Moja replika design a vysvetlenie vertical-align

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Dark158
Medium Expert
Medium Expert

Moja replika design a vysvetlenie vertical-align

Príspevok od používateľa Dark158 »

viem že to nie je úplne identické ako na obrazku page,png ale zaujmalo by ma že či to css môže byť tak napísane najviac by ma zaujmal ako zarovnať verticalne ten hedding h1 na stred či to može byť pomocou margin-top alebo sa to da vyrišiť o mnoho lepšie a ako ? a taktiež image-1,2 či možem pozicovať tak ako to mám cez position relative absolute alebo sa to znova da lepšie napisať a zarovnať a ako? a na ten foooter by ma tiež zaujimal váš názor ak sa to dá ľahšie kratšie lepšie napísať za každú odpoveď pomoc vám velmi pekne ďakujem
Prílohy
04.rar
(533.94 KiB) 109 stiahnutí
awtt
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Moja replika design a vysvetlenie vertical-align

Príspevok od používateľa awtt »

Ak ti nezalezi na IE9, na vertikalne centrovanie pouzi radsej flexbox.

Tie obrazky mas zle vycentrovane. (ak ich teda chces na stred)
Ak ho chces vycentrovat na stred pomocou position absolute tak takto:

Kód: Vybrať všetko

position: absolute;
left: 50%;
bottom: -5%;
transform: translate(-50%, 0);
Da sa to ale aj bez position absolute, napriklad pomocou flexboxu.
Dark158
Medium Expert
Medium Expert

Re: Moja replika design a vysvetlenie vertical-align

Príspevok od používateľa Dark158 »

Ďakujem pekne za odpoveď hej mna zaujmalo že či to môže byť vycentrované pomocou position alebo je zaužívaný iný spôsob centrovania na stred pri tých obrazkoch v rámci html a css ...hej hej flexbox by som mohol použiť ale responsive designe tie veci som moc ešte neskúšal použiť som ešte len úplne na začiatku toho programovania a viacmenej viem len html css a responsive diesigne viem len tak teoreticky zatial som ho nechcel použivať v praxi mám ešte pár obrazkov na z replikovanie designov tam by som chcel precvičit cisto len zaklad css/html a potom by som postupne chcel prejst na responsive design a jquery a Ďakujem pekne za odpoveď ak by si bol ochotný a mal čas a chuť mohol by si mi sem napisať jako sa to da prerobiť cca pomocou toho flexboxu
Napísať odpoveď