf. a na externu by nemal slot. Aj take som videl :-(
no ano, take riesenia vacsinou robi dell pri ich pracovnych staniciach, alebo HP, ale nastastie sa to moc casto nevyskytuje. Navyse vzyd je tam aspon PCi slot na nejaku S3ku :D
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

uplink napísal:no ano, take riesenia vacsinou robi dell pri ich pracovnych staniciach, alebo HP, ale nastastie sa to moc casto nevyskytuje. Navyse vzyd je tam aspon PCi slot na nejaku S3ku :D
čiže musime počkať než nam ktomu niečo viac povie v4p0r lebo ak to nema kam pichuť tak tato tema je zbytočna.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

uplink napísal:hmm Ty asi nemas moc skusenosti ze? : ), ked si "schopny" urcit model dosky z velkosti aktualnej zozdielanej pamate. Moznost menit velkost tejto pamate je pre Teba asi neznamy pojem. A vobec urcovat "novost" dosky na zaklade moznej zdielanej pamate na VGA je detinske a hlupe. Navyse do AGP zozenie v pohode mainstreamovu VGAcku.

http://www.theinquirer.net/en/inquirer/ ... r-agp-slot
hmmm a povieš mi prečo by to týpek ako on menil ? niekam na 32 MB a nedal by to na 64 alebo nedajbože vyššie ? hmmm no a zoženie kartu v pohode , to je jasné ... no ale tak takto , chceš mi povedať , že ti vyrobia teraz dosku s integrovanou grafikou ja neviem GF 7K niečo 32 MB ? alebo 128 MB , ktoré si upravíš na 32 ? naviac chalan ako on čo je určite na hry vychádzajúc z jeho príspevkov ? ... no neviem teda
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

danpark napísal:hmmm a povieš mi prečo by to týpek ako on menil ? niekam na 32 MB a nedal by to na 64 alebo nedajbože vyššie ? hmmm no a zoženie kartu v pohode , to je jasné ... no ale tak takto , chceš mi povedať , že ti vyrobia teraz dosku s integrovanou grafikou ja neviem GF 7K niečo 32 MB ? alebo 128 MB , ktoré si upravíš na 32 ? naviac chalan ako on čo je určite na hry vychádzajúc z jeho príspevkov ? ... no neviem teda
moja shitna doska ma zozdielanu grafiku od 32-512 MB ram na vga tzn. ze dolna hranica je 32, je to nejaky totalny kram nejaka ati X200 alebo daco podobne a v doske mam narvanu X1900XTX PCI-e a X2 6000+, cize je mozne aj taketo scenariO, aj ked je sanca pravdepodobnosti vseliaka. Defaultne nastavenia biosu su obvykle "default", teraz neviem ci fenix, alebo ami ma aj a "optimal", alebo "performance". Default nastavi obvykle najnizsiu moznu velkost zdielanej pamate s onboardovou vgackou.
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

no dobre no , s tým som nepočítal teda , že tam bude mať napríklad takú dáku super radeonku :D okamžite nastavenú na 32 MB ... tak určite bude mať novú dosku potom áno :D ... ale nie , však uvidíme ako sa vyjadrí tamten master ... keď už vie , že integrovanú by mal vypnúť a zohnať si nejakú fajnšmekrovinku do príslušného grafického slotu
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

nechcem zakladat novu temu kvoli svojej otazke tak dufam , ze nikomu nebude vadit ak otazku polozim v tejto teme...mam dosku Intel 845G s integrovanou 64MB grafikou...ale chcem si dat externu...mam tam vsak iba agp 4 tak som si zohnal externu graficku kartu Sapphire radeon 950 (256MB).
Ma pisane ze ide na agp 8/4...ibaze ked ju strcim do pocitaca a zapnem ho tak sa spusti akurat tak ventilator a pocitac sebou ani nehne...aj na monitore mam no signal...vyberiem ju a pocitac zase fici...nevie niekto poradit? :?: :cry: :?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Pozri v manualy k doske, alebo rovno v biose, ci sa neda vypnut integ. grafika, ako uz bolo spomenuté v tejto teme. Inak, co je to za grafiku radeon 950? Ide mi o to 950? Mas na mysli asi radeon 9500,
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

v4p0r napísal:mam ju integrovanu v PC...a ako sa to vypina to ju vypnem a vytiahnem? ci ju mozem nehat tam a vlozim tu inu graficku inde??
ty vole, ako mozes vytiahnut integrovanu kartu :smt097

inak to ani netreba vypinat v biose, aspon pri AGP, das tam novu kartu a automaticky zacne zobrazovat ona a integrovana sa vypne
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Sheep: Tak to funguje vacsinou na kazdej doske a vzdy, proste ak vlozis do AGP ci PCI Express kartu, tak automaticky ide ta vlozena. Problem by mohol nastavat v pripade PCI kariet, ale tie sa pouzivaju len minimalne (starsie karty od ATI alebo karty do serverov).
micpu
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa micpu »

pato83 napísal:Pozri v manualy k doske, alebo rovno v biose, ci sa neda vypnut integ. grafika, ako uz bolo spomenuté v tejto teme. Inak, co je to za grafiku radeon 950? Ide mi o to 950? Mas na mysli asi radeon 9500,
sry...chybicka se vloudila :P radeon 9550
no problem je ze v manualy jedine co je pisane ze vlozte kartu do agp a odinstalujte ovladac zo starej karty a je tam ovladac na tuto :?
a v biose sa toho moc neda zmenit...da sa prepnut medzi pci a agp ale o integrovanej grafike v nom neni ani zmienka...skusim aktualizovat bios, mozno to pomoze

edit: uz som zohnal grafiku co mi ide...abit FX 5600DT 256MB a fici dobre :-)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

pozri sa...to máš ešte dobre keď máš aspoň volný slot(AGP/PCIE)
ja mám na jednom pc integrovanú Intel xtreme graphic...a žiadny slot na inú :D
Moderátor
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Moderátor »

preboha šak si kup new graficku kartu :D
Napísať odpoveď