MKV formát videa
MKV formát videa
Ahojte mám jednu video stopu ktorá je vo formáte MKV. a potreboval by som to previesť do formátu avi alebo MP4 ale aby pritom zostala kvalita na 1080p neviete mi poradiť ako to spraviť prosím.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: MKV formát videa
Programov na konverziu mkv do avi existuje asi miliarda. Stači to zadať do googlu a nejaky si vybrať. V nastaveni ktorehokoľvek z nich si potom vyberieš rozlišenie a format cieľoveho videa ake len chceš. V čom konkretne je problem?
TV to nevie prehrať
Sprav remux do mp4 - ziadna strata kvality, rozlisenie aj vsetko ostatne zostane zachovane, len sa zmeni kontajner z mkv na mp4. Napriklad cez ffmpeg to jednoducho spravis takto, za predpokladu ze to mkv ma len 1 videostopu a 1 audiostopu:
ffmpeg -i povodne-video.mkv -c copy vystup.mp4
Tie softy na konverziu moc neodporucam, lebo velka vacsina z nich by nespravila len remux ale aj reenkodovala video a audio = strata casu a strata kvality.
ffmpeg -i povodne-video.mkv -c copy vystup.mp4
Tie softy na konverziu moc neodporucam, lebo velka vacsina z nich by nespravila len remux ale aj reenkodovala video a audio = strata casu a strata kvality.
nakoniec to robím cez VLC. Tak ja nechápem na pc mi zvuk ide na tv nie omfg
-
Soviet
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Bo na pc mas pravdepodobne potrebne codeky. Teda VLC ich ma.
ten remux som nikdy nerobil neviete mi povedat presne program ktorým to mám spraviť
-
Soviet
Darca
Vedhore ti to Human. prilozil https://ffmpeg.zeranoe.com/builds/
ale to je nejakom príkazovom riadku
-
Daniel9911
Professional
ja používam napr. freemake video converter
-
Soviet
Darca
Vsak kde je problem? Kazdy system ma prikazovy riadok. Ak mas Windows tak daj Win+R alebo Start->Spustit a napis cmd a ide sa. Ved mas google tak dokumentaciu mas ku vsetkemu 
http://www.hongkiat.com/blog/ffmpeg-guide/
http://www.hongkiat.com/blog/ffmpeg-guide/
Zmenit len kontainer dokaze AviDemux, jednoducho, dokaze tiez prekonvertovat len audio, takze video stopa sa len skopiruje a zvuk sa prekonvertuje do formatu ktory zvladne aj TV, je to ovela rychlejsie akoby sa konvertovala aj video stopa a nestrati sa ani kvalita obrazu.
Ako Video zvol Copy, ako Audio asi mp3, ako Format (kontainer) AVI alebo MP4. Pravdepodobne bude nutne pridat manualne priponu (.avi / .mp4).
Dalsia moznost, ak je viac zvukovych stop, je moznost zvolit inu stopu pre vysledny subor, ak tam je napr. stopa DTS, s ktorou maju niektore telky problem, tak zvol inu, napr. AC3, potom nebude nutna konverzia zvukovej stopy a pre Audio mozes zvolit Copy. - Toto pomaha aj ked telka nedokaze prepinat zvukove stopy a prva stopa je v inom jazyku ako pozadovanom. Nutnostou je pritomnost stopy v pozadovanom jazyku a formate.
Ak je subor velky, odporucam spravit malu kopiu kde su dialogy, len minutu, zvolit pre video/audio Copy, nasledne testovat konverziu zvuku a format, ulozit a vyskusat subor v telke, ci funguje zvuk, ci sedi synchronizacia s obrazom, potom konvertovat cely subor.
Ako Video zvol Copy, ako Audio asi mp3, ako Format (kontainer) AVI alebo MP4. Pravdepodobne bude nutne pridat manualne priponu (.avi / .mp4).
Dalsia moznost, ak je viac zvukovych stop, je moznost zvolit inu stopu pre vysledny subor, ak tam je napr. stopa DTS, s ktorou maju niektore telky problem, tak zvol inu, napr. AC3, potom nebude nutna konverzia zvukovej stopy a pre Audio mozes zvolit Copy. - Toto pomaha aj ked telka nedokaze prepinat zvukove stopy a prva stopa je v inom jazyku ako pozadovanom. Nutnostou je pritomnost stopy v pozadovanom jazyku a formate.
Ak je subor velky, odporucam spravit malu kopiu kde su dialogy, len minutu, zvolit pre video/audio Copy, nasledne testovat konverziu zvuku a format, ulozit a vyskusat subor v telke, ci funguje zvuk, ci sedi synchronizacia s obrazom, potom konvertovat cely subor.
Ja som si v takomto pripade vždy v mkv merge vyextrahoval len zvukovú stopu. Potom pomocou foobar alebo xrecode zkonvertoval z viacstopej do svojstopy a uloži do formátu mp3 .
Následne som opat stopu v mkv merge "prilepil" k originálu a tv s tým nemal problém.
Práca mi tak trvala cca 20-30 minút maximálne
Následne som opat stopu v mkv merge "prilepil" k originálu a tv s tým nemal problém.
Práca mi tak trvala cca 20-30 minút maximálne
Tak som to spravil a nejde to prehrať ani v powerdvdDreamer napísal:Zmenit len kontainer dokaze AviDemux, jednoducho, dokaze tiez prekonvertovat len audio, takze video stopa sa len skopiruje a zvuk sa prekonvertuje do formatu ktory zvladne aj TV, je to ovela rychlejsie akoby sa konvertovala aj video stopa a nestrati sa ani kvalita obrazu.
remux asi nepomoze, pokial mu nejde zvuk, tak to bude problem codecu a nie kontajneru. ako pise farnell, treba prekonvertovat zvukovu stopu.
Ktoru moznost z tych ktore som odporucal si skusal, vybrat AC3 stopu namiesto DTS, alebo konverziu audio stopy do mp3? Kolko je tam zvukovych stop a v akom formate? V telke nefunguje len zvuk, alebo nejde ani obraz? Skusal si vystrihnut len minutu bez rekompresie a testovat s tym? Prip. nejakych 20 sekund bez rekompresie niekde uploadni a mozmne to vyskusat.Pheonix napísal:
Tak som to spravil a nejde to prehrať ani v powerdvd
Načo špekulovať a testovať.
Pokiaľ jeho tv nepodporuje multikanal tak najrýchlejšie je to urobiť "rozbitim" v mkv merge. Zvuk upraviť dakym editorom ako som popísal vyššie a následne to spojiť opäť dohromady s obrazom v mkv merge. A ako som písal robota nie viac ako 20-30 minút a to som to ešte prehnal. Len vyextrahovanie zvuku z kontajneru zaberie 5 minút. Následná úprava 5 a "zošitie" opäť 5minut. A nestratí nič z obrazovej kvality. Možno trochu zo zvuku, ale ide o to ako ho prehrať.
Neraz som takto upravoval mkv pre môj Sony tv.
Pokiaľ jeho tv nepodporuje multikanal tak najrýchlejšie je to urobiť "rozbitim" v mkv merge. Zvuk upraviť dakym editorom ako som popísal vyššie a následne to spojiť opäť dohromady s obrazom v mkv merge. A ako som písal robota nie viac ako 20-30 minút a to som to ešte prehnal. Len vyextrahovanie zvuku z kontajneru zaberie 5 minút. Následná úprava 5 a "zošitie" opäť 5minut. A nestratí nič z obrazovej kvality. Možno trochu zo zvuku, ale ide o to ako ho prehrať.
Neraz som takto upravoval mkv pre môj Sony tv.
Telku mám samsung j6272. A video sa vôbec nespustilo.
Dole pridávam obrázok ako som to mal nastavené. Potom som šiel do file save a tam som nastavil vysokú prioritu.
Nenapísal by si mi krok po kroku postup ako to tam spraviť.
Dole pridávam obrázok ako som to mal nastavené. Potom som šiel do file save a tam som nastavil vysokú prioritu.
Nenapísal by si mi krok po kroku postup ako to tam spraviť.
Z tohto som usúdil,ze problémom je iba zvuk.Pheonix napísal:nakoniec to robím cez VLC. Tak ja nechápem na pc mi zvuk ide na tv nie omfg
Z mobilu sa to zle pise a musel by som sa dobre rozpamatat ako som to robil.
Dakedy dávno som robil návod na avmania , krok po kroku...
Edit:
Našiel som to skús
http://forum.avmania.e15.cz/viewtopic.p ... &sk=t&sd=a
Návod na to ako s mkv merge robiť, nájdeš aj na webe. Stačí využiť len google.
Je to smiešne jednoduché.
Dačo som upravoval pomocou xrecode no nepamätám si či zvláda tento program aj multikanal.
Otestovat len malu vystrihnutu cast je dobre prave preto, ze to nemusi fungovat a je zbytocne konvertovat cely subor, tiez kvoli moznemu poruseniu synchronizacie.
Ked nepomohla zmena kontaineru, tak mozno bude nutne prekonvertovat aj video stopu, to potrva dlhsie a strati sa ciastocne aj kvalita, takze ak to je stiahnuty film, je jednoduchsie stiahnut inu verziu.
Inak nastavene to vyzera byt dobre, mozes vyskusat pouzit iny format, nie AVI ale napr. MP4.
Este pre overenie, ma vysledny subor spravnu priponu - teda .avi? Myslim ze AviDemux uklada(l) predvolene bez pripony, takze to vyskusaj premenovat. Konverzia zvukovej stopy mozno nie je nutna, nastav najskor Copy, iba ak pojde obraz a zvuk nie, vtedy daj mp3.
Ked nepomohla zmena kontaineru, tak mozno bude nutne prekonvertovat aj video stopu, to potrva dlhsie a strati sa ciastocne aj kvalita, takze ak to je stiahnuty film, je jednoduchsie stiahnut inu verziu.
Inak nastavene to vyzera byt dobre, mozes vyskusat pouzit iny format, nie AVI ale napr. MP4.
Este pre overenie, ma vysledny subor spravnu priponu - teda .avi? Myslim ze AviDemux uklada(l) predvolene bez pripony, takze to vyskusaj premenovat. Konverzia zvukovej stopy mozno nie je nutna, nastav najskor Copy, iba ak pojde obraz a zvuk nie, vtedy daj mp3.