Min. konfiguracia na upravu videii - co najlacnejsie (120€)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Min. konfiguracia na upravu videii - co najlacnejsie (120€)

Príspevok od používateľa Brahmin »

Kamarat ma poprosil ci by som mu vedel poskladat/zohnat PC, hlavne mu ide o to aby tento "novy" PC bol rychlejsie ako jeho doterajsi (AMD 64 3000+, 1,5GB RAM, HD 4650...) a druha priorita je cena, teda 120€
hrava hry ako AOE 3, RA3, Heroes 5, Warcraft 3 atd. (mozno ked bude mat lepsi PC tak bude hrat aj nieco novsie/narocenjsie), ale chcel by sa amatersky venovat editacii videii resp. by to chcel skusit ci by ho to bavilo... hovoril ze skusal aj na PC co ma teraz ale ze sa neda s tym pracovat, proste vsetko dlho trva...

otazka je da sa vobec nieco minimalne/schopne za tu cenu vyskladat?
ja uvazujem ze mu ponuknem PC ktory som skusal predavat aj tu: i-p-pc-c2q-q9400-4gb-ram-gtx260-t196456.html - postacovalo by to jeho poziadavkam? alebo dalo by sa najst nieco lepsie za tu cenu?
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Min. konfiguracia na upravu videii - co najlacnejsie (12

Príspevok od používateľa heker »

Kamarat by sa mal hlavne zobudit zo sna a k tej cene dopisat este jednu nulu na koniec. Inak tato tema nema ziadny vyznam.
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

ZA 120 eur bude rad, ked tam rozbeha Windowsy, nie este soft na strih videi.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

no ako ja chapem ja som mu to tiez vysvetlil, ze by mal zacat aspon na 600€ a aj on to chape, ale ako hovorim nechce to riesit profesionalne (zatial), mozno si nahra par videa na mobile nejak ich postriha prida efekty atd. po case zisti ze ho to nebavi a bude mat aspon rychlejsie PC, alebo zisti ze ho to bavi par mesiacov posetri a kupi si masinu za 1000€
na druhu stanu video sa editovalo aj pred par rokmi ked este neboli i3, i5 a i7... a C2Q boli "top" a poznam X "profesionalov" co na 10 rocnych notebookoch robia venceky, svadby, oslavy....
melonSVK
King
King

Príspevok od používateľa melonSVK »

Lenze kedysi mali videa 640x360 a zmestili sa na jedno CD. Dnesne PC si musia poradit s 1920x1080 (o 2K/4K ani nehovorim) a niekolkonasobnym bitrate. Pokial si chce upravit videa z telefonu, tak mu staci aj pocitac co ma teraz. Za 120 eur nic nezlepsi, nejaky rozdiel by citil az pri investicii 500+
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak myslim ze rozdiel medzi jednojadrovym AMD s 1,5GB RAM a stvorjadrovym Intel s 4GB RAM pociti urcite

na druhu stranu nebavime sa o kedysi pred 20 rokmi ked mali videa 640x360, ale zase nemam na mysli ani upravu videii z profesionalnych kamier natacajucich v 4K rozliseni, ako vravim mozno nejake video z mobilu (predpokaldam ze max. 720p) sak HD resp FullHD je standard mozno uz 10 rokov a ten procesor je stary 8 rokov tak si myslim ze by to mohla ta zostava zvladnut

ako som pisal vyssie chape aj on ze treba tam viac investovat, ale teraz investuje do PC 500+€ a zisti ze ho editovanie nebavi, pripadne nebude mat na to cas/nebude to vediet tak to budu prenho zbytocne vyhodene penaize, kedze PC mu staci v podstate na net, filmy, hudbu a starsie hry
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

Neviem si to vôbec predstavit. Naozaj, nechces zistit fakt ze aky software pouziva napr.? Lebo tie co napadaju mna, tie si ani nemyslim ze by na akt. pc zvladol. Mozno to fakt striha v nejakom vdube a na to mu staci hadam cokolvek ale to opat, upgrade nie je ani nutny :)
baldorex
Addict
Addict

Príspevok od používateľa baldorex »

Chcelo by to aj vedieť, čo konkrétne bude strihať, aký náročný strih, resp efekty video vyžaduje a kde to video bude prezentovať.

Na taký vlog na youtube ti kľudne stačí mobil a aplikácia za 5€ :)
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak predpokladam ze nejaku starsiu verziu sony vegas bude pouzivat, ale mozno sa mylim a ma iny program, ked budem s nim najblizsie v kontakte sa spytam a ked tak dam vediet

mozno si spravi par videii a bude ich zdielat s priatelmi na fb, mozno nedokonci ani jedno video lebo to bude prenho zlozite/casovo narocne a nebude sa prezentovat nikde a mozno za 2 roky bude mat na youtube 200 videii

pravdepodobne pozna niekoho kto pracuje s videom, alebo niekde nieco videl jemu sa to zapacilo a chce si to vyskusat a odomna chce hlavne rychlejsi PC ako ma doteraz, ktory by zvladol zakladnu/amatersku pracu s videom aby si to mohol vyskusat
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Brahmin napísal:tak myslim ze rozdiel medzi jednojadrovym AMD s 1,5GB RAM a stvorjadrovym Intel s 4GB RAM pociti urcite
Pociti. Lenže ten štvorjadrovy Intel za tych 120€ nekupi. A kde je ešte zvyšok HW?
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

sak tam som v prvej teme psial ze mu planujem ponuknut ten co som predaval aj tu i-p-pc-c2q-q9400-4gb-ram-gtx260-t196456.html
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

No veď mu to predaj za 120€, kde je problem?
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Ten PC je solídny za tie prachy. Moc lepšie to neposkladá. A na druhej strane nemá väčšiu hodnotu.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

takze pokecal som s nim a ked som mu povedal ze v podstate ten PC nebude za rozumnu cenu moct upgradovat dalej tak sa rozhodol ze pojde do novsich komponentov s tym ze zo zaciatku to nebude ziadna slava:

planujem dosku so socketom 1150 a chipset x87 alebo x97, Pentium Gxxxx alebo i3 (podla toho kolko € bude mat) a 2x4GB RAM, pre zaciatok by som pouzil jeho staru bednu, zdroj a HDD pripadne GPU (sa mi zda ze ma HD 4650 co by mala byt vykonnejsia ako Intel HD/HD4xxx) malo by to stat od 120€, samozrejme vsetko z bazara
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Grafika v tomto pripade nehralo rolu, ani ci tam bude ten Radeon alebo daka integrovana. Rozhodujuci je najma procesor, potom dostatok ram (zalezi ake video a efekty ide robit, pri FullHD 60FPs videu si tej ramky zhltne viac) a zisiel by sa aj SSD disk. Tie Geckove Pentia budu mozno horsie ako 4-jadro co sa tu spominalo, i3 nebude tiez ziadna slava.
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

Nech si hlavne ujastniť čo chce. Nevidím dôvod prečo nechce skúsiť strihanie a upravovanie videa na tej starej šunke a potom ak ho to chutí tak prejde na nový komp. Jedine o čo tam ide hlavne tak ide o renderovanie a to nech pustí cez noc a ráno keď sa zobudí tak by to mohol mať ak boh dá.

Podľa mňa je zbytočné dávať také prachy na pc to je ako keby si si kúpil osra.... hajzlak a chcel ho ešte využiť proste je to naprd. Jednoducho nech našporí ešte nejaké prachy a nech si kúpi lepšie.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

tak to je zostava len pre zaciatok, casom dokupi SSD mozno viac RAM a z vianocnych premii si mozno kupi i5 alebo i7...
prenho je hlavna priorita mat rychlejsi pc ako doteraz a nechcel by zas o 2 roky kupovat novy PC, maximalne vymenit/pridat 1-2 komponenty

co sa tyka tej upravy videii tak to je na nizsom mieste priorit, proste jemu nebude vadit ze sa mu bude renderovat video 16hodin (8 hodin noc + 8 hodin v praci), on si to chce len vyskusat, ale zase ani neche teraz vyhodit 120€ za PC ktory bude za 2 roky menit za novy, ked moze teraz dat 120€ za "kostru" PC a behom roka si z neho spravit PC na dalsich 10 rokov (ked berem v uvahu ze ten PC co ma teraz pouziva tiez nieco cez 10 rokov)
Pheonix
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Pheonix »

To neviem ako chces vyčarovať. Každá nová rada procesora je závislá na novom sokete a na ram. Preto je nereálne postaviť niečo na 120€ a tvoj plus to updatovat. Ale komu niet rady tomu niet pomoci.
Brahmin
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

neviem co myslis tym vycarovanim
to je pravda ze kazda nova rada je zavisla na novom sockete a ram, ale ja myslim upgradovanie v ramci generacie, cize napr. z G3420 na i5-4690 - investicia 150€ a uz ma slusny PC na par rokov a pokial by sa mi podarila zohnat doska s chipsetom x97 za slusnu cenu tak moze upgradnut aj z 4 rady na 5 radu len vymenou CPU

sam som pri upgrade zo socketu 775 zacinal s Z87+G3258 a investiciou, po odpocitani predaja starych komponentov, 110€
Napísať odpoveď