MB socket 775
MB socket 775
chcem sa spytat ci by sa dala na tuto dosku dat 2 graficke karty..
http://www.euromedia.sk/?cls=ProductDet ... _id=158715
poradte pls ..dik
http://www.euromedia.sk/?cls=ProductDet ... _id=158715
poradte pls ..dik
no tak intel grafika je ale tieto integrovane stoja za prt.....pato83 napísal:Zalezi na co dobra? Dobra je, je to intel doska, intel cipset, intel grafika, takze by to malo vsetko krasne pasovat. Ovladace na vsetko vyda taktiez intel. Taketo riesenie je urcite najstabilnejsie, teda aspon na to ma predpoklad. Ale pre hracov a fajnsmekrovto nebude dobra volba.
no tak je dobra..ale myslim parametrami ci je dobra..
Vzhladom na co? Dneska su uz dosky, ktore su prespikovane roznymi vymozenostami, plno slotov pre upgrade, v biose sa da v pohode stratit atd. Pis prosim ta nieco z coho sa da vychadzat, ked chces dostat jasnu odpoved. Ked nieco porovnavas, tak vzdy vzhladom na nieco....
P.S: K tvojej druhej zalozenej teme, ak nenapises, aka to je doska, tak nehrozi, ze ti niekto povie, ako to zapojit. Si napisal iba typ cipsetu Via P4x333 a to je teraz uplne nepodstatne. Ak tam nie je uvedeny vyrobca, tak aspon kvalitnu foto tej dosky alebo cokolvek.....
P.S: K tvojej druhej zalozenej teme, ak nenapises, aka to je doska, tak nehrozi, ze ti niekto povie, ako to zapojit. Si napisal iba typ cipsetu Via P4x333 a to je teraz uplne nepodstatne. Ak tam nie je uvedeny vyrobca, tak aspon kvalitnu foto tej dosky alebo cokolvek.....
http://www.euromedia.sk/?cls=ProductDet ... 8715&Tab=2
Áno, na svoju dobu (1-2r dozadu) to bola dobrá doska a ešte ani dnes by nemala patriť do starého železa, jej parametre sú ešte stále v norme. Samozrejme veľká nevýhoda dosiek od Intelu je to, čo spomínal pato83, tj. čo sa týka taktovania a rôznych nastavovačiek a featuritieq (napr. možnosť využiť SLI/Crossfire) je úplne nanič. Dosku od Intelu by som si vedel predstaviť v kancelárskom PC (office/Internet), resp. v nejakom serveri (veď aj hojko.com beží na serveri s Intel doskou)..socket: LGA 775
čipset: Intel G965
podpora CPU: Intel® Core™2 Duo, Intel® Pentium® D, Intel® Pentium® 4, Intel® Celeron® D
FSB: 1066/800/533 MHz
paměti: Dual channel 4xDDR2 800/667/533 MHz
int. 3D VGA Intel X3000
1xPCI Express x16, 3xPCI Express x1, 3xPCI
storage: 6xSATA, 1xATA, RAID
až 10xUSB 2.0
LAN: Gb LAN Intel® 82566DC
audio: 8 ch. HDA audio, SPDIF/OUT
IEEE 1394: FireWire 1394a
I/O porty: 1xParalel, 1xser. port, 2xPS/2, 6xUSB 2.0, SPDIF/OUT
formát: ATX
Áno, to platí.. ale pri hraní hier väčšinou potrebuješ vyžmýkať z kompu čo najväčší výkon a preto je dobré, ak doska podporuje taktovanie, čím vlastne zadarmo získaš výkon rádovo drahších komponentov. Na doske od Intelu to nedokážeš. Preto to Tvoje tvrdenie sa dá upraviť, že CPU Intel + Chipset Intel je najlepšie riešenie.. (avšak pri tejto kombinácii zase napr. nemôžeš použiť dve grafiky od Nvidie)Fero270 napísal:lebo dakto vravi ze najlepsie je ked je MB intel+Cpu intel...
ASUS, GIGABYTE (v dnešnej dobe sú tieto dve značky asi najrozšírenejšie), ABIT (v súčasnosti je ich už málo), DFI (drahé, ale dobré).. možno aj MSI (nízka cena).. a ak chceš silou mocou ušetriť každú korunu, tak sa dá aj ASROCK (avšak tu si už toľko nepotaktuješ)..Fero270 napísal:a ked sme uz pritom ze intel je dobry pre serveri tak pre take hranie hier a tak by si mi co doporucoval aku znacku?
ja sa budem rozhodovat, ked budem skaldat daky comp asi medz ASIS a GIGABYTE ...GIGABYTE podla mna vyraba celkom solidne dosky tak isto aj ASUS...brm napísal:ASUS, GIGABYTE (v dnešnej dobe sú tieto dve značky asi najrozšírenejšie), ABIT (v súčasnosti je ich už málo), DFI (drahé, ale dobré).. možno aj MSI (nízka cena).. a ak chceš silou mocou ušetriť každú korunu, tak sa dá aj ASROCK (avšak tu si už toľko nepotaktuješ)..
a vravis ze INTEl chipsertje najlepsi asi len pre serveri vsak?
Fero270.. rozlišuj výrobcu chipsetu a výrobcu dosky. Pokiaľ je chipset od Intelu na doske od ASUS/GIGABYTE, tak na hry a taktovanie je to dobrá voľba..
Napr. doska ASUS P5B má ten istý chipset od Intelu ako tá Tvoja, tj. chipset Intel 965, tj. obe dosky sú +/- rovnako výkonné a +/- rovnako dobré. Ale zatiaľ čo na Tvojej doske môže CPU/RAM bežať iba na základných taktoch, tak na ASUSke môžeš CPU pretaktovať bez väčších problémov aj o 1GHz..
Napr. doska ASUS P5B má ten istý chipset od Intelu ako tá Tvoja, tj. chipset Intel 965, tj. obe dosky sú +/- rovnako výkonné a +/- rovnako dobré. Ale zatiaľ čo na Tvojej doske môže CPU/RAM bežať iba na základných taktoch, tak na ASUSke môžeš CPU pretaktovať bez väčších problémov aj o 1GHz..
Dá sa povedať, že to je najhlavnejší rozdiel.
Ale ako som písal, vo všeobecnosti Intel procesory nie je problém pretaktovať bez väčších problémov o 1Ghz.. (osobné skúsenosti s P4 NW 1.8GHz @ 2.8GHz a teraz E6750 z 2.6GHz na 3.6GHz.. a zatiaľ som spustil všetko)
Hrám je jedno, či to máš nataktované alebo nie, hry nemajú žiadnu ochranu proti spusteniu na pretaktovanom počítači. Pokiaľ sa hra nespustí korektne, zvyčajne to znamená, že si to s pretaktovaním už prehnal.. a buď budeš musieť lepšie chladiť alebo znížiť pretaktovanie.Fero270 napísal:lebo som minule pocul od jedneho ze ked mas pretaktovany CPU nemusia ti ist dake hry a pod..
Ale ako som písal, vo všeobecnosti Intel procesory nie je problém pretaktovať bez väčších problémov o 1Ghz.. (osobné skúsenosti s P4 NW 1.8GHz @ 2.8GHz a teraz E6750 z 2.6GHz na 3.6GHz.. a zatiaľ som spustil všetko)