Zdravím vás, potreboval by som poradiť nejaký dobrý program, mám mikrovlnný internet: z panelovej antény na streche prechádza signál po kábli do AP EDIMAX WL-7209ap a potom dátovým káblom do PC... hľadám nejaký program do PC s ktorým sa dá pomerne presne vysledovať, ako sa mení kvalita spojenia pri natočení antény, aby som vedel kam ju umiestniť a nasmerovať tak, aby bol signál co nejlepší.
Je také niečo?? Vďaka.
meranie sily wifi signálu
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: meranie sily wifi signálu
je to dobrý program, ale asi sa s ním nedá spraviť to na čo som ja myslel, teda neviem či sa to vôbec dá nejakým programom spraviť, teda či vôbec taký program existuje.. ešte raz, montujem anténu na strechu a chcel by som mať v izbe na obrazovke PC počas toho nejaký ukazovateľ a ako by som točil anténou napojenou do môjho edimaxu a edimax napojený na môj PC tak by sa to ukazovalo ako sa mení signál.. (inak ide to takým spôsobom že dám adresu 192.168.2.xxx a vojdem do edimaxu a tam je taký chudobný číselný ukazovateľ a keď stláčam refresh tak sa mení ako točím anténkou, teda presne to potrebujem, len či sa to nedá aj nejakým prepracovanejším programom rovno cez PC)??
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V tvojom pripade ti nepomoze ziadny program, potrebujes zariadenie, ktore to dokaze. A kedze je tam AP, tak potrebujes AP, ktore dokaze ukazovat signal atd..., co zrejme tento Edimax nedokaze. Ak mas moznost, pozicaj si od niekoho MikroTik alebo UBNT zariadenie, tie by to mali zvladnut. Pripadne zober notebook, kup si redukciu a pripoj kabel z anteny priamo na notebook. Potom budes moct pouzit program na meranie signalu.
OK, vďaka