To je fakt, ale na druhej strane vsetky normalne kina rusia alebo v nich davaju filmy len velmi kratky interval. Ak to ludom v danom case nevyhovuje a nechcu cakat dalsi mesiac kym budu davat film opat, idu bud do Palace-u alebo si film stiahnu/kupia. Potom sa niet co cudovat, ze ked si ludia maju vybrat medzi 2 listkami po 179 Sk a DVDckom ktorych cena je vacsinou od 400 Sk radsej si miesto dvoch listkov kupia film, lebo im zostane a mozu si ho hocikedy pozriet.Mirec21 napísal:Kina uz vobec niesu take plne ako boli. Vacsina z nas si pozrie filmy na dvdckach alebo stiahne nelegalne z internetu. Tym padom zase sme doma a odcudzujeme sa od druhych.
Vyvoj je fajn vec, ved keby ludia neskumali dodnes by sa zomieralo na choroby ktore obycajne rastliny a plody neboli schopne vyliecit, na druhy koniec Slovenska by sme sa dostali s konmi a vozmi za niekolko dni miesto par hodin a dalo by sa menovat este velmi vela uzitocneho co vyvoj priniesol.... ale o inom som chcela.Grim-Reaperka napísal:hmm, mne to pride normalne. Mobil, auto, bez toho by sa zilo ovela tazsie. V buducnosti zase nieco vynajdu a bude zivot este jednoduchsi. A potom si ani bez toho nebudu ludia vediet predstavit zivot. Vyvoj nezastavis.
Ludia si vacsinou pochvaluju vydobytky doby, pretoze su uzitocne a setria cas. Paradoxom zostava, ze doba v ktorej zijeme je ovela uponahlanejsia nez bola v case nasich predkov, hoci im dnesne vymozenosti neboli dopriate.
Cim to je? Dnesny moderny clovek (cest vynimkam) zmysla nasledovne: "Najskor budem chodit dlho do roboty, aby som nasetril na mikrovlnku (alebo iny moderny vynalez) ktora urobi pracu rychlejsie a ja budem moct potom oddychovat." Stane sa. Clovek je spokojny a premysla dalej: "To je super, konecne mam trosku viac volna. Ale keby som este par tyzdnov vydrzal brat nadcasy, mohol by som kupit aj umyvacku riadu a mal by som este viac casu pre seba a rodinu," opat chodi do roboty, casom kupi umyvacku a znova setri na nove spotrebice... a cely kolobeh sa opakuje.
Vysledok: Clovek chcel mat vymozenosti aby mohol mat viac volna a popri dosahovani svojho ciela (hmotnej veci) zabudol preco to vlastne robil na zaciatku (volny cas) a ze tymto sposobom stravi viac casu v praci nez oddychovanim s ludmi na ktorych mu zalezi.
Zaver: Niekedy je lepsie mat doma priemerne spotrebice a chvilu volna s blizkymi nez najmodernejsie vybaveny byt a rodinu fungujucu prostrednictvom listkov na chladnicke s komentom ze "neskor" si to vynhradine....
Zelam pekny den a dufam, ze Vas tieto moje uvahy aspon trosku zaujali...