audiotrack napísal:keď začne škola, dozvieš sa. Všetko okolo maturít ti podrobne triedny vysvetlí. Na statpedu som nič nenašiel
shiit, to budu take 2tyzdne ako posledne 2 tyzden v juni - som nevedel ci z mat nevyletim..
a ak by som z nej maturoval...to radsej idem vykladat kamiony do TESCA
audiotrack napísal:ako keby nestačila taká nízka úroveň maturantov, treba ju ešte znižovať
ale súhlasím s týmto: lebo spolužiak čo išiel z ročníka do ročníka len tak tak (priemerovo okol 4,5 a pravidelne robil komisionálky) tak zmaturoval a spolužiačka (čo bola priemerovo okol 2 až 3) si vytiahla blbú otázku a musí opakovať.
A to sa tyka iba gymplakov?Lebo tento sk.rok ma to caka
hmm matura teraz ci za komancov je to jedno ide o stres a stastie ja som nestresoval okrem sj som nic neucil a vsetko 1 2 iba sj 3 bo toho som sa bal a tam bol aj stres
jackb napísal:shiit, to budu take 2tyzdne ako posledne 2 tyzden v juni - som nevedel ci z mat nevyletim..
a ak by som z nej maturoval...to radsej idem vykladat kamiony do TESCA
no neviem na aku skolu chodis ale u nas na gympli mame povinny iba cudzi jazyk a slovinu, z matiky idu maturovat len ti co chcu...
Haha, maturita to bola poriadna fraska. Cloveku to dojde az na vyske, ze to co sa mal ucit na maturitu bolo oproti niektorym skuskam v podstate nic. Samozrejme ze dobre vysledky su vzdy plus, ale realita je ze maturitne vysvedcenie po mne nikto nikdy v zivote nechcel.
Zorg napísal:Haha, maturita to bola poriadna fraska. Cloveku to dojde az na vyske, ze to co sa mal ucit na maturitu bolo oproti niektorym skuskam v podstate nic.
Tak takyto nazor ma strasne vela vysokoskolakov(v podstate kazdy koho poznam) len neviem ci mam brat maturitu ako pripravu na vysku alebo len ako formalitu bez ktorej sa tam nedostanem
miki690 - ja by som to rozhodne bral ako formalitu bez ktorej z vysokej nebude nic. Ono s tym ucenim to zavisi aj od vysokej skoly, mal som kamaratov ktory aj vysoku vystudovali ze ani nevedeli ako.
Chvalabohu ze to uz vsetko mam za sebou, nie ze by som sa niekedy nevratil do studentskych cias, ale take statnice by som si uz zopakovat nechcel
Zorg napísal:Haha, maturita to bola poriadna fraska. Cloveku to dojde az na vyske, ze to co sa mal ucit na maturitu bolo oproti niektorym skuskam v podstate nic. Samozrejme ze dobre vysledky su vzdy plus, ale realita je ze maturitne vysvedcenie po mne nikto nikdy v zivote nechcel.
a na výšku si sa ako dostal? chceš mi povedať že ho nežiadali?
No troska Vam to objasnim. Dnes sa maturitna komisia sklada z 3 clenov: 1.predseda - musi byt z inej skoly
2. skusajuci - moze byt aj z inej skoly
3. prisediaci - moze byt aj z inej skoly
Za komousov a este dlho potom to bolo takto:
1. predseda - z inej skoly
2. podpreceda - domaci
3. triedny - domaci
4. skusajuci - domaci
5. prisediaci -domaci
Aj vtedy , ale hlavne dnes ma kazdy "1 hlas" - to znamena, ze nikto v hodnoteny nie je nadradeny (skusajuci a prisediaci mozu prehlasovat predsedu)
A co sa tyka porovnania maturit: aj vtedy aj dnes sa studenti museli ucit a rovnako sa bali. Ucivo sa moc nezmenilo. Vo vacsine pripadov takmer vobec. Teraz viac studentov prepada(myslim na gymply), ale nie vobec koly vacsim narokom.
Podla mna je jedno ci sa maturovalo dnes alebo pred 20rokmi
bruno12 napísal:
Aj vtedy , ale hlavne dnes ma kazdy "1 hlas" - to znamena, ze nikto v hodnoteny nie je nadradeny (skusajuci a prisediaci mozu prehlasovat predsedu)
nemá náhodou predseda 2 hlasy? veď keď predseda maturitnej komiesie povie známku, nikto ju nezmení. Skúšajúci navrhuje, ale predseda bud súhlasí ale dá známku ako uzná za vhodné.
su tam traja a kazdy moze navrhnut znamku. Keby mal 2 hlasy predseda a ty dvaja dalsi by nesuhlasili, tak by sa nedohodli na znamke. Preto maturitna komisia ma neparny pocet clenov
ako je potom mozne, ze u mna vsetci navrhovali znamku 1, okrem predsednicky, ktora trvala na 2. Ostatni sa mohli aj poskladat, lebo predsednicka mala hlavne slovo. Je to presne tak ako napisal audiotrack. Skusajuci navrhne znamku a ak sa predsedovi nepaci, tak ju jednoducho zmeni.
presne toto je to čo hovorím. neviem kedy bruno12 maturoval, keď si pamätá ako to bolo za komunistov (lebo to ja neviem) ale ja som maturoval tento rok, tak viem ako to bolo. Od septembra nam hovorili o tom, že predseda je šéf
A ty si bol pri tom ked sa rozhodovalo o tvojej znamke?? Nebol. Tak ako mozes taketo nieco tvrdit. Co myslis na co tam je prisediaci. Aj on ma hlas. Ver mi je to tak ako hovorim. Zazil som to niekolkokrat
no maturoval som 1990. Teda tesne po roku 1989 a to takmer ziadne zmeny nenastali, iba ak odpadlo niekolko otazok co sa venovali komunistickej stane, vychove, atd
bruno12 napísal:no maturoval som 1990. Teda tesne po roku 1989 a to takmer ziadne zmeny nenastali, iba ak odpadlo niekolko otazok co sa venovali komunistickej stane, vychove, atd
že nie? asi si nesledoval keď sa tak medializovalá "nová forma maturitnej skúšky". Môj brat maturoval dva roky predo mnou, tak viem že to sa ešte ťahali lístočky, žiadné externé formy, žiadna praktická časť.. tak mi nevrav že nenastali žiadne zmeny