Mentolova zubna pasta

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
test
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Mentolova zubna pasta

Príspevok od používateľa test »

Hladam mentolovu zubnu pastu, ale tak poriadnu, ktora ma vystipe a ktora necha sviezi dych od mentolu. Roky pouzivam Colgate Max Fresh, ta mi pride najlepsia co som nasiel bezne v obchodoch. Vie niekto o niecom silnejsom? Lebo mam pocit, ze rozne Signal, Elmex, Sensodyne, tak robia pravy opak a nedavaju dokonca vobec mentol. A ja mam rad, ze to stipe a dych je sviezi.

Nehladam ustnu vodu, tu doma mam. Nehladam ani zuvacky, tie mam tiez doma, aj v aute.

Ak by niekto vedel poradit taku zubnu pastu s poriadnym mentolom, ze mi az prsty na nohach vykruti, tak budem strasne rad. Dakujem krasne :zuby:
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Re: Mentolova zubna pasta

Príspevok od používateľa cinges »

neviem o ziadnej paste, ktora by udrzala sviezy dych na viac, ako par minut.. Skus si kupit cisty mentol, preplachnut nim hubu a uvidis, ze ako dlho ti to vydrzi.. popripade mozes skusit mentol namixovat s obyc zubnou pastou.. Ale ak ti hned smrdi z huby, tak by som to asi riesil inak.. Ja mam cely den jednu zuvacku v ustach.. Nevoniam sice po certvej mate, ale aby sa odomna neodvracali ludia to bohate staci..
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

https://www.drmax.sk/curaprox-be-you-ri ... -zlty-set/
-mentolové perličky, ktoré spôsobujú, že osviežujúci efekt pasty sa uvoľňuje aj desiatky minút po čistení zubov.

je tam viac "príchutí"
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

nechapem, kde mi ostanu tie perlicky? v ustach? ved usta sa vyplachuju vodou po umyvani, ci medzi zubami? a nevidno ich? nezavadzaju?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hlavne si treba uvedomit ze mentol nesluzi na ochranu a dezinfekciu zubov. A prave preto je kopec past ktore ho nemaju. Napr slany Paradontax.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ak chces sviezy dych tak zubna pasta nepomoze, potrebujes si poriadne vycistit zuby a to aj medzizubne pristory. Sam som bol prekvapeny, lebo vycitit zuby priadne sa treba naucit, ale zruci to sviezy (nie mentolovy) dych pokial sa znovu nenajes.

Proste sa treba zbavit bakterii v ustach a hrdle, tie sposobuju zapach (neratam fajcenie).
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Subjektivne mozem povedat, ze v tomto mi najviac pomohla sonicka zubna kefka.. cisti ovela lepsie a tym padom ti nema co smrdiet v ustach.. Ako, ziaden clovek na svete nebude mat bez zuvacky mentolovy dych, ale rozhodne pomoze dost kvalitne cistenie a udrziadne dobrych bakterii v papuli..
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

Základ je používať aj dentálnu niť a škrabku na jazyk. Medzi zubami sa toho udrží dosť a bežne s kefkou to nemáš šancu dostať preč. So škrabkou tiež zoškrabeš z jazyka rôzny povlak, ktorý zrejme tiež môže spôsobovať zápach. A potom podľa mňa stačí občasná žuvačka.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Prosim vas klud. Ja sa nepytam na zapach ust, nemam s tym problem. Nezaujimam sa ani o skrabky, ustne nite, medzizubne kefky, elektronicke kefky, ustne vody, zuvacky, gely, spreje a neviem co dalsie.

Chodim pravidelne na prehliadky k zubarovi, pouzivam ustnu nic, ustnu vody, mam sonicku elektronicku zubnu kefku.

Hladam len zubnu pastu, ktora bude obsahovat vela mentolu, aby to pri umyvani zubov pekne stipalo a hned po umyti som mal sviezi dych. To je jedine co hladam. Zuby si umyval 4x denne, niekedy aj 5x denne (nepouzivam iba elektronicku zubnu kefku, aby ma tu nahodou nezacal niekto poucat), ale pouzivanie ustnej vody (zeleny a modry Listerine poriadne stipe) sa neodporuca viac ako 2x denne. Preto hladam zubnu pastu, nic ine.

Neviem, ci chapete mojej poziadavke, lebo podla toho co tu citam, tak ste si vsetci domysleli problemy s ustnou hygienou, zapachom z ust, problem s jazykom, bakteriami a neviem co dalsie. Domyslanie bokom, dakujem.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Marvis Classic Strong Mint
je tam aj mensie balenie na skusku
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Tak ale tiež si asi nebudeš umývať zuby 10krát denne, aby si si každú chvíľu obnovil mentolovú chuť po paste. Tvoria sa ti sliny, prehĺtaš, piješ, ješ. To je normálne, že mentolová chuť nevydrží v ústach večnosť. Tie kvapky sú podľa mňa praktickejšie a sú dosť silné.
https://www.notino.sk/white-pearl/dental-care/
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

A musi to byt prave mentol?
Ja pouzivam euthymol a som spokojny. zo zaciatku to moze byt zvlastna chut a celkom vystipe ale ked si na nu zvyknes tak to uz tak moc tie prsty na nohach nevykruca.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Dakujem CheZteR, asi len ty jediny v tejto teme vies citat. Pre tych ostatnych opakujem - nehladam kvapky, platky, zuvacky, vody, kefky, skrabky ani nic podobne. Hladam cisto zubnu pastu.

lekoklatik - Ako to chuti, na co sa to podoba?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

A co tak namiesto mudrovania napisat preco to musi byt pasta? Alebo "nestaraj sa" a smitec? Celkom by som prijal konstruktivnu debatu namiesto trapnych poznamok.
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

pepermint
nemam to teraz ako porovnat, ale viem ze bracho spominal ze jemu to pripomina listerine
test
Hardcore addict
Hardcore addict

wladas: Uz som to pisal jasne a zrozumiyelne, ze hladam zubnu pastu a mam rad, ze to stipe a vonia po mentole.
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Mozes skusit aj Himalayu: https://mojahimalaya.sk/produkt/197-zub ... viezi-dych Nevystipe ako Listerine, ale chutovo mi vyhovuje posledne obdobie asi najviac (striedam mintku a bieliacu).
CheZteR
Redeemer
Redeemer

no ja som to pochopil tak ze chalan hlada zubnu pastu, ktora pri cisteni zubov poriadne vystipe a "chuti" po mentole
nepotrebuje aby mu cely den z ust bolo citit mentol, iba ma rad tu prichut pri cisteni zubov
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Spravne si to ako jediny pochopil. Dakujem Aiden, objednam par kusov na skusku a uvidim.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

tak čo otestoval si? lepšie ako tie z drogérie?
Napísať odpoveď