Minulost a dnesna realita

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
Svetluška
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Re: Minulost a dnesna realita

Príspevok od používateľa Svetluška »

Mirec21 napísal:Kina uz vobec niesu take plne ako boli. Vacsina z nas si pozrie filmy na dvdckach alebo stiahne nelegalne z internetu. Tym padom zase sme doma a odcudzujeme sa od druhych.
To je fakt, ale na druhej strane vsetky normalne kina rusia alebo v nich davaju filmy len velmi kratky interval. Ak to ludom v danom case nevyhovuje a nechcu cakat dalsi mesiac kym budu davat film opat, idu bud do Palace-u alebo si film stiahnu/kupia. Potom sa niet co cudovat, ze ked si ludia maju vybrat medzi 2 listkami po 179 Sk a DVDckom ktorych cena je vacsinou od 400 Sk radsej si miesto dvoch listkov kupia film, lebo im zostane a mozu si ho hocikedy pozriet.
Grim-Reaperka napísal:hmm, mne to pride normalne. Mobil, auto, bez toho by sa zilo ovela tazsie. V buducnosti zase nieco vynajdu a bude zivot este jednoduchsi. A potom si ani bez toho nebudu ludia vediet predstavit zivot. Vyvoj nezastavis.
Vyvoj je fajn vec, ved keby ludia neskumali dodnes by sa zomieralo na choroby ktore obycajne rastliny a plody neboli schopne vyliecit, na druhy koniec Slovenska by sme sa dostali s konmi a vozmi za niekolko dni miesto par hodin a dalo by sa menovat este velmi vela uzitocneho co vyvoj priniesol.... ale o inom som chcela.
Ludia si vacsinou pochvaluju vydobytky doby, pretoze su uzitocne a setria cas. Paradoxom zostava, ze doba v ktorej zijeme je ovela uponahlanejsia nez bola v case nasich predkov, hoci im dnesne vymozenosti neboli dopriate.
Cim to je? Dnesny moderny clovek (cest vynimkam) zmysla nasledovne: "Najskor budem chodit dlho do roboty, aby som nasetril na mikrovlnku (alebo iny moderny vynalez) ktora urobi pracu rychlejsie a ja budem moct potom oddychovat." Stane sa. Clovek je spokojny a premysla dalej: "To je super, konecne mam trosku viac volna. Ale keby som este par tyzdnov vydrzal brat nadcasy, mohol by som kupit aj umyvacku riadu a mal by som este viac casu pre seba a rodinu," opat chodi do roboty, casom kupi umyvacku a znova setri na nove spotrebice... a cely kolobeh sa opakuje.
Vysledok: Clovek chcel mat vymozenosti aby mohol mat viac volna a popri dosahovani svojho ciela (hmotnej veci) zabudol preco to vlastne robil na zaciatku (volny cas) a ze tymto sposobom stravi viac casu v praci nez oddychovanim s ludmi na ktorych mu zalezi.
Zaver: Niekedy je lepsie mat doma priemerne spotrebice a chvilu volna s blizkymi nez najmodernejsie vybaveny byt a rodinu fungujucu prostrednictvom listkov na chladnicke s komentom ze "neskor" si to vynhradine....

Zelam pekny den a dufam, ze Vas tieto moje uvahy aspon trosku zaujali... :oops:
joejoe
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa joejoe »

mohli ludia pred 100rokmi mat ponatie o internete ? mozno za 100rokov vymyslia daku pitchovinku ktora bude namakana a budu vraviet : ako to ty debili z roku 2008/9 nemohli pouzivat...ako to zili.....a pritom nevies o com vravis takze neviem...tiez nechapem co si chcel tym povedat.

8)
Flinstone
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Flinstone »

ale zober si na druhu stranu kde by sme boli bez netu ci telefonov ? mam plno kamosov/kamosiek co som ich spoznal tak trosku na nete alebo uvediem priklad ... moja kamoska sa spoznala so svojim teraz uz byvalim tak ze si pozeral jej profil na pokecii .... a odkedy som sa s nim spoznal tak teraz sme dost casto spoluu a zakladame kapelu takze si myslim ze ano mas pravdu v niecom ale zas si predstav ake by to bolo bez toho ...
Napísať odpoveď