Mobilny Internet - O2 Data neobmedzene

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
meffisto
King
King
Používateľov profilový obrázok

Mobilny Internet - O2 Data neobmedzene

Príspevok od používateľa meffisto »

Cafte,

Mam zaujem o prechod z t-mobile do o2
Chapem, ze staci zajst len do predajne o2, poziadat o prenost cisla a o2 bude konat za mna na zaklade podpisaneho plnomocenstva.

Co ma zaujima:
- kedy bude treba uhradit poplatok za prenos cisla t-mobilu

- ci mi ostane kredit (kedze som bez viazanosti)

Toto vsetko hlavne koly programu O2 data neobmedzene.

I ked je to pomaly net, tak vsetko o co mi ide je byt online a mat pristup k mailom.

Ma niekto skusenosti s tymto netom ? (najlepsie v kombinacii s iPhone 3Gs)

Dik za vsetky info.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Re: Mobilny Internet - O2 Data neobmedzene

Príspevok od používateľa Grim »

...ja som ten net mal, ešte keď to začínalo to bolo nekvalitné, viac nefungoval ako fungoval, lenže potom to posilnili a kľudne som sťahoval v noci z rapidu 25kbps, cez deň to bolo slabšie, okolo 12 kbps, ale ja som bol spokojný, na prezeranie stránok stačí, dokonca som si mohol dovoliť aj obrázky. Prenos čísla pre kredit prebieha tak že si dobiješ kredit na určitú hodnotu, je to okolo 13€, to ti hneď strhnú v T-mobile ako manipulačný poplatok (neoficiálne je to skôr pokuta za odchod). Čo z kreditu neminieš kým sa ti prenesie číslo, to ti prepadne. O2 ti ale za prenos čísla dá 16,60€ kreditu a to takým spôsobom že po 3,30€ ti pridá po každom dobití. Takže sa ti to vráti po piatom dobití...
uplink
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa uplink »

Daj si pozor na ten prechod, známeho tak penalizovali 500 eurami, lebo prešiel skôr ako mu bolo dovolené podľa pravidiel. Druhá vec, sieť O2 je úplne sračková, len základné 3G class 6-10 tuším. T.j. max poťaháš 348 kibit/s t.j. 43 kB/s, reálne však pojdeš tak 5-10 kB/s na download. T-mobile má vo svojej sieti HSUPA/HSPDA a dáva reálne 7 mibit/s, ja osobne som tahal cez téčko okolo 480 kB/s t.j. 3-4 mibit/s čo je citeľný rozdiel oproti 5-10 kB/s ako ťahám cez O2. Kredit neviem či sa Ti prenesie, to nech napíše niekto iný, každopádne pozor na celý ten prechod z právneho hľadiska.
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

Co sa tyka prechodu tak tam strach nemam...odjakziva mam len easy kartu.
EDGE bez FUP - to je to o co mi ide (proste ide mi skor o ten pocit, ze sa nemusim viazat - kontrolovat kolko som preniesol dat atd ... )
Co sa tyka rychlosti, tak tam mi staci, ak bezne stranku otvori do 15-20s a nech bezi email a IM.

dik zatial ;)
Napísať odpoveď