Modulárny (kontajnerový) dom
Modulárny (kontajnerový) dom
Zdravím,
zaujíma ma váš názor/pohľad/skúsenosť s takýmto typom domov. V zahraničí je to vraj celkom bežná vec, na Slovensku málo predstaviteľné, resp. úplná novinka.
Aké vidíte plusy a aké mínusy takýchto typov domov?
zaujíma ma váš názor/pohľad/skúsenosť s takýmto typom domov. V zahraničí je to vraj celkom bežná vec, na Slovensku málo predstaviteľné, resp. úplná novinka.
Aké vidíte plusy a aké mínusy takýchto typov domov?
-
Grim
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Modulárny (kontajnerový) dom
Na Floride alebo Californii možno, u nás máme zimu a izolačné vlastnosti týchto kontajnerov sú chabé. Vytvorenie dostatočnej izolácie je podľa mňa dlhodobo nerentabilné.
nemam priamo skusenost s domom ale mame taku docasnu kancelariu su to spojene 2 kontajnery s nabytkom. a neviem si predstavit ze by som v niecom takom byval.
kazdy krok sprevadzaju zvuky. ked niekto nahodou dupne tak sa trasu vsetky stoly. rano tam je riadna zima a to este nezacalo mrznut. ked nahodou sused kosi, tak vnutri sa takmer nepocujeme. cez leto ale klima fungovala velmi dobre a v podstate za chvilku sme tam mali chladnicku.
kazdy krok sprevadzaju zvuky. ked niekto nahodou dupne tak sa trasu vsetky stoly. rano tam je riadna zima a to este nezacalo mrznut. ked nahodou sused kosi, tak vnutri sa takmer nepocujeme. cez leto ale klima fungovala velmi dobre a v podstate za chvilku sme tam mali chladnicku.
To máš čisto len kontajnery, alebo je to komplex spravené, že to vyzerá ako "normálna budova"? Teda sú spravené všetky náležitosti (izolácia, fasáda atď.)? Lebo aby bolo jasné, tak sa nechcem baviť o holom kontajnery, ako bolo naskladané napr. kedysi na Šafku, ale o takomto niečom:
ani zdaleka to nie je take ako na tom videu ani vznutra ani zvonka. cize skor ako to co bolo na safku, hoci ten kancel ma okna, steny z drevotriesky, koberec 
Tak to je asi neporovnateľné. 
Vyzerá to zaujímavo...
Čo vyjde taká sranda?? A aká je úspora oproti normálnemu murovanému baráku??
No samozrejme, cenovo je to o dosť nižšie - to je asi hlavné plus. Samozrejme, výrobcovia sa tvária, že to má samé plusy (ďalší veľký je ten, že to trvá extrémne rýchlo, kým je dom hotový), mňa zaujímajú skôr tie negatíva.
Ďalším plusom je pre mňa netradičný, resp. originálny vzhľad. Samozrejme, nie každému sa to ľúbi, ale je to zaujímavé (tieto domy sú v základe bez strechy, je však možnosť aj dorobenia klasickej strechy).
Ďalším plusom je pre mňa netradičný, resp. originálny vzhľad. Samozrejme, nie každému sa to ľúbi, ale je to zaujímavé (tieto domy sú v základe bez strechy, je však možnosť aj dorobenia klasickej strechy).
z koncepcie je jasne ze prenos vibracii - zvuku po stenach bude vysoky. V pripade ak domaci budu tichi tak to nemusi byt az taky problem.