Môže sa osobám mladším 18 rokov predávať>nealko<pivo?

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
erytrocyt
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Frikso: No mám meter osemdesiat a váhu 75 kg, takže chrbát ako kredenc určite nemám :lol: No korba nie som no... :)
MurphY
Professional
Professional

Príspevok od používateľa MurphY »

audiotrack dal dobry priklad je to ako so zapalkami alebo so zapalovacom
je to iba rozhodnutie predavaca.. ked ti ho nepredaju tak si ho objednat cez internet tam najdes vsetko..
barcica
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa barcica »

ako neviem preco by nemali ..vsak to ma v nazve ze nealkoholicke pivo takze no problem...ako u nas enni problem ani z niecim tvrdsim nieto s nealkoholickym pivom :lol: :lol:
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Aj nealkoholické pivo obsahuje alkohol (malé množstvo). Je to aj na fľaške (napr. Zlatý Bažant (svetlé nealkoholické pivo): Obsah alkoholu max. 0,5% objemu)
creb
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa creb »

len tak medzi nami aj nealko pivo ma (velmi maly) obsah alkoholu takze teoreticky to alkohol je ale podla mna z coho sa neda opit to alkohol nieje takze pre mna za mna nech si deti cucaju namiesto kakaa v skole na prestavke zlaty bazant nealko ja z toho nezbohatnem ani nekrachnem :)
ob3l1x
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa ob3l1x »

dobre takze vsetci uz snad vieme ze aj nealko pivo obsahuje urcitu cast alkoholu aj ked ho nie je vela cize myslim ze uz sa nemame k comu vyjadrovat kedze sa tu stale opakuje to iste ...
Proste predat by im ho mali lenze je to na posudeni predavaca/ky ci preda neplnoletym "nealkoholicke" pivo ...

ak sa tu bude aj nadalej opakovat stale len to iste bude lock.
qwerty-xyz

Re: Môže sa osobám mladším 18 rokov predávať>nealko<pi

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

Racius napísal:No párkrát sme s kamarádom dostali super nápad, že si kúpime pivo, ale nealkoholické. :D Skúšali sme 3-krát a nepredali nám ho, že je to pivo, ale že je nealko, to im bolo jedno. Skúšali sme to prvý raz v siedmom ročníku, potom v ôsomom, čiže sme mali okolo 13-14 rokov. :)
Keď som ale relatívne nedávno bol na maminu žiadosť skúsiť kúpiť nealko, tak mi ho predali. Jak je to možné... ?

Váš názor na vec ? Môže sa osobám mladším ako 18 rokov predávať nealkoholické pivo ?

Podotknem ešte, že keď sme ho išli kupovať, tak samozrejme sme nešli spolu, on ho kupoval sám.
Nealko pivo by vam mali predavat! Ale klasicky alkohol a cigarety vobec nie! Potom to aj tak vyzera,kopec deciek opitych beha po meste... :roll:
Pytat obciansky od kazdeho... :wink:
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

ziadny zakon toto pokial viem neupravuje, takze je to fakt len na logike, rozhodnuti a nalade predavaca - tak ako pri normalnom alkohole(tam bohuzial, z 13 rocnych opitych deciek je mi smutno)
Tomasito
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Tomasito »

lol, prekvapuje ma, ze predmetna otazka si doposial vyziadala AZ takmer 2 strany diskusie. Trestny zakon v §175 (Podavanie alkoholickych napojov mladezi): "Kto sústavne podáva alebo vo väčšom množstve podá osobe mladšej ako osemnásť rokov alkoholické nápoje, potrestá sa odňatím slobody až na tri roky." Alkoholickymi napojmi – su liehoviny, destilaty, vino, pivo a ine napoje, ktore obsahuju viac ako 0,754 objemoveho percenta alkoholu (§ 1 zak. c. 219/1996 Z. z.).
enter00
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa enter00 »

Tomasito napísal:..
to mas tak, dokial nepride JUDr Tomasito, nie je nic jasne :)

//Tomasito: Doktor? Kto? Ja? Ironia? Prejde : P
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa jackoff8 »

niektori predavaci ti predaju vsetko dokonca som videl ako predali nejakemu decku vodku ale niektori su c estni tym hold
erino
Expert
Expert

Príspevok od používateľa erino »

aj mne sa stalo ze my nepredali a uz velmo vela razy
Frito22
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Frito22 »

audiotrack napísal:podľa mňa s nealkom nemajú čo robiť drahoty, ale je to subjektívne rozhodnutie predavača. Takisto ako nechcú predávať zápalky, a darmo malé deti hovoria že ich kupujú domov :)
No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi tak
Vincko
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Vincko »

Frito22 napísal:No zapalky by nemali robit rozruch aj ked malym detom radsej nie.ale ked som mal asi tak 9-10 rokov tak som chodil do obchodu ked mama povedala ze treba daco kupit .ja som sa tesil lebo som si mohol kupit nejaku sladkost.Prisiel som do obchodu a nakupil co bolo treba a pytam sa ci maju mars (tycinku, tam nebola samoobsluha) vylozila na stol cigarety mars .Myslim ze by nemala problem by mi ich predat takze asi tak
Tie cigarety by ti nemala predať. Je to dané zo zákona, ale keď vidí že decko kupuje chleba, mlieko, maslo a k tomu jedny marsky tak asi si 10 rocne decko nedovoli kupit marsky z maminych penazi, tam je logicke ze idu mame alebo ocovi. Keby povedalo ze marsky plati zvlast, tak niet pochyby o tom ze tie cigarety nepreda.

K tomu nealko pivu. V krcme alebo hocikde inde je napisane:"zakaz predaja alkoholickych napojov osobam mladsim ako 18 rokov."
A tak sa mi naskytuje otazka? Kde je problem? nealkoholicke pivo je nealkoholicky napoj. Keď ti nechceli predať nealkoholické pivo, mal si si pítať alkoholickú kofolu. Odôvodnenie: vsak je to len kofola. Taky moj nazor.
Napísať odpoveď