Maturita- písanie do zadania
Maturita- písanie do zadania
Zdravim, chcel by som vediet vas nazor, pripadne skusenosti na tuto temu. v skole nas totizto buzeruju, ze do zadania na maturite NEMOZEME pisat. nieje to chore? zevraj si mame vsetko pisat na pomocne papiere, co sa mi zda ovsem sprostost, hlavne pri cudzich jazykoch.
ako to funguje na inych skolach? len my sme taka debilna skola? (gympel.)
ako to funguje na inych skolach? len my sme taka debilna skola? (gympel.)
-
viper1993
Medium Professional
- Kontaktovať používateľa:
Re: Maturita- písanie do zadania
U nas detto. A asi na kazdej skole. Zaujimalo by ma co by mi spravili keby som im to zadanie odovzdal popisane(zakruzkovane moznosti, nacrty v matike). Daju mi ze som nezmaturoval? 
Robí sa to hádam na každej škole.Učiteľky si chcú nechať čisté zadania aby ich mohli ukázať napr. tretiakom, že ako vyzerajú maturitné zadania a aké úlohy sú v nich.
-
Anem
Star
U nás to máme povolené.
Myslim ze nemaju pravo ti nic spravit ked do toho budes pisat. Buzeruju len preto, ako uz bolo spomenute, aby si mohli ciste zadania nechat a buduci maturanti si mohli robit tie testy.
Ked si nieco nebudem stihat prekreslit/prepisat na papier, tak sa s tym urcite nebudem srat a napisem to v klude aj do zadania.
Moja maturita, nie ich
Ked si nieco nebudem stihat prekreslit/prepisat na papier, tak sa s tym urcite nebudem srat a napisem to v klude aj do zadania.
Moja maturita, nie ich
aby sa vám to potom nevypomstilo na ústnych 
Pri SJL a cudzom jazyku písať nepotrebujete absolútne.
Pri Matematike je to tiež jedno, keďže najskôr máte celú lavicu pre seba, a pomocný papier, ktorý vám DAJÚ oni, tam máte tiež. Nehovorte mi, že ak máte oboje pred sebou, tak vás to bude brzdiť. Navyše, maturita je všetko, len nie náročná na čas. Písať do zadania mi príde iba ako zbytočná provokácia, na žiadnych serióznejších testoch sa to nerobí.
Pri Matematike je to tiež jedno, keďže najskôr máte celú lavicu pre seba, a pomocný papier, ktorý vám DAJÚ oni, tam máte tiež. Nehovorte mi, že ak máte oboje pred sebou, tak vás to bude brzdiť. Navyše, maturita je všetko, len nie náročná na čas. Písať do zadania mi príde iba ako zbytočná provokácia, na žiadnych serióznejších testoch sa to nerobí.
-
Michaelo
Hardcore addict
Súhlas s Henym-om.
Písať do zadania nie je vôbec potrebné na SJ, ani AJ a pri matematike dostanete dosť pomocných papierov aj na 2 maturity (ak nepíšete "slony").
Písať do zadania nie je vôbec potrebné na SJ, ani AJ a pri matematike dostanete dosť pomocných papierov aj na 2 maturity (ak nepíšete "slony").
no neviem, ja cudzi jazyk robim casovo LTT. tak hladam nieco, co ma urychli 
Ja práveže rýchlostne dávam maturity aj s polhodinovými rezervami. Skús si nejaké SCIO, tam dôjdeš do polky. 
Ak to nestíhaš, treba si zvoliť stratégiu, ako to čo najrýchlejšie riešiť. (Rada nad zlato, viem.
)
Ak to nestíhaš, treba si zvoliť stratégiu, ako to čo najrýchlejšie riešiť. (Rada nad zlato, viem.
Ale veď na maturách máš odpoveďový hárok pre krížikovú časť (možnost a,b,c,d inak nazývaná externá časť) a odpoveďový hárok pre dopisovaciu časť (interná časť - tu patrí aj sloh). Aký má význam písať odpovede do zadania maturity a potom to prepisovať do odpoveďových hárkov? Veď tým stratíš ešte viac času, prípadne nestihneš prepísať všetky odpovede.stejko napísal:no neviem, ja cudzi jazyk robim casovo LTT. tak hladam nieco, co ma urychli
A na tie odpoveďové hárky to písať musíš, lebo externá časť sa opravuje v BA strojovo, či počítačovo, či ako.
ide skor o to, ze hlavne pri "priradovackach" si mozes vyskrtat to co si uz pouzil. pripadne si zaznacit, medzi ktorymi odpovedami sa rozhodujes, aby si sa mohol k tomu neskor vratit.
No, nejak veľa času na tom aj tak nezískaš, max. tak minútu. A zaznačovať sa dá všeliako, maličké slabé bodky, čiarky, perom alebo ceruzkou - ak vám to oficiálne nepovolia. Netreba nad tým zbytočne filozofovať.