[JS] Minimalizáia kódu

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

[JS] Minimalizáia kódu

Príspevok od používateľa Hensym »

Ahojte, vyvíjam jednoduchú Javascript hru, ale keďže je určená pre mobilné zariadenia (hlavne Android) a nepôjde teda o natívny Android kód ale o port na báze PhoneGap, bude to papať trošku viac výkonu, ako keby to bežalo na natívnom kóde.

Preto z toho chcem vyťažiť čo najviac a okrem toho že sa budem snažiť to X krát prepísať čo najrozumnejšie, zvažujem aj minimalizáciu kódu. Viem, že tak dokážem zmenšiť veľkosť .js súborov aj o stovky percent, ale chcem sa opýtať, či to má reálny dopad na výkon (optimalizáciu), a ak áno, či je to zanedbateľné percento, alebo nie. (Niekde som sa dočítal, že niekomu aplikácia beží na minimalizovanom kóde ešte horšie, a nevie prečo).

Taktiež by ma zaujímalo, či je mať 10 minimalizovaných .js súborov to isté ako 1 veľký, a ak nie, čo je lepšie.

Ďakovala. :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: [JS] Minimalizáia kódu

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ta optimalizacia ma vplyv pri weboch, kde ten JS subor musis stahovat, pri mobiloch to nebude velky rozdiel (ak tych JS nebudes mat desiatky az stovky, o com pochybujem).
Aiden
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Aiden »

Podla mna tam velky rozdiel nebude. Tie JS subory budu uz v telefone, cize dopad by to mohlo mat zrejme iba v rychlosti parsovania suborov. Osobne si myslim, ze akykolvek kus "neoptimalneho" kodu ublizi vykonu viac ako neminifikovane skripty.

Ohladom concatu, tam by som to zrejme hodil do jedneho suboru.

Prakticky mi to ale aj tak pripada ako optimalizacia nepodstatnych veci. Ak by si potreboval nejaky vyrazny narast vykonu, tak ti neostane nic ine, iba to prepisat do nativneho kodu.
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

Hensym napísal: ale chcem sa opýtať, či to má reálny dopad na výkon (optimalizáciu), a ak áno, či je to zanedbateľné percento, alebo nie. (Niekde som sa dočítal, že niekomu aplikácia beží na minimalizovanom kóde ešte horšie, a nevie prečo)
Nie, nemá to reálny dopad na zlepšenie výkonu a nemá to ani žiaden význam robiť v niečom takom ako PhoneGap. Byť na tvojom mieste tak by som sa oveľa viac radšej sústredil na samotný kód... Ten k hre ,ktorý si tu publikoval minule bol nič moc...
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Rozumiem, vďaka. :)
(Kód ktorý som publikoval minule zrejme už ani v súboroch neexistuje, celé je to teraz inak, o desiatky hodín ďalej, každým dňom niečo vylepším. Reálne to ide krásne aj na 4 ročných telefónoch, ale na vyslovene "volátkach" to stále značne seká. Uvidím čo z toho vyťažím.)
S-player
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa S-player »

Napísať odpoveď