Mobilná verzia webu
-
K-ubo
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Mobilná verzia webu
Ako môžem vytvoriť mobilnú verziu pre svoju stránku ?
-
audiotrack
VIP
Re: Mobilná verzia webu
tak isto ako si vytvoril svoju stranku
-
K-ubo
Medium Expert
To mi je jasné ale,
keď sa prihlásim na stránku cez mobil tak to musí nejako samo zaregistrovať že je to cez mobil a tak ma dá na stránku pre mobil..
Existuje nejaký kód nie alebo niečo podobné čo pridám do indexu alebo ?
keď sa prihlásim na stránku cez mobil tak to musí nejako samo zaregistrovať že je to cez mobil a tak ma dá na stránku pre mobil..
Existuje nejaký kód nie alebo niečo podobné čo pridám do indexu alebo ?
-
awtt
Medium Professional
napriklad cez media queries
-
K-ubo
Medium Expert
weroro dik 
Tento nádherný kód som si odtiaľ stiahol pekne dal do indexu a malo by to fajne ísť. Len dolu v tom kóde si zmením url adresu 
Inak môže mi fungovať moja adresa fkoravan.eu aj m.fkoravan.eu ? Že by som tu druhú adresu urobil pre tie mobily ale neviem ako by som to mohol spraviť že to m dať pred to fkoravan.eu ? Vedel by mi to niekto poradiť ako to spraviť ?
Kód: Vybrať všetko
<?php
$useragent=$_SERVER['HTTP_USER_AGENT'];
if(preg_match('/(android|bb\d+|meego).+mobile|avantgo|bada\/|blackberry|blazer|compal|elaine|fennec|hiptop|iemobile|ip(hone|od)|iris|kindle|lge |maemo|midp|mmp|netfront|opera m(ob|in)i|palm( os)?|phone|p(ixi|re)\/|plucker|pocket|psp|series(4|6)0|symbian|treo|up\.(browser|link)|vodafone|wap|windows (ce|phone)|xda|xiino/i',$useragent)||preg_match('/1207|6310|6590|3gso|4thp|50[1-6]i|770s|802s|a wa|abac|ac(er|oo|s\-)|ai(ko|rn)|al(av|ca|co)|amoi|an(ex|ny|yw)|aptu|ar(ch|go)|as(te|us)|attw|au(di|\-m|r |s )|avan|be(ck|ll|nq)|bi(lb|rd)|bl(ac|az)|br(e|v)w|bumb|bw\-(n|u)|c55\/|capi|ccwa|cdm\-|cell|chtm|cldc|cmd\-|co(mp|nd)|craw|da(it|ll|ng)|dbte|dc\-s|devi|dica|dmob|do(c|p)o|ds(12|\-d)|el(49|ai)|em(l2|ul)|er(ic|k0)|esl8|ez([4-7]0|os|wa|ze)|fetc|fly(\-|_)|g1 u|g560|gene|gf\-5|g\-mo|go(\.w|od)|gr(ad|un)|haie|hcit|hd\-(m|p|t)|hei\-|hi(pt|ta)|hp( i|ip)|hs\-c|ht(c(\-| |_|a|g|p|s|t)|tp)|hu(aw|tc)|i\-(20|go|ma)|i230|iac( |\-|\/)|ibro|idea|ig01|ikom|im1k|inno|ipaq|iris|ja(t|v)a|jbro|jemu|jigs|kddi|keji|kgt( |\/)|klon|kpt |kwc\-|kyo(c|k)|le(no|xi)|lg( g|\/(k|l|u)|50|54|\-[a-w])|libw|lynx|m1\-w|m3ga|m50\/|ma(te|ui|xo)|mc(01|21|ca)|m\-cr|me(rc|ri)|mi(o8|oa|ts)|mmef|mo(01|02|bi|de|do|t(\-| |o|v)|zz)|mt(50|p1|v )|mwbp|mywa|n10[0-2]|n20[2-3]|n30(0|2)|n50(0|2|5)|n7(0(0|1)|10)|ne((c|m)\-|on|tf|wf|wg|wt)|nok(6|i)|nzph|o2im|op(ti|wv)|oran|owg1|p800|pan(a|d|t)|pdxg|pg(13|\-([1-8]|c))|phil|pire|pl(ay|uc)|pn\-2|po(ck|rt|se)|prox|psio|pt\-g|qa\-a|qc(07|12|21|32|60|\-[2-7]|i\-)|qtek|r380|r600|raks|rim9|ro(ve|zo)|s55\/|sa(ge|ma|mm|ms|ny|va)|sc(01|h\-|oo|p\-)|sdk\/|se(c(\-|0|1)|47|mc|nd|ri)|sgh\-|shar|sie(\-|m)|sk\-0|sl(45|id)|sm(al|ar|b3|it|t5)|so(ft|ny)|sp(01|h\-|v\-|v )|sy(01|mb)|t2(18|50)|t6(00|10|18)|ta(gt|lk)|tcl\-|tdg\-|tel(i|m)|tim\-|t\-mo|to(pl|sh)|ts(70|m\-|m3|m5)|tx\-9|up(\.b|g1|si)|utst|v400|v750|veri|vi(rg|te)|vk(40|5[0-3]|\-v)|vm40|voda|vulc|vx(52|53|60|61|70|80|81|83|85|98)|w3c(\-| )|webc|whit|wi(g |nc|nw)|wmlb|wonu|x700|yas\-|your|zeto|zte\-/i',substr($useragent,0,4)))
header('Location: http://detectmobilebrowser.com/mobile');
?>Inak môže mi fungovať moja adresa fkoravan.eu aj m.fkoravan.eu ? Že by som tu druhú adresu urobil pre tie mobily ale neviem ako by som to mohol spraviť že to m dať pred to fkoravan.eu ? Vedel by mi to niekto poradiť ako to spraviť ?
je to zalezitost hostingu. vytvoris si subdomenu s nazvom m
http://en.wikipedia.org/wiki/Subdomain
Inak povedane, skus to nastavit v administracnom rozhrani svojho hostingu alebo ako vhost na svojom serveri (predpokladam ale tu prvu moznost).
Inak povedane, skus to nastavit v administracnom rozhrani svojho hostingu alebo ako vhost na svojom serveri (predpokladam ale tu prvu moznost).
-
K-ubo
Medium Expert
pridal som v DNS domény
CNAME záznam - m.fkoravan.eu
no ako teraz môžem upraviť túto stránku že tam niečo pridám.. ?
V FTP nemám nič
CNAME záznam - m.fkoravan.eu
no ako teraz môžem upraviť túto stránku že tam niečo pridám.. ?
V FTP nemám nič
-
weroro
Flash coder
K-ubo: S DNS nerob nič. Vráť to do pôvodného stavu. Napíš u koho hostuješ a aký používaš ftp klient.
Ešte by si nemal zabudnúť pred tým presmerovaním poslať hlavičku ktorá udáva, že ideš presmerovať napr. 301
Google je na to totiž alergický a ak to tam nebude bude to považovať za duplicitu a bude penalizovať tvoj web.
Ešte by si nemal zabudnúť pred tým presmerovaním poslať hlavičku ktorá udáva, že ideš presmerovať napr. 301
Google je na to totiž alergický a ak to tam nebude bude to považovať za duplicitu a bude penalizovať tvoj web.
-
K-ubo
Medium Expert
Endora a používam Total Commander
Akú hlavičku ? Neviem o čo sa jedná
A ani ako to spraviť..
Akú hlavičku ? Neviem o čo sa jedná
-
awtt
Medium Professional
Ja by som to na tvojom mieste urcite neriesil cez samostatnu domenu.
Tak sa robili stranky pred 5 rokmi.. Dnes uz leti responsive design.
Tak sa robili stranky pred 5 rokmi.. Dnes uz leti responsive design.
-
MeanSeriously
Medium Star
Toto je najlepšie riešenie.awtt napísal:napriklad cez media queries
Dokelu to aj gooogliť má človek za teba?
http://mobile.smashingmagazine.com/2010 ... r-website/
-
K-ubo
Medium Expert
nie ďakujem, takto to nechcem
pekné by bolo keby ste mi radšej povedali ako tu subdoménu regnuť alebo niečo podobné..
pekné by bolo keby ste mi radšej povedali ako tu subdoménu regnuť alebo niečo podobné..
-
weroro
Flash coder
Pokiaľ používaš freehosting na endore a tvoja doména je v tvare tvojnazov.nieco.cz tak subdomenu m.tvojnazov.nieco.cz nevytvoríš. radšej to urob tak aby si to mal tvojnazov.nieco.cz/m/
-
harrison314
Hardcore addict
treba sa pytat priamo na fore endori, myslim ze zriaenie subdomeny nie je problem
-
weroro
Flash coder
harrison: Nejde to. Hovorím, ak používa free doménu 3 rádu, tak doménu 4 rádu nevytvorí (hostujem na endore pár rokov). Na to aby mohol vytvoriť svoju subdoménu (doménu 3 rádu), musí mať vlastnú aj doménu 2 rádu napr. hojko.com a z toho vie potom vytvoriť m.hojko.com. On ale teraz asi používa jehonazov.cool.cz, čiže doména 2 rádu je preddefinovaná priamo endorou a môže si vybrať z niekoľkých preddefinovaných.
http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?p=2410#p2410
http://podpora.endora.cz/viewtopic.php?p=2410#p2410
-
K-ubo
Medium Expert
weroro nepoužívam doménu 3 rádu ale 2 radu
Mám kupenú doménu www.fkoravan.eu
takže to by asi išlo nie ?
takže to by asi išlo nie ?
-
weroro
Flash coder
V zložke web vytvor zložku m a tak budeš mať m.fkoravan.eu
http://www.endora.cz/podpora/faq#jak-na-domenu-3-radu (úplne dole)
http://www.endora.cz/podpora/faq#jak-na-domenu-3-radu (úplne dole)
-
K-ubo
Medium Expert
v zložke web v ftp som si vytvoril zložku m aj tak to nejde ..