Mastné vlasy

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
aviceN
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mastné vlasy

Príspevok od používateľa aviceN »

Zdravim, neviem ci je to tak u kazdeho, cez den si umyjem vlasy a na dalsi den rano ich uz mam trochen mastne a kazdym dnom je to len mastnejsie a mastnejsie...chcel by som aby to vydrzalo aspon den tie vlasy tak ako ich chcem mat ked sa osprchujem...dik za kazdu radu
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Re: Mastné vlasy

Príspevok od používateľa audiotrack »

používaš klasický šampon, alebo proti mastným vlasom? Skús si nejaký vypýtať v lekárni, tam majú kvalitnejšie i keď drahšie
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

vacsinou pouzivam head n sholders ci ako sa pise "proti lupinam" iked uz "ziadne" nemam
Auruz
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Auruz »

neviem ci nema nato vplyv aj dlzka vlasov, ja ked mam dlhsie tak mam tiez pocit ze su mastne hned na druhy den, no ked sa ostriham na kratko vobec to nejak nepocitujem... a nerobis nahodou tak, ze ked ides napr von tak len rychlo umyjes hlavu vodou bez samponu? Ja som mal mastne aj po tom
markus
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa markus »

ked nemas lupiny nepouzivaj sampon proti lupinam, sampony proti lupinam robia presny opak toho co potrebujes ty
a ked chces mat vlasy normalne cez den umy si ich rano, tak to robi moja priatelka, ja si umyvam vlasy vecer ona rano
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

To je absolutne normalne ked po 24hodinach uz mas trochu mastne vlasy. Vlasy si bud umyvaj kazdy den, alebo raz za 3-4dni...neodporuca sa umyvat vlasy kazdy druhy den, pretoze vtedy vlasy nechrani prirodzeny maz...ale nechrani ich ani latky zo samponu, a vlasy sa potom dost nicia, najma ked zijes vo vacsom meste...
ccimo
Star
Star

Príspevok od používateľa ccimo »

ephramko: priatelka si umyva vlasy prave kazdy druhy den a nikdy ich nema mastne tak neviem...mozno je to individualne

skus pouzit sampon na mastne vlasy - nie kremovy ale ciry, nepouzivaj gely a ostatne pripravky, sampon nechaj posobit aj 10 minut, kludne si ich umy aj dvakrat zasebou, nepouzivaj ani balzam na vlasy...toť priatelkyna rada :)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

ak som autora pochopil správne, tak stále používa rovnaký šampón. Podľa mojej priateľky by sa mal šampón časom (vraj cca mesiac) striedať.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

ja som len tvrdil, ze ked uz si chces umyvat vlasy tak kazdy den alebo raz za 3-4 dni...pretoze ked si ich umyvas kazdy druhy den, vtedy ti vlasy nechrani ani chemia a vitaminy zo samponov...a vtedy je nedostatocne vyvinuta prirodzena ochrana vlasov (cize ako tvrdis tvoja priatelka vtedy este nema mastne vlasy a to je prave ono)...
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

neumyvam si ich kazdy den, pouzivam dlhsi cas jeden, vyskusam vase rady, dakujem
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

aviceN napísal:vacsinou pouzivam head n sholders ci ako sa pise "proti lupinam" iked uz "ziadne" nemam
no a tu je problem :) ja som mal ten isty problem, pokial som si nekupil Garnier Fructies - posilnujuci sampon - na normalne a rychlo mastiace sa vlasy(tak nejak je to napisane). Ale vlasy sa mi nemastili az tak rychlo ale na treti den uz boli mastne, ale s tymto na treti den su este v pohode :).
JohnFrusciante
Star
Star

Príspevok od používateľa JohnFrusciante »

Stoporko napísal:ak som autora pochopil správne, tak stále používa rovnaký šampón. Podľa mojej priateľky by sa mal šampón časom (vraj cca mesiac) striedať.
Súhlasím... Mám trochu dlhšie vlasy a stále som používal IBA šampón Fructis od Garnier. Vlasy som už nemal po čase také zdravé tak som si kúpil iný šampón a vrátilo sa to do normálu. Takže stále si kúpim iný šampón ako ten, ktorý práve používam.

Skús to aj ty
nestik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nestik »

To mam tak tiez, ked som bol v lete ostrihany na cca 1cm tak mi vlasy vydrzali niekolko dni nemastne ale ked som mal zas dlhsie vlasy tak to bolo naozaj za 1-2 dni uplne mastne... pouzival som aj sampon proti mastnym vlasom, aj menim sampony ale nevidim v tom rozdiel... najlepsie kratke vlasy
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

keď vás strihajú tak sa vôbec nepýtate ako sa o tie naše vlasy najlepšie starať? :)
nepoužívať jeden šampón viac ako ROK (nie mesiac) je hádam každému jasné, pokožka hlavy naňho navykne.
na dlhších vlasoch treba šampón pôsobiť dlhšie aby vydržali aspoň 2 dni, max však 3 minúty (záleži aký je silný, Head and shoulders je veľmi agresívny, pokiaľ nemáš lupiny tak je nezmysel používať tak silny šampón) z vlastných skúenosti odporúčam značku Garnier, maju veľkú ponuku každý si vyberie, buď podľa vlastností alebo vône. či má neaké špeciálne vlastnosti etc.
a samozrejme sajrajty ako gély/tužidlá používať v čo najmenšom množstve
toľko z mojích skromných skúseností
Korag
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Korag »

mne sa tiez zamastia hned, ale uz si ich neumyvam kazdy den ale kazdy druhy a to mi vyhovuje. Inak kvalita samponu a znacka co som postrehol je uplne jedno, vzdy sa to zamasti tak isto, takze v tomto by som problem nevidel.
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

najlepšie je sa naučiť používať žihľavový šampón
Rion
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Rion »

No, včera som si prečítal túto tému a napadlo ma že vyskúšam "vysadiť" šampón od H&S a skúsim žihľavový. Nakoniec som našiel iba nejaký Kaufland, ale čo. Tak som si s ním umyl hlavu a musím povedať že mám nejaké iné vlasy. Nie vyslovene mastné ale niečo medzi tým. Budem chvíľu používať ten žihľaviak a uvidím :D. Inak mám krátke vlasy, o to lepšie.
sumsumienka
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa sumsumienka »

Vyskusaj si kupit v drogerii suchy sampon. Iba si ho naprasis na vlasy a odstrani ti mastnotu. Inak zihlavovy sampon je najlepsi, po rokoch, ked som pouzivala "kvalitnu" a drahu kozmetiku, sa naspat k nemu vraciam.
Este take moje rady, ktore na mna funguju (vlasy mam takmer po krize): vyskusaj si do samponu nakvapkat par kvapiek citronu, vlasy ti to precisti, neopakuj to vsak privelmi casto.. ak mozes, vlasy si fenuj, nepouzivaj ziadne balzamy, nehraj sa s nimi a nesahaj si na ne a nekupuj si sampony 2v1.
Yogi19
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Yogi19 »

Žihľavový šampón je najlepší od značky Dixi. Skús ho niekde pozrieť, krásne vonia a vlasy sú na dva dni v poriadku (ale musíš si ich vyčesať)
TheMEMBER
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa TheMEMBER »

Ja mam dlhe vlasy, tak po prsia a umyvam si ich vzdy minimalne po 4och dnoch a ked nechodim dlhsiu dobu medzi ludi tak dlhsie.

Ak chodim von, vlasi mi vydrzia tie spominane 4dni, na 4ti den si ich uz musim umyt. Ono by som teoreticky vydrzal aj 5 mozno aj 6dni. Totizto vzdy si ich rano cesem mokrym hrebenom (ale tak aby vlasi neboli mokre ale tak jemne navlhcene a robim to hlavne preto, lebo inak po rozcesani by som vyzeral ako keby ma kopla elektrina), ak by som ich takto cesal aj vecer, mozno by vydrzali aj tyzden a daco maximalne. Ale vecer sa mi ich cesat uz nechce.

Co sa tyka umivania, tak skoro vzdy si dam sampon na vlasy. Pouzivam sampon na mastne vlasy, nejaky garnier fructies ci ako sa to pise. Sampon si nedavam len vtedy, ak sa sprchujem druhy alebo treti den po umiti aj so samponom.
Napísať odpoveď