.mkv ---> .mpeg2

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
Petoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

.mkv ---> .mpeg2

Príspevok od používateľa Petoo »

s cim by ste mi odporucili prekonvertovat mkv do mpeg2? ide mi o prekonvertovanie vo vysokej kvalite, chcem aby to vyzeralo pekne na telke (HD READY LCD)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Najlepší obraz by bol, keby si spojil počíťač s LCD ako monitor. Tak by si mal 100% HD rozlíšenie, nastavíš také rozlíšenie ktoré podporuje televízor s pc, napr. 1280x768 60 Hz by malo fungovať (keď je tam taký vstup).

Oplatí sa, keď je tam veľká obrazovka 100 cm+, taký obraz by si mal len blu-ray alebo hd-dvd prehrávačom ináč nie, platí sa vyskúšať. :)

Konvertovať na dvd sa dá s nero, nastavíš 2-pass kodovanie tak je lepšie.
Petoo
Star
Star

Cesar napísal:Najlepší obraz by bol, keby si spojil počíťač s LCD ako monitor. Tak by si mal 100% HD rozlíšenie, nastavíš také rozlíšenie ktoré podporuje televízor s pc, napr. 1280x768 60 Hz by malo fungovať (keď je tam taký vstup).

Oplatí sa, keď je tam veľká obrazovka 100 cm+, taký obraz by si mal len blu-ray alebo hd-dvd prehrávačom ináč nie, platí sa vyskúšať. :)

Konvertovať na dvd sa dá s nero, nastavíš 2-pass kodovanie tak je lepšie.
hmm, to s tym prepojenim mi je jasne.. ide len o to ze moj notebook nema DVI vystup, ma len VGA... cize tato moznost pada

EDIT:// mam nero 6.6.1.4 - skusal som to dat prekonvertovat, no mkv mi to nepodporuje :cry:
digo
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa digo »

vo VirtualDube si neskusal?? myslim, ze tam by to islo :roll:
skus este aj trochu pogooglit :wink:
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

prve 3 odkazy z googlu:
http://forum.doom9.org/archive/index.php/t-69938.html
http://www.cdrom-guide.com/forums/showt ... p?t=265715
http://www.riverpast.com/en/support/tut ... v/mpg2.php

Preco chces prevod z mkv (pravdepodobne mas 720p,alebo 1080p HiGH DEFiNiTiON) do MPEG2?
Pokial mas na mysli DVD format(MPEG2), dosiahnes rozlisenie 720*576pix a to sa ani zdaleka nepodoba na HD :(
Cesar
Addict
Addict

Petoo napísal:hmm, to s tym prepojenim mi je jasne.. ide len o to ze moj notebook nema DVI vystup, ma len VGA... cize tato moznost pada
Ja to spájam cez VGA a je to notebook, keď ten televízor nemá VGA-vstup tak neviem či exituje redukcia alebo niečo podobné. Keď chceš skutočné hd rozlíšenie tak buď hd-dvd/blu-ray prehrávač alebo počítač s hd ripom ináč sa nedá a cez počítač je to stále lacnejšie a je dosť hd-ripov na nete a hd-disky sú drahé a je ich aj málo u nás.

Keď t o skonvertuješ na dvd tak to nemá význam, taký obraz tam samozrejme nebude.
Petoo
Star
Star

minob napísal: Preco chces prevod z mkv (pravdepodobne mas 720p,alebo 1080p HiGH DEFiNiTiON) do MPEG2?
Pokial mas na mysli DVD format(MPEG2), dosiahnes rozlisenie 720*576pix a to sa ani zdaleka nepodoba na HD :(
originalny zdroj vo formate mkv ma 720 riadkov.

pokial sa nemylim, cez VGA sa taktiez neda prenasat HD obraz, naviac sa tu jedna o analogovy prenos obrazu - kvalita nebude podla mojho nazoru na kvalitnej telke ktovieaka. mozno sa mylim.

do MPEG2 to chcem prekonvertovat preto, lebo z tychto vsetkych faktov mi vypliva, ze to bude najvacsia mozna kvalita aku mozem bez DVI vystupu na notebooku a podpory mkv u prehravaca dosiahnut.
SSemteXX
Guru
Guru

Príspevok od používateľa SSemteXX »

jednoznacne Total Video Converter ... :wink:
Pedro109
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Pedro109 »

Petoo napísal:originalny zdroj vo formate mkv ma 720 riadkov.

pokial sa nemylim, cez VGA sa taktiez neda prenasat HD obraz
a ked ma niekto pripojeny PC monitor k PC cez VGA? Tak si myslis ze co mu to ide 640x480?? Cez VGA by ti to malo ist, skus pripojit notas k LCD cez VGA, bude to urcite kvalitnejsie ako robit nejaky rip do MPEG2
Cesar
Addict
Addict

Petoo napísal:pokial sa nemylim, cez VGA sa taktiez neda prenasat HD obraz, naviac sa tu jedna o analogovy prenos obrazu - kvalita nebude podla mojho nazoru na kvalitnej telke ktovieaka. mozno sa mylim.
Aj veľa monitorov ide cez VGA a je tam obraz zašumený, nie je bohvieaký, je neostrý???? Viedel si už zapnutý monitor? :lol:

Dosť sa mýliš. Cez VGA, kde môžeš nastaviť hocijaké veľké rozlíšenie aj viacej ako 100 Hz (čo samozrejme váš televízor ani neprehrá) nie je kvalitné??? Cez scart-cinch s 25 Hz pal a nízkym rozlíšením to bude lepšie? :lol: :lol: Aj keď má dvd-prehrávač hd-výstup sa zďaleka nepriblíži keď je full hd rozlíšenie.

Pozri sa na obrázok aký je rozdiel pal a hd 720p/1080i:
Prílohy
700px-Common_Video_Resolutions.svg.png
Petoo
Star
Star

SSemteXX napísal:jednoznacne Total Video Converter ... :wink:
vdaka, presne toto som hladal :) K+.

...dobre, skusim to prepojit cez to vga :idea:
Napísať odpoveď