Mam problem s HDD

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Shark_360
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Mam problem s HDD

Príspevok od používateľa Shark_360 »

cawte, neviem preco, ale z nicoho mi nic mi zo dna na den zacal strasne bzucat, vydavat zvuky akoby sa skratoval a uz nejde. Neviete co s nim moze byt a ako by som ho opravil? Trapisiny stylu lol, neopravitelne, zhod ho zo stola alebo podobne sem nedavajte
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

nerad to pisem ale pravdepodobne je po nom...

skus opisat co znamena nejde.
nejde ako: PC ho nenajde
alebo nejde ako: neda sa z neho citat/resp. zaisovat.
roztoci sa pri zapnuti PC ???
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Shark_360
Star
Star

Mno, vydava take divne zvuky ako keby iskryl, skratoval sa a tak, pocitac ho obcas najde a obcas nie, ale vacsinou ekd ho zapojim tak sa mi vyhodi tabulka pred nacitanim windowsu ze HDD cannot be found aj ked to neni primarny disk mi toto vypise (mam ho ako suflik). a ked sa dostanem do windowsu, po par chvilach pocitac zamrzne a musim restart, na co nasledovne vzdy vybehne ta tabulka, skusim este bios ale nedavam tomu velku zivotnost
danpark
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa danpark »

možnože máš len kábel napájací na ňom pokazený ... poprípade dátový (ATA) , ale skôr napájací , aj mne tak podobne robievalo keď som mal vadný kábel , len bez zvukov a iný audiovizuálnych efektov ... takže skús vymeniť kábel za iný vowný alebo z mechaniky .. poprípade s ním pohýbať .. inak nemáš to maxtor ?
Shark_360
Star
Star

lol, je to Maxtor DiamondMax Plus9 80GB ATA
neviem co s nim moze byt, proste naposledy ked som ho vlozil do pocitaca tak mi dal blue killer screen a potom ze nemoze ho otvorit, uz ma napadli konspiracie stylu ci som tam nemal vyrus a ten ho nejak zablokoval voci pristupu nan, alebo ci to nemoze byt tym, ze tam je windows, uz mam novy disk, a na tom, odvtedy sa pokazil sa nedostanem ani k formatu, cize neviem cim to moze byt. Skusal som uz obidva kable napajania a na jednom maxtore idu v poho a na tom mojom zacne robit tie blbosti, este skusim kupit funglaky a uvidim
JanSMD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanSMD »

Ak pocut iskrenie moze ist aj o iskrenie napajacieho napatia a moze to robit problemy. Ja som na taketo nieco kupoval v predajni suciastok sprej "KONTOX" teraz sa vola uz inaksie a vyraba ho aj ina fy. Mozno bude stacit prestriekat kontakty, ak to iskrenie ide z vnutra hdd tak uz mu asi niet pomoci.
Shark_360
Star
Star

no, iskrenie ide zvnutra, ale zistil som, ze ako prejdem prstom po cipoch a tych veciach co su naspodku disku, meni to tony, a dneska sa mi aj podarilo dostat do neho a skopcit par veci, ale potom azse zmrzol komp, Blue Killer Screen a uz nesiel
JanSMD
Light Expert
Light Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa JanSMD »

Je mi luto ale uz je asi fuc. Presne toto sa stalo uz viacerim kamaratom, uz sa to nepodarilo rozchodit a pritom to boli nove HDD, reklamacie sice uznali ale tie data sa uz nikdy neobnovia a nevratia... skoda :(
Napísať odpoveď