metodika výučby HTML, PHP, SQL + ostatné "krawinky"

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

metodika výučby HTML, PHP, SQL + ostatné "krawinky"

Príspevok od používateľa jurko.info »

Chlapy, mám extra problém pretože som lenivý. :o)

v šk. r. 2007/08 sa na našej základnej škole (9. ročník) v rámci výpočtovej techniky začne pokusné delené vyučovanie "tvorba webu"a skriptovacích jazykov (php) a samozrejme, že si spomenuli, že treba niečo ako metodické plány, ktoré nemajú (mali byť na ministerstve v januári) a ja ich mám vypracovať : - ( -

Nemáte niekto takéto metodické plány, aby som ich mohol len upraviť pre prostredie ZŠ a podpísať sa pod ne - mne sa fakt nechce dva týždne zabíjať písaním a veľmi by ste mi pomohli

PLÁN VÝUČBY
2 hodiny týždenne
2 hodiny týždenne rozšírenie preberanej látky ako krúžok
4 plánované exkurzie

no to bude od septembra zážitok :o(
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

hmm systematicky:
-zakladna kostra html
-formatovanie textu
-linky
-tabulky
-zaklady css

-zakladne prikazy v php
-cykly
-praca so subormi
-php+mysql

taketo nejake sme mali plany my a velmi mi sadli. kazdy rok sme mali koncorocny projekt. DMS, CMS system :)
jurko.info
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jurko.info »

takú sprostosť ako ako necenzúrovanú popravu S. Husseina som našiel za dve minúty, ale teraz ma google nejako ignoruje :-) alebo žeby som zabudol googliť?

metodický plán musí obsahovať rozpis plánovaného učiva na počet hodín za šk. r. s informačným popisom presne preberanej látky v tej ktorej hodine (+- 30%) + príklady a to sa mi nechce rozpisovať, ale asi budem musieť :-(
BeBe
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa BeBe »

mno co sa tyka HTML, ja by som dal cisto zaklady (co je to tag, br, img,.. 8) )

CSS by som nedaval, iba ak by bolo vela casu (ked tak iba spomenut, ze take daco existuje)

PHP: echo, cyklus, datove typy

SQL: create table, insert, select

zavrsil by som to jednoduchym prikladom

ku kazdej casti male cvicenie, pripomenutie, ze je toho viac a odkaz na W3C :)
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

BeBe napísal:CSS by som nedaval, iba ak by bolo vela casu (ked tak iba spomenut, ze take daco existuje)
no css je podla mna teraz velmi nevyhnutna zalezitost. aspon tie zaklady by mal vediet kazdy. definovat styl a hodit link na css subor a tak. potom ked sosne dizajn a tam css, tak bude kukat ako pedofil do kociara, ze co to je? css by som dal viac casu. lutujem, ze sme to brali len tak zbezne. neviem vobec optimalizovat teraz. ale aj tak dizajn nie je moja parketa. skor php ;)
Napísať odpoveď