Mobilná klimatizácia

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
DanielDevil
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Mobilná klimatizácia

Príspevok od používateľa DanielDevil »

Čaute,

máte niekto skúsenosti s mobilnou klimatizáciou? Napr. ako dobre funguje, aká je hlučná, aká zložitá je inštalácia, jednoducho osobné skúsenosti, prípadne aj odporúčania na konkrétny model. Ideálne niečo lowcost, okolo 300€ ak by bolo niečo schopné v tej cene. Som v podnájme a nemám možnosť riešiť klasickú klimatizáciu a cez leto tu býva neskutočne teplo.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Mobilná klimatizácia

Príspevok od používateľa aacid »

aj pri mobilnej treba mysliet na to ze niekam treba ten teply vzduch vyfukovat. pokial si nemozes vyzerat dieru do steny pre velku klimatizaciu, tak asi nebudes moct ani pre prenosnu.

my sme to kedysi riesili tak ze sme jednoducho ten vyvod dali do okna ktore bolo otvorene na vetracku, ale to je potom neefektivne ked mas pustenu klimatizaciu a otvorene okno...
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

cez vetracku je to onicom, skusal som a klimu som nakoniec vratil
bud dieru do steny ale to sa musis dohodnut s majitelom a som presvedceny o tom ze na to nepristupi, alebo si kup ventilator
DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Čo som pozeral, tak to bolo riešené práve cez to okno, kde bolo tesnenie, nejako takto https://www.electronic-star.sk/Chladeni ... -oxid.html

Diera nepripadá do úvahy, to mi nedovolia. A ventilátor sa mi zdá ako veľmi neefektívna vec :/
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

DanielDevil
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ani to posledné riešenie by mi nedovolili, sú trošku komplikovaní, veď aj internet musím mať iba cez LTE, keďže tam nie sú potrebné žiadne "montovania"
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Málo výkonné a málo efektívne. Minulé leto som to mal zapnuté 3-krát.
Robí rámus a spať sa pri tom nedá. Aspoň mne nie. Dá sa síce vychladiť večer pred spaním a potom to vypnúť, ale do rána je zase hic.

Dnes by som to riešil inak.

https://www.klarstein.cz/Chlazeni-a-vyt ... gI62fD_BwE

https://www.recal.eu/web/klimatizace/klimatizace.html

Takto radšej. Nevýhoda je, že sa vyžaduje americké okno, ale dalo by sa to riešiť zase doskou akú mám ja. Ale je to otrava.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Mobilná klimatizácia

Príspevok od používateľa CheZteR »

v prenajme kde nemozes montovat to nevymyslis absolutne nijak, jedine ventilator nech aspon nestoji vzduch
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Ja mam trochu inu skusenost. Sused si kupil klimatizaciu, niekedy ide cely den, pocujem ju velmi dobre, niekolkokrat ju zamerne alebo omylom nechal pustenu aj v noci, raz som nevedel zaspat do 3:40 kedy ju vypol, nedavno ju tiez nevypol, aj ked vonkajsia teplota bola 19 stupnov!! Nastastie sa mi podarilo zaspat, ale po hodine ma to zobudilo, potom niekedy o tretej ju vypol. Urcite by som mu najblizsie zazvonil o tretej v noci, nastastie sa stahujem.

Je to velky problem, ten hluk zrejme neporusuje nocny klud, riesenie zrejme neexistuje, podobne ako ked cele noci steka pes, aj s tym som mal skusenosti, klima sa da aspon vypnut, no ludska hlupost nie, ved to moze pustit na vyssi vykon predtym ako ide spat, alebo vyvetrat ked je vonku chladnejsie. Inak nechapem ako on pri tom moze zaspat, ked ja to pocujem cez stenu.

K teme, dnes existuje viacero moznosti, v telke reklamovali take male kocky, neviem nakolko je to ucinne, taktiez ventilatory ci chladice pouzivaju vodu, zvlhcuju vzduch, mozu aj prevonat, takze uz to nie su len virice prachu. Pre mna je podstatna hlucnost, v parametroch by to mohlo byt, no kupoval by som tak, aby som to mohol prip. vratit ci vymenit.

Este k vetraniu, pouzivat sietky (existuju aj na okna, aj na balkonove dvere, za par eur) a vetrat rano a neskoro vecer pred spanim, ak to je mozne, spravit prievan, pri 30+ pomoze zatiahnut zaluzie.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Bohuzial ma nejaku lacnu alebo staru haburdu. Ja o svojej ani neviem ze ide ak uz len temperuje. Co sa tyka tych vonkajsich 19st tak ta vyvediem z omylu. Dnes rano bolo vonku 17st a v byte som mal 25,8 a celu noc som mal okna na vetracky. Ak sa vonku listok nepohne tak jednoducho nevyvetras nic. A pritom mam byt cez celu sirku bytovky. Ak ma niekto okna len na jednej strane tak vetranie ma mirezny ucinok.
Napísať odpoveď