Mesh routre do domu

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Mesh routre do domu

Príspevok od používateľa Pheonix »

Ahojte, riešim pokrytie wifi celého domu. Rozmýšľal som nad jedným alebo dvoma repetrami ale koniec koncov som uvážil že je to už minulosť.

Osobne ešte nemám skúsenosť s meshom preto by som potreboval poradiť.
zaujala ma táto možnosť
https://www.alza.sk/tp-link-deco-m43-pack-d5586319.htm

Otázka ale znie či hlavný router teda do ktorého je prívod z optiky a je napájaný switch môže biť Archer9 AC1900 a po dome by osm rozhodil teda tie 3. MInimálne jeden z nich viem rovno pripojiť na lan sieť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Mesh routre do domu

Príspevok od používateľa hojko »

Aky mas velky dom, ked mas pocit, ze ti treba tri zariadenia??? Ide o bungalow ci nieco poschodove???

Cize budes to mat tak, ze z optiky ti pojde kabel do Archer9 AC1900, ktory bude sluzit ako router a k tomu pridas 3x Deco???
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Mesh routre do domu

Príspevok od používateľa aacid »

urcite si dobre pozistuj ci su navzajom tie zariadenia kompatibilne. ja som si kupil archer c6, ktory je od tp-linku a podporuje meshovanie a k tomu deco, ktore je od tp-linku a podporuje meshovanie ale tie meshovacie technologie neboli kompatibilne navzajom.
tiez by som sa zamyslel ci nechces uz wifi6, uz sa daju kupit aj wifi7 zariadenia a z toho pohladu mi pride wifi5 (ac) uz celkom zastarale. nejde iba o rychlost ale aj technologie su novsie, take meshovanie je na wifi6 prepracovanejsie urcite.
Napísať odpoveď